این پول جدید اقتصاد دنیا را به لرزه درآورده؛حالا خیلی ها که علاقه مند به سرمایه گذاری در بازارهای جهانی هستند،می پرسند،بیت‌کوین بخریم یا نه؟

به گزارش خبرآنلاین، بازرگانان و صاحبان كسب وكار، از رستورانها گرفته تا فروشگاه های اينترنتي از سال 2010 شروع كردند به پذيرش بيت‌كوين، به عنوان روشي از پرداخت. حالا شركتهای بزرگي چون وردپرس، ِرددیت، و اوكي‌كيوپيد بيت‌كوين را قبول مي‌كنند. همزمان كه تقاضا رشد مي‌كند و بازار بيت ‌كوين توسعه می ‌يابد، نرخ برابری ارز آن هم افزايش مي‌يابد.

در اين چرخه های شهرت و جنجال خبری، تعداد زيادی از سفته بازان پول خود را از بازار خارج كردند، و واحد پولي را به لرزه انداختند. اينچنين انعطاف پذيری تعجبي هم ندارد.

جیمز گورمن مدیر عامل مورگان استنلی  می گوید:«بیت کوین یک «تقلب» است. البته من در آن سرمایه گذاری نکرده ام.اما با بسیاری از افراد صحبت کرده ام و متوجه شدم که این پول ذاتا بد است."

اگرچه این روزها چین که بزرگترین معامله کننده بیت کوین بوده،محدودیت هایی را برای این پول رمزگذاری شده ایجاد کرده اما، بخش بزرگی از بيت ‌كوين های موجود درحال حاضر در قالب سرمايه گذاري هاي بلندمدت است، لذا بازار نقدپذيری چنداني ندارد. البته تعداد كساني كه از بيت‌كوين برای خريدها روزانه استفاده مي‌كنند هم در حال افزايش است، که این موضوع نرخ برابری بیت کوین را با سایر ارزها افزايش خواهد داد.

گریک هیلهمان اقتصاددان دانشگاه لندن در مقاله ای که گارین منتشر کرده می نویسد:« شک و تردیدهای بسیاری ِ پیرامون بیت کوین، پول اینترنتی، موج میزند. آیا این حبابی احتکاری است؟ آیا همانقدر که هوادارانش ادعا می کنند بی نام است؟ آیا می توان از آن برای ِ خرید  مواد مخدر یا استخدام یک آدمکش استفاده کرد؟ اینها پرسش های مهم و جذابی هستند، اما مهمترین مساله ای که در مورد بیت کوین باید مورد  توجه قرار بگیرد، پتانسیل شگرف این واحد پولی در زمینه نوآوری است.»

 بیت کوین چنان نوآورانه بوده است که کمتر کسی توانسته نادیده اش بگیرد و این که چطور از این پتانسیل نهفته می توان  برای اصلاح نظام مالی جهان، بهره گرفت، پرسشی  است که هواداران بیت کوین باید تمام انرژی و  وقت خود را صرف آن کنند.

البته بیت کوین از ما می خواهد اعتماد به نظام ها، موسسات و سازوکارهای قانونی را با نظامی جایگزین کنیم که در آن باید موارد زیر را در نظر بگیریم:

1- به تمایل طرف های مقابل در قبول بیت کوین به عنوان شیوه پرداخت اعتماد کنیم.

2- به موسسات خارج از حیطه کنترل قانون اعتماد کنیم.

3- اطلاعات حساب های بانکی مان را در اختیارشان بگذاریم تا بیت کوین بخریم.

4- به یک شبکه رمزگذاری شده کامپیوتری که بیشتر کاربران بیت کوین از آن سر در نمی آورند اعتماد کنیم.

5- اعتماد کنیم که یک پول دیجیتال برتر جای بیت کوین را نگیرد، تا بیت کوین های ما بی ارزش شوند.

6-اعتماد کنیم که بنیاد بیت کوین یا دیگر مشترکین حاضر در شبکه، مجموعه بیشتری از بیت کوین ها  ایجاد نکنند، که ارزش بیت کوین های اولیه سقوط کند.

7- اعتماد کنیم که دولت ها مداخله نخواهند کرد و بیت کوین را بی ارزش نخواهند ساخت.

8- اعتماد کنیم که بازارهای بیت کوین برای همیشه در دسترس خواهند بود تا قیمت ها را به پول واقعی در اختیارمان بگذارند.

9- اعتماد کنیم که بیت کوین های مان در جایی امن ذخیره شده اند. زیرا که همین بی نام بودن و غیرقابل برگشت بودن این واحد پولی آن را شدیدا در برابر دزدی آسیب پذیر می سازد.

 

با همه این شروط، اگر روزی این پول دیجیتال دروازهای  امکانات و فرصتها را به رویِ نظام مالی جهان گشوده تعجب نکنید. در آینده با توسعه فنآوری های کنونی و معرفیِ ابداعات نو می توان انتظار  داشت که مشکلات  پول  سنتی آرام آرام حل شوند، یا به کل پِول متعارف برچیده شود.

منابع: گاردین و سی ان بی سی

 

3535

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 712659

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =