معاون مسکن و ساختمان وزارت راه وشهرسازی گفت: "حد دخالت دولت در حوزه مسکن ، ساماندهی به وضعیت مسکن خانوارهای کم‌درآمد است."

به گزارش خبرآنلاین،حامد مظاهریان که در هفدهمین همایش سیاست‌های توسعه مسكن سخن می گفت با طرح این سئوال مهم که حد دخالت دولت در بازار مسکن کجاست؟ در توضیح این مطلب به آمار و ارقام مهمی اشاره کرد و گفت: معتقدم دخالت دولت باید در نظارت، حمایت و هدایت باشد، در ضمن از منظر تئوریك حد مداخله دولت تا زمانی است كه بازار شكست بخورد در این زمان است كه دولت باید مداخله كند تا تعادل به جامعه بازگردد.
وی ضمن تاكید بر به رسمیت شناختن دولت محلی و ارتقای آن گفت: برنامه‌ای را كه در حوزه معاونت مسكن و ساختمان دنبال می‌كنيم این است كه باید نهاد محلی طرح‌های جامع و تفصیلی را مورد توجه قرار دهد و به آن‌ها ورود كند.
وی ادامه داد: حدود ۱۱ سال زمان می‌برد تا یك ایرانی دارای شغل و درآمد با پس‌انداز صاحب خانه شود. همچنین یك خانوار ایرانی ۳۳ درصد از درآمد خود را صرف مسكن می‌كند. این در حالی است كه ۳ دهك جامعه زیر خط فقر به سر می‌برند و ۱۳۵ هزار هكتار معادل دو برابر مساحت كل تهران بافت هدف است كه باید بهسازی و نوسازی شود. این‌ها نشان ‌ می‌دهد بی‌تعادلی بزرگی رخ داده وبرای برگرداندن تعادل دولت باید دخالت كند.
این مقام مسئول همچنین تاكید كرد: همه ما در دولت معتقدیم دخالت باید حداقلی باشد و باید در بخشنامه‌ها اعمال شود تا نهایتا تبدیل به قواعد مناسب مالیات شود. همچنین تنظیم امور بانكی، كاهش اختلافی طبقه غنی و فقیر از دیگر وظایف دولت‌هاست.
مظاهریان با تاكید براینكه وظیفه دولت محلی حمایت و پشتیبانی از دولت ملی است گفت: نهادهای مدنی موظف هستند بخشی از فعالیت‌ها را برعهده بگیرند و باید این دیدگاه در جامعه نهادینه شود كه دولت ملی نمی‌تواند برای انجام عملیات اجرایی برای كل جمعیت ایران تصمیم بگیرد.
معاون مسكن و ساختمان وزارت راه وشهرسازی گفت: برنامه‌ای را كه در حوزه معاونت مسكن و ساختمان دنبال می‌كنم این است كه باید نهاد محلی طرح‌های جامع و تفضیلی را مورد توجه قرار دهد و به آن‌ها ورود كند. همچنین دولت محلی باید در برنامه‌ریزی‌های مسكن وارد شود و در مرود آن‌ها اظهارنظر كند. بدین منظور معتقدیم دولت ملی مسئولیت دخالت گسترده ندارد وباید دولت محلی را به رسمیت بشناسد و تلاش كند تا نهادهای محلی را ارتقا دهد و بدین ترتیب نهاد محلی عهده‌دار مسئولیت شهرها باشد.

35223

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 716271

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فرهاد A1 ۰۶:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۰
    6 0
    11 سال برای چه جور خانه ای؟ اگر اشاره میکردید خانه ای به ارزش متری چند خوب بود.
  • احمدرضا A1 ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۰
    7 0
    من امسال دقیقا 11 سال هست که دارم کار میکنم. نه تنها هنوز مستاجرم بلکه پولی که برای رهن خانه کنار گذاشته بودم نیز با توجه به خرج و مخارج روز افزون، خرج کرده ام. نمی دانم منظور آقایان چیست؟
  • محمد حسن IR ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۰
    8 0
    بنده ده سال هست کارمند دولتم اونم قراردادی نخندین ها قراردادی تا الان یک میلیون هم پس انداز نکردم چون بعد ده سال ماهی الان یک و پونصد بیشتر نمیگیرم با دو تا بچه این آقا که میگه 11 ساله میشه خونه خرید با چه سیستمی حساب کرده ؟ متری یا اینچی؟ با ماهی 5 میلیون حقوق یا بیشتر کجایی داداش بنده امید به زندگی هم ندارم چه برسه به پس انداز
  • بهرام A1 ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۰
    8 0
    میانگین حقوق یک ایرانی یک میلیون وپانصد ، به عبارتی که اگر کل پول پس انداز شود یازده سال یکصدو نود وهشت میلیون تومان البته در صورتی که کل پول پس انداز شود یعنی یازده سال هیچی نخوری نپوشی و.... یازده سال بعد آیا مسکن به همین قیمت وجود داره؟ یا واقعا 33 درصد هزینه مسکن می شود؟ یا دو برابر حقوق گرفته شده شاید با حقوق خودشان محاسبه می کنند صرف اجاره مسکن می شود این مقام به اصطلاح مسئول انگار تو این کشور زندگی نمی کنه یا... این آمار ارقام رو از کجا میارن این مسئولین دلسوز؟
  • علی A1 ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۱
    6 0
    چرا ندانسته حرف الکی میزنین؟ کارمند دولت که مثلا شاغل هم هست پول خورد و خوراک و پوشاک ماهیانه رو کم میاره یعنی هرچی میگذره اقساطش میره بالاتر اونایی که این امارهای الکی رو میدن بیرون مسیولند خدا از گناهتون نگذره که ادرس اشتباه میدین