ایسنا گزارش داد:یکی از انتقادهایی که در فرایند رای اعتماد به وزیر جدید نیرو مطرح می‌شد رویکرد این وزارتخانه نسبت به طرح‌های انتقال آب بود و البته این در شرایطی است که مسوولان دولت یازدهم نیز اجرای طرح‌های انتقال آب را به طور کامل رد نکرده‌اند و معتقد بودند که به دلیل شرایط اقلیمی کشور ناچار به اجرای این طرح‌ها هستیم.

 در ایران منطقه‌ای به نام فلات مرکزی وجود دارد که نزدیک به ۴۵ درصد جمعیت کشور در این منطقه زندگی می‌کنند، در این شرایط یا باید جمعیت را به جای دیگر انتقال داد و یا اینکه به دنبال اجرای طرح‌های انتقال آب بود در همین راستا رئیس جمهور در سال ۱۳۹۳ حجت را تمام کرد و گفت انتقال حوزه به حوزه با هدف آب شرب می‌تواند صورت گیرد. البته باید به این مسئله توجه کرد که حساسیت‌ موجود برای انتقال آب، برای انتقال آب از دریا نیست و حساسیت بیشتر در زمینه انتقال آب از یک استان به استان دیگر است.

چندی پیش رحیم میدانی، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت که انتقال آب باید به حداقل برسد، اما ایران ناگزیر به انتقال آب است، ولی باید در اجرای این مسئله به مسائل زیست‌محیطی توجه کند. همچنین در شرایط فعلی لازم است که پروژه‌های انتقال آب مطالعه و در نهایت اجرایی شود. چرا که ایران طبیعت خاصی دارد که برای تامین آب نیازمند انتقال آب هستیم.

رضا اردکانیان نیز که به تازگی سمت وزیر نیرو را از آن خود کرده در مورد پروژه‌های طرح‌ای انتقال آب معتقد است که  صرف اتکا به انتقال آب راهگشای مشکلات موجود در این حوزه نخواهد بودو باید گفت که  استفاده بهینه از آب، افزایش راندمان، کاهش تلفات و استفاده از پساب به شکل سالم جزو روش‌ها و ابزاری است که ما را کمک خواهد کرد تا از منابع موجود خود استفاده بهینه کنیم.

وی با تاکید بر این مساله که اتکای صرف به بحث انتقال آب، راهگشای حل مشکلات آبی کشور نیست، اظهار کرد: در برنامه تقدیمی به نمایندگان مجلس، یک سرفصل به موضوع بازنگری و بررسی طرح ها اختصاص داده شد؛ طبیعت مسایل آب با توجه به فقدان قطعیتی که در ذات آن وجود دارد، مستلزم این است که هر از چندی به اتکای آمار و اطلاعات جدید، تصمیم گذشته خود را بازنگری کنیم.

به گفته وی، زنجیره اتفاق ها مانند کاهش تلفات و استفاده از پساب به شکل سالم، ابزارهایی است که به ما در استفاده بهینه آب کمک می کند اما با در نظر گرفتن همه این راهکارها، اگر با اجماع به این نقطه رسیدیم که برای مصارف شرب به انتقال آب نیازمندیم، این روش نیز در دستور کار قرار می گیرد.

یکی از مخالفت‌هایی که برای انتقال آب وجود دارد این است که اجرای این طرح باعث  خشک شدن آب منطقه اول می‌شود اما کارشناسان بر این باورند که وقتی آبی را منتقل می کنیم، از آب مصرفی آن منطقه کم نمی شود و اینطور نیست که مبدا خشک شود، بلکه مازاد بر مصرف آن منطقه را منتقل می کنیم.

در مجموع باید گفت که انتقال آب مزایا و معایبی را داررد که لازم است دولت دوازدهم قبل از به اجرا دراوردن این پروژه‌ها بررسی های  همه جانبه را انجام دهد تا مشکلات زیست محیطی و جانبی در محور این طرح‌ها ایجاد نشود.

 

3535

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 723195

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
    1 0
    من فقط یه سوال داشتم و اگه کسی بتونه جوابم بده ممنون میشم. کجای دنیا را دیده اید چیزی را که متعلق به مردم یک منطقه است بدون رضایت و با تحمیل هزار و یک مشکل و مصیبت از آنان بگیرند و به عده ای دیگر بدهند. اگر راست میگویید یک جای دنیا را مثال بزنید.
  • مجید A1 ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
    1 0
    بیش از 91 در صد از آب کارون بزرگشامل کارون و دز از دو استان چهارمحال و بختیاری و لرستان تأمین میشده است.حال آنکه این دو استان به همراه استان پهناور و حاصلخیز خوزستان قربانی طرحهای ویرانگر انتقال آب در دو دهه گذشته شده اند.آماری هم که از میزان آب انتقالی ارایه میشود کذب مجض است.
  • بی نام A1 ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
    2 0
    در تمام دنیا بدون استثنا یک رود به حاشیه نشینان آن از سرچشمه تا مصب رود تعلق دارد.انتقال آب میان حوزه ای عملی منسوخ در سراسر دنیاست. امروزه در کشور ما طرحهای انتقال آب با شدت در حوزه کارون در حال انجام گرفتن است.کشاورزی تا حد زیادی در خوزستان بویژه در جنوب این استان نابود شده است.آب شرب اکثر شهرهای حاشیه کارون در وضعیت بدی قرار دارد.تمام مردم شهرهای حاشیه کارون از دستگاه تصفیه آب خانگی استفاده میکنند.بسیاری از مناطق اطراف اهواز بوسیله تانکر آبرسانی میشوند چون آب شرب آنها حتی برای امورات بهداشتی مناسب نیست چه رسد برای شرب.تالابها و بویژه تالاب عظیم شادگان خشک و به شنزار تبدیل شده اند.زیبایی و جذابیت کارون از بین رفته و این رود به جویی پهن و کم عمق برای دفع فاضلاب تبدیل شده است.
  • بی نام A1 ۱۵:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
    1 0
    این در حالیست که بوسیله آب سرچشمه های کارون، کشاورزی آن هم در وسعت بسیار زیاد، پرورش ماهی، صنایع گوناگون و تفرجگاههای مختلف در مناطق کویری ایجاد کرده اند و صحبت از کمبود آب هم میکنند. واقعا جز تبعیض فاحش چه نامی میتوان بر این وضعیت نهاد؟
  • بی نام A1 ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
    1 0
    سوالی که برای من پیش میاید و همه مخالفان صحبتهایم را به چالش میکشم این است که کجای دنیا را دیده ایدکه رودی با عظمت مثل کارون که روزی قابل کشتیرانی بود را به این وضعیت اسفناک دچار کنند؟حتی ترکیه که هیچ گاه رابطه خوبی با سوریه و عراق نداشته چنین اقداماتی را بر روی سرچشمه‌های دجله و فرات انجام نداده است. من همه را به چالش میکشم که رودی را در هر جای دنیا خواستند معرفی کنند که روزی نه چندان دور 21 میلیارد متر مکعب دبی داشته و قابل کشتیرانی بوده ولی اکنون به لجنزاری کم عمق تبدیل شده است. اگر راست میگویید جواب سوال من را بدهید.