ایسکانیوز نوشت: تعارف که نداریم! فقط سالی یک بار به یاد معلولان که بزرگ ترین اقلیت کشور را تشکیل می دهند می افتیم و درهفته ای که به نامشان ثبت شده است همایش و کنگره و جشن برگزار می کنیم، از عدم مناسب سازی معابر می‌گوییم و از نیازها و مشکلات و خواسته‌های آنها می نویسیم و از قول مسئولان آمار خدمات ارائه شده به آنها را در روزنامه‌ها می نویسیم یا روی خروجی خبرگزاری قرارمی‌دهیم و تا سال بعد که دوباره 12 آذر برسد و در تقویم ها چشممان به روز معلولان بیفتد از یادشان می بریم.

یک میلیون و 300 هزار نفر عدد کمی نیست! آخرین آماری که حسین نحوی نژاد معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی از تعداد معلولان کشور اعلام کرد یک میلیون و 300 هزار نفر بود که از این تعداد 450 هزار نفر افراد جسمی - حرکتی هستند.حتی اگر افرادی که به دلیل کهولت سن یا بیماری‌های خاص به طور کوتاه مدت یا بلندمدت نمی‌توانند از ويلچر استفاده کنند را حساب نکنیم باز هم افراد زیادی هستند که برای حرکت کردن نیازمند وسایل کمکی هستند.

روز جهانی معلولان بهانه ای شد که سری به بازار ویلچر بزنیم تا بدانیم بزرگترین اقلیت کشور برای خرید یک ويلچر باید تا چه اندازه جیبشان پر پول باشد.

یک روز سرد در آذر ماه، خیابان ولیعصر

سرمای هوا هم باعث خلوت شدن خیابان ولیعصر نشده است، هر باری که مسیرم به تقاطع جمهوی و خیابان ولیعصر می‌افتد یاد بازار شب و عید می‌افتم! ویترین رنگارنگ مغازه‌ها باعث می‌شود پیر و جوان برای چند ثانیه هم که شده توقف کنند و نگاهی به داخل مغازه‌ها بیاندازند. فقط کافی است کمی به سمت میدان منیریه حرکت کنید، دیگر از مردم خبری نیست، اینجا بازار تجهیزات پزشکی است و بسیاری از مغازه داران برای جلوگیری از سرما یا در مغازه را بسته اند یا مقابل درها را نایلون کشیده‌اند.

وارد یکی از مغازه‌ها می‌شوم و به تجهیزات پزشکی نگاه می‌کنم. مردی حدودا 58 ساله با موهای جو گندمی از کنار اجاق تک شعله‌ای که روی آن یک آجر گذاشته فریاد می‌زند: بفرمایید خانم در خدمتم. دست می گذارم روی نزدیکترین ویلچر می پرسم «قیمت این ویلچر چقدر است؟» به سرتا پایم نگاه می کند و می پرسد: «برای خودت می خواهی؟!برای استفاده از ویلچر زیادی جوانی!» زمانی که می‌گویم نه برای مادر بزرگم، می خواهد که روی صندلی نزدیک تک شعله بنشینم.

می گوید: ویلچرها انواع مختلفی دارند ارتوپدی، آلومینیمی، استاندارد، برقی، حمامی، برانکاردی و... شما کدام مد نظرتان است؟ ویلچرهای استاندارد همان ویلچرهای معمولی هستند و هر فردی می‌تواند از آن استفاده کند و معمولا در اورژانس بیمارستان‌ها برای جابجایی بیماران بدحالی که توانایی حرکت کردن ندارند مورد استفاده قرار می گیرد. قیمت آن هم از بین 300 تا 900 هزار تومان متغیر است، بستگی دارد چه ویژگی‌هایی داشته باشند، بعضی از آنها دسته های متحرک، بدنه و متعلقات قابل شستشو، پایه های بازشو و متحرک دارند و دارای قابلیت جمع شدن هستند که می‌توانند فضای بسیار کمی را اشغال کنند. بعضی هم به گونه‌ای طراحی شده اند که استفاده از آن به هنگام غذا خوردن و پشت میز نشستن آسان است.

او ادامه م‌ دهد: تا یادم نرفته بگویم قیمت تمامی ویلچرها از برقی ارتوپدی گرفته تا برقی و حمامی به کشور تولید کننده و جنس آن بستگی دارد. به یک ویلچر اشاره می کند و می گوید: مثلا همین ویلچر ساخت کشور آلمان است و در نگاه اول ممکن است با ساخت کشور ایران هیچ تفاوتی نداشته باشد در برخی مغازه ها ممکن است ویلچرهای ایرانی را با سود یک میلیونی به جای ویلچرهای آلمانی به فروش برسانند و مشتری هم متوجه نشود! البته این را هم بگویم ویلچرهای ایرانی هم از کیفیت خوبی برخوردار هستند، برخی از افراد هستند که فکر می کنند محصول خارجی لزوما کیفیت بهتری دارند بدون اینکه جنس ایرانی را بشناسند و با امکانات آن آشنا شوند، ترجیح می دهند جنس تولید کشورهای دیگر را بخرند!

ویلچرهای برقی جدید برای از ما بهتران است!

او می‌گوید: حکایت ویلچرهای برقی هم کاملا جداست، از 2.5 - 3 میلیون تومان دارد تا 12 میلیون تومان! مثلا شما برای ساخت این ویلچر برقی ساده ساخت چین که تنها آپشن آن این است از افتادن فرد در سربالایی جلوگیری می کند و آهنی است باید حدود 4.5 میلیون تومان پرداخت کنید اما بعضی از ویلچرها هستند که ارتفاع آنها تنظیم می شود، مثلا اگر فرد بخواهد از بالای کابینت ظرفی را بردارد با یک دکمه به راحتی می تواند ارتفاع آن را تنظیم کند، یا به صورت تخت یا برانکارد درمی‌آید و در چنین شرایطی فرد معلول دیگر نیازمند کمک فرد دیگری نیست و به راحتی می تواند خود را به سمت ویلچر بکشاند و روی آن دراز بکشد و با یک دکمه تکیه گاه ویلچر بالاتر بیاید و فرد به حالت نشسته دربیاید. البته این ویلچرها در بازار به سختی پیدا می‌شود چون بسیار گران است و برای از ما بهتران و افرادی است که دستشان به دهانشان می رسد!

حکایت خرید اقساطی ویلچر و معلولانی که به نان شبشان محتاجند

می پرسم: کدام ویلچر ها مخصوص جانبازان است؟ پوزخندی می‌زند و می‌گوید: دخترم ،مثل اینکه خبر نداری! تنها مشتریان ما افراد معلول هستند، جانبازان سهمیه دارند و هر 3-4 سال یک باز بنیاد شهید به آنها ویلچر رایگان با بهترین کیفیت ها ارائه می‌دهد اما برخی از جانبازان به علت مشغله‌های مالی ترجیح می دهند با ویلچرهای قبلی سر کنند و ویلچرهای خود را با قیمتی حدود یک میلیون 600 تا یک میلیون و 800 به مغازه‌دارها بفروشند، همین ویلچرها را اگر بخواهد از بیرون خریداری کنند 7-8میلیون تومان باید پرداخت کنند، بعضی از معلولان محتاج نان شبشان هستند و می خواهند ویلچر را به صورت اقساطی خریداری کنند! مشخص است که نمی‌توانند ویلچر درجه یک آلمانی بخرند! مجبورند به ویلچرهای معمولی بسنده کنند.

از قیمت واکر ها می‌پرسم: ارزان‌ترین واکر از جنس آلومینیم برای افرادی مانند مادربزرگ شما حدود 140-150 هزار تومان تمام می شود، اگر واکر با 2 چرخ بخواهید 50 تومان گران تر می‌شود، قیمت واکر چهار چرخ حدود 400-500 تومان است هر چه آپشن‌های واکرها بیشتر می‌شود قیمت آن نیز به تناسب آن افزایش پیدا می‌کند.

47234

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 733558

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 11 =