آخرین بررسی‌ها نشان می‌دهد حجم سپرده‌های مدت‌دار نزد نظام بانکی از 1100 هزار میلیارد تومان فراتر رفته است.

 به گزارش خبرآنلاین، بر اساس آمارها ارائه شده از سوی بانک مرکزی تا پایان شهریور ماه سال جاری حجم سپرده های بلند مدت، نزد شبکه بانکی شامل بانک ها و موسسات اعتباری غیر بانکی  به بیش از 1100 هزار میلیارد تومان رسیده است.

میزان سپرده های بلند مدت نزد نظام بانکی در این دوره زمانی افزایشی 25.5 درصدی را نسبت به شهریور ماه سال گذشته تجربه کرده است .

 این افزایش قابل توجه را می توان نتیجه اجرای سیاست اعلامی بانک مرکزی مبنی بر الزام بانک ها به اجرای بخشنامه ابلاغی از سوی شورای پول و اعتبار در خصوص نرخ سود سپرده ها و تسهیلات بانکی دانست.

 در پی ابلاغ بانک مرکزی در این خصوص، بسیاری از بانک ها در صدد برآمدند برای حفظ سپرده های بانکی نزد خود داشتند، نسبت به تغییر وضعیت سپرده ها از کوتاه مدت به بلند مدت اقدام کنند.در این راستا بانک ها روزهای شلوغی را در اولین روزهای شهریور ماه پشت سر گذاشتند و بسیاری از سپرده گذاران بانکی ، با هدف پیشگیری از کاهش سود سپرده هایشان وضعیت سپرده ها را از کوتاه مدت به بلند مدت تغییر دادند . بانک های تجاری در این پروسه افزایش بیش از 40 درصدی سپرده های بلند مدت خود را تجربه کردند.

 بر اساس اعلام بانک مرکزی بانک ها از نیمه اول شهریور ماه مکلف شدند نسبت به رعایت سقف های اعلامی از سوی شورای پول و اعتبار اقدام کنند . در این راستا سود سپرده های کوتاه مدت بانکی حداکثر 10 ردصد و سود سپرده هاتی بلند مدت بانکی نیز حداکثر 15 درصد تعیین شد . پیش تر نیز این مصوبه به رغم ابلاغ با نادیده انگاری شبکه بانکی روبرو شده بود .

بر این اساس با تغییرات رخ داده محاسبات نشان می دهد با در نظر گرفتن مبنای 15 درصد سود سپرده بانکی بلند مدت، بانک ها در طول یک سال 165 هزار میلیارد تومان سود به سپرده گذاران پرداخت می کنند.

 این رقم در سال 1395 برابر با 200 هزار میسلیارد تومان بود به این ترتیب به نظر می رسد کاهش سود سپرده های بانکی از بیش از 22 درصد به 15 درصد زمینه را برای کاهش 35 هزار میلیار تومانی هزینه بانک ها در حوزه پرداخت سود فراهم کرده است .

 دولت با هدف متناسب کردن سود سپرده های بانکی با نرخ تورم دست به کاهش سود سپرده های بانکی و البته کارمزد تسهیلات زد.

 هر چند بعد اول این مصوبه اجرایی شده است اما هنوز نرخ تسهیلات پرداختی بسیاری از بانک ها از سقف 18 درصد تعیینی شورای پول و اعتبار بالاتر است .

 از سوی دیگر بسیاری از کارشناسان معتقدند سود سپرده های بانکی به رقیبی بزرگ برای سرمایه گذاری در بخش های مولد و بازار سرمایه در ایران بدل شده بود و تداوم این وضعیت می توانست آثار مخحربی را بر اقتصاد مولد از یک سو و شبکه بانکی از سوی دیگر به جا بگذارد .

 

35223

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 739387

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۱
    9 0
    چرا از سود تسهیلات حرفی زده نمی شه ؟ می خواین مردم برن از کشور همش مال شما بشه؟؟
  • بی نام A1 ۱۶:۳۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۱
    4 0
    خوش به حالشون
  • بی نام AT ۱۶:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۱
    7 1
    میشه اینقدر در مورد سپرده های بانکی حرف نزنید تا دندونها براش تیز نشه؟
  • بام A1 ۱۷:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۱
    3 0
    این صرفه جویی بشود بعدا قبضهایی که مردم میدن صرفه جویی نشودازحالت تصاعدی قبضها را دربیاورید2 تاازخانواره میخوان برن بااین بساط ماقبض پرداخت نکردیم 13 خانوارمیخوان بیان مجلس وبگن دیگه کشش ندارن بیشتراز50 هزار تومان بدن ادمین جان توراخدا خودتم بگو دیگه
  • حجت A1 ۱۸:۲۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۱
    0 11
    نرخ سود بانکی افتصاد را به رکود کشانده است وباید از ابتدای سال اینده نرخ سود بانکی باز هم کاهش یابد وبه نرخ تورم برسد. رونق اقتصادی فقط با کاهش سود بانکی شروع خواهد شد. با کاهش سود بانکی شاهد رونق ضعیفی هستیم. از سوی دیگر نرخ تسهیلات و وامها هم باید کاهش پیدا کند نجات تولید واشتغال در گرو کاهش سود تسهیلات و وام هست.
  • ایمان A1 ۱۹:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۱
    7 0
    بانک ها ی ناکارآمد پول ها را در خود انبار کردند و بانی و باعث اصلی رکود وفساد در کشور هستند.اگر صرفه جویی هم باشد. خرج پاداش کارمندان وتسهیلات دوباره خودرو ومسکن می کنند. کاش ما بانک نداشتیم واین همه مصیبت هم نداشتیم.
  • بی نام IR ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۲
    5 0
    بهتر است متوسط وزنی نسهیلات بانکی اعلام شود تا بدانیم بانک ها هر سال چقدر از محل کارمزد تسهیلات درآمد دارند . این نکته بسیار مهمی است که در سیاستگذاری ها مغفول می ماند
  • بی نام A1 ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۲
    5 0
    همین جوری پیش بره به زودی باید تیتر بزنید "سپرده گذاریا بانکی چقدر سود به بانکها دادند؟" یا "سپرده گذاران بانکی چقدر ضرر کردند؟"
  • بی نام A1 ۰۳:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۳
    3 0
    یه بار هم تیتر بنزنید که : " چقدر از پول سپرده گذران به خاطر تورم کم میشود" . مهم اینکه مردم تورم را از روی پول توکیفی خودشان محاسبه می کنند نه یه سری آمار توهمی.
  • بی نام IR ۰۵:۰۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۴
    1 0
    حالا الان که سود سپرده کم شد و به چاش تورم روز به روز بیشتر شد و یه مشت دلال و کارچاق کن دارن پولدار میشن خیالتون راحت شد