رئیس مجلس با تاکید بر اینکه عدم ارسال مصوبات دستگاه‌های اجرایی به مجلس، تخلف از قانون است، گفت: در صورت تداوم تخلفات دولت، از طرق قانونی برخورد می‌کنیم.

به گزارش خبرآنلاین، علی لاریجانی از نارضایتی نمایندگان از عملکرد برخی وزرا خبر داد که به سوال و تلاش برای استیضاح آنها کشیده است اما تاکید کرد که هنوز زمان سوال از رئیس‌جمهور نرسیده است.

آنچه در پی می‌آید گزیده‌ای از گفت‌وگوی رئیس مجلس با ایلناست:

* ما حدود 150 مصوبه در طول مجلس هشتم داریم. آنچه اجرا نشده تنها مربوط به چند مصوبه است و بقیه مصوبات اجرا شده است. مجلس در ابتدای مواجهه با عدم اجرای مصوباتش از طرق مختلف اقدام می‌کند و اگر این روند ادامه داشت، از ابزارهای نظارتی خودمان استفاده می‌کنیم.

* طبق قانون اساسی مصوبات دولت باید به مجلس ارائه شود تا آنها را با قانون مطابقت دهد. اما مدتی است که این مصوبات به هیات تطبیق ارسال نشده است. عدم ارسال مصوبات دستگاه‌های اجرایی به مجلس، تخلف از قانون است. این موضوع روال قانونی دارد تا مصوبات دولت مورد بررسی قرار بگیرد. من اعتقاد دارم که تعللی صورت نگرفته است. آقای کدخدائی اخیرا مذاکراتی داشته‌اند که این مصوبات به هیات تطبیق ارسال شود، ولی اگر مصوبات ارسال نشود از طرق قانونی با دولت برخورد می‌کنیم.

*در ‌مورد تخلف قانونی دولت در عدم ارسال مصوباتش به مجلس‏، شکایتی به قوه قضائیه نشده است. فکر می‌کنم بسیاری از مسائل این ‌چنینی بین قوا، باید از طریق تعامل و از مسیر قانونی پیگیری شود.

*در مجلس ندیده‌ام که موضوع سوال از رئیس جمهور به دلیل عدم اجرای برخی مصوبات و یا اجرای ناقص برخی مصوبات دیگر، مطرح و یا راجع به آن رایزنی‌هایی صورت گرفته باشد. برخی تنها راجع به آن اظهارنظر کرده‌اند. اما زمان آن فرا نرسیده است.

*کمیسیون برنامه و بودجه، مشغول بررسی بودجه‌ سال جاری و بررسی برنامه‌ پنج ساله بود و فرصت بررسی گزارش تفریغ بودجه‌ 87 را به دست نیاورده بود. آنچه در قانون آمده است، از سوی مجلس اجرا می‌شود. پس هر زمان که کمیسیون بودجه این گزارش را به صحن علنی بفرستد، قرائت می‌شود و هیچ ملاحظه‌ای در این رابطه وجود ندارد.

*مجلس به‌هر حال به اعضای کابینه رای داده است. در مورد برخی وزرا نمایندگان مجلس نارضایتی‌های ابراز کرده‌اند؛ بحث و پرسش‌ها و حتی مساله استیضاح در مورد برخی از وزرا مطرح شد. اما همیشه موضع من این است که باید با تدبیر و بردباری برخورد شود.

*نمی‌دانم که اصلاح طلبان در چه وضعیتی هستند. پیشنهادی برای نامزدی برخی افراد در انتخابات‌های آتی دارند یا چه کسانی در حال حاضر نامزد بالقوه آنان هستند.

* اصولگرایان بر روی مبانی اشتراک نظر دارند. در این میان برخی از اختلاف‌نظرها بین اصولگرایان طبیعی است. برخی از آنان در گذشته حضور پررنگی نداشتند و به همین دلیل از آنجا که با یکدیگر از نزدیک کار نکرده‌اند، ممکن است در برخی از مسائل استراتژیک اختلاف‌نظر داشته باشند. این وجه طبیعی اختلاف‌نظرها بین اصولگرایان است. البته این اختلاف‌نظرها تنها به اصولگرایان اختصاص ندارد و در اردوگاه‌های دیگر نیز همین‌طور است. در طول یک سال گذشته شاهد التهاب‌های سیاسی زیادی بودیم. جریان‌های اصولگرایی نیز به طور طبیعی واکنش‌های بسیاری نشان دادند که این نیز اختلاف‌های بین اصولگرایان به‌وجود آورد.

* به‌طور طبیعی وقتی مسایل سیاسی جنبه پیچیده پیدا می‌کند، باعث می‌شود افراد درگیر این موضوعات، از ظرفیت ذهنی پیچیده‌تری برخوردار شوند. البته این حوادث مضراتی هم برای کشور داشت.

*هنوز برای قضاوت در این زمینه ائتلاف جدیدی بین اصول‌گراها حامی و منتقد دولت در مورد انتخابات ریاست‌جمهوری بسیار زود است. این مساله را باید با گذشت زمان و از نزدیک مورد توجه قرار داد.

*من نمی‌دانم محسن رضایی و محمد باقر قالیباف در انتخابات آینده نامزد خواهند شد یا نه. چرا این سئوال‌ها را از من می‌پرسید. این موضوعاتی است که باید از خودشان بپرسید؛ رئیس مجلس که در این زمینه‌ها اظهارنظر نمی‌کند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 79915

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =