واشنگتن پست به نقل از وزیر امور خارجه ایران نوشت، در صورتی که مکانیسم ویژه اروپا برای حفظ توافقنامه هسته ای کارایی نداشته باشد، ایران از این توافقنامه خارج می شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از وب سایت روزنامه واشنگتن پست، 'محمد جواد ظریف' شنبه شب طی میزگردی ، درباره پایبندی ایران به توافقنامه هسته ای گفت: در صورتی که مکانیسم ویژه ایجاد شده از سوی اروپایی ها کارایی نداشته باشد، ایران احتمالا از این توافقنامه خارج می شود.

در پی خروج آمریکا از توافقنامه هسته‌ ای، کشورهای اروپایی از تصمیم خود برای ایجاد مکانیسم ویژه به منظور تسهیل روند پرداخت‌ های مربوط به صادرات و واردات ایران دارند تا از این طریق، فعالان اقتصادی را به پیگیری داد و ستد قانونی با ایران ترغیب کنند.

ظریف افزود: ایران قصد دارد با فروش نفت و انجام معاملات بین المللی به جای دلار با سایر ارزها، با تحریم های آمریکا بر فروش نفت کشور مقابله کند. مکانیسم اصلی، حذف دلار است.

ظریف در میزگرد

 



وی با بیان این مطلب که کشورها شروع به عقد توافقنامه هایی برای استفاده از پول های رایج شان در داد و ستد دوجانبه با ایران کردند، افزود: شما می توانید از پول خودتان استفاده کنید. کالا و اجناس را با پول رایج خود بفروشید، اجناس را با پول رایج سایر کشورها بخرید و در پایان یک دوره مشخص، این را با ارزی غیر از دلار تراز کنید. این کاملا ممکن است و شاید حتی مفید باشد.


وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به این سوال که ممکن است خروج ایران از توافقنامه هسته ای باب حمله نظامی به ایران را بگشاید، گفت: فکر می کنم اگر آمریکا باور داشت می تواند در چنین حمله ای به ایران موفق شود، این کار را انجام می داد.

به نوشته واشنگتن پست، در حالی که مقامات آمریکا مدعی حضور ایران در درگیری های سوریه، عراق، لبنان و یمن هستند؛ ظریف با زبان انگلیسی سلیس و روان، آمریکا را به عنوان متجاوز منطقه معرفی کرد.
ظریف خاطر نشان کرد:
آیا نقشه ای که نشان دهنده همه پایگاه های آمریکایی مستقر در اطراف ماست را دیده و گفته اید چرا ایرانی ها کشورشان را در وسط این پایگاه ها قرار داده اند؟ ما در منطقه خودمان هستیم و به هیچ کشوری حمله نکرده ایم. بدون اینکه از ما درخواست شود، سربازان خود را به هیچ کجا نفرستادیم. ما از اندازه کشورمان، جغرافیای مان و منابع مان راضی هستیم و به خاک، منابع یا مردم هیچ کجای دیگر چشم ندوخته ایم.

به گزارش ایرنا، 'دونالد ترامپ' 18 اردیبهشت‌ امسال به طور یکجانبه از توافقنامه هسته ای ایران خارج شد و متعاقب آن، خزانه ‌داری آمریکا اعلام کرد تحریم‌ های هسته ‌ای ایران که طبق این توافقنامه لغو شده بود، طی دوره ‌های 90 و 180 روزه احیا خواهند شد.
ترامپ شامگاه دوشنبه 15 مرداد دستور اجرای اولین بسته تحریم ‌ها علیه ایران را صادر کرد.
تصمیم ترامپ با مخالفت‌ بسیاری از کشورها در سراسر جهان رو به شد و موافقت با آن، محدود به رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی بود.

 

ظریف در گفتگو با سی بی اس

 ظریف: اتهامات نتانیاهو یاوه گویی است

همچنین محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران گفت اتهام زنی های تازه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر وجود تاسیسات مخفی هسته ای یاوه، پوچ و اشتباه است.

دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در گفت وگو با شبکه سی.بی.اس که مشروح آن امروز پخش می شود، اظهار داشت:
او از سال 1992 دارد به ایران اتهام می زند. او در سال 1992 می گفت که ما (ایران) تا پنج سال دیگر ساخت یک بمب را به اتمام می رسانیم. در سال 1996 همچنان می گفت تا پنج سال دیگر. او حتی در کنگره آمریکا گفت که ایران به ساخت یک بمب اتمی نزدیک شده است.


وزیر امور خارجه کشورمان افزود: اگر او نگران برنامه هسته ای ایران است، بهترین راه برای کسب اطمینان درباره آن، توافقی است که او سعی کرده، آن را تضعیف کند. زیرا برجام اجازه بازرسی های سرزده ای را که در دنیا انجام می شود، به آژانس بین المللی انرژی اتمی می دهد. این بازرسی های سرزده را پذیرفت زیرا چیزی برای پنهان کردن نداشت.

ظریف تاکید کرد: اتهاماتی که نتانیاهو پیشتر مطرح کرده بود، توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی بررسی و رد شده است. او صرفا به دنبال ابهام افکنی است.

وزیر خارجه ایران ادامه داد: به یاد دارید، او چند هفته پیش کنار دیمونا که کارخانه بمب سازی اسرائیل است، ایستاد و ایران را تهدید به نابودی کرد. او حالا می گوید که ایران آنها را به نابودی تهدید می کند. این ها یاوه گویی و پوچ است. او پیشتر در اشتباه بود و در این مورد نیز اشتباه می کند.

ظریف در گفتگو با سی بی اس

52310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 808501

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۸
    13 8
    ظريف تو براي كي زور ميزني اخه? بذار يه تيم از خودشون بره صلاح دونست چونه بزنه برجامو نگه داره صلاح ندونست و فكر كرد طرف مقابل شيطانه كه رها مي كنه مياد لااقل ما ميفهميم تو اين كشور طرف حسابمون كيه ، خسته شديم از چند صدايي و از مخالفتهاي پشت پرده و كار خراب كني هاي پشت پرده
  • محمد A1 ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۸
    8 3
    سیاست غلط رهاوردش میشود فقر و نداری برای کشوری که خود را از دهکده جهانی جدا می داند و همش برای دیگران خط و نشون می کشد در حالی که در اداره امورات داخلی خود مستأصل و درمانده است بدا به حال مظلومان که یاوری ندارند امیدمان نامید شد ... ای که دستت میرسد کاری بکن یا قادر
  • بی نام DE ۱۶:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۸
    4 3
    به نظرم بعید است ایران در بدترین شرایط تحریم های آمریکا هم از برجام خارج شود چونکه برجام بیشتر از اینکه به نفع طرفهای غربی برجام باشد به نفع ایران است زیرا هم حق غنی سازی محدود و صلح آمیز را با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت برای ایران به رسمیت شناخته و هم اینکه خارج شدن از برجام برای ایران نه تنها فایده ای ندارد بلکه صد در صد ضرر است چونکه دستاورد نزدیک به یک دهه کار دیپلماتیک و مذاکره با قدرتهای بزرگ سیاسی ، اقتصادی و نظامی را نابود خواهد ساخت و از طرف دیگر احتمال امکان مذاکره و توافق جدید را ضعیف خواهد ساخت و از لحاظ سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی ، نظامی و امنیتی کشور را در سطح بین الملل با چالشهای شدید و حتی غیر قابل پیش بینی مواجه خواهد ساخت .
    • بی نام DE ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۲
      0 1
      آقای آفتاب تبریزی" قبول برجام و یا هر تعهد دو جانبه ، چند جانبه و بین المللی بزرگ و حائز اهمیت در چارچوب سیاستهای کلی نظام تعریف می شود که در حیطه وظایف و اختیارات رهبریست پس قبول برجام را محدود به قبول و پذیرش رئیس جمهور نکنید که تصمیم مقامات ارشد نظام بوده است و دولت بعنوان یک طرف تعهد مجری آنست . ضمن اینکه اگر قرار بود ما از برجام خارج شویم اصلا وارد آن نمی شدیم و تا زمانیکه منافع حداقلی آن برای ما جاریست و دفع خطر احتمالی از ما می کند به هیچ وجه از آن خارج نخواهیم شد .