ما بعد از مذاکرات بسیار زیاد و گذراندن مراحل مقدماتی و مذاکره با یکسری از آهنگسازها، به این نتیجه رسیدیم که آقای توسلی بیش از دیگران انرژی و انگیزه برای کارکردن دارد. حقیقتش در موسیقی مثل بخش‌های دیگر سریال بیشتر به دل آدم‌ها تکیه کردم تا به فن و دانش و تواناییشان.

به گزارش خبرآنلاین، داود میرباقری در باره مختارنامه و دلایل ساخت آن می‌گوید: «ساخت این جور کارها، قسمت آدم‌هاست و به این مساله خیلی معتقدم و روشن‌ترین آن هم همین سریال مختار است. من اصلا در فکر و ذهنم نبود و داشتم آماده می‌شدم که سریال سلمان را بسازم و در مسیر پیش تولید آن کار، ناگهان «مختارنامه» آمد وسط و به هر حال شرایطی پیش آمد که من را به این سمت هل داد و 7 تا 8 سال مرا درگیر خود کرد.»

به گفته او «برای این که بتوانیم یک پلان را قابل قبول دربیاورید و یک فضایی را به مخاطب منتقل کنید، 10 الی 15 ثانیه می‌توانید و وقت دارید که یک نما را برداشت کنید و همان فضا را از لحاظ باورپذیری به مخاطب منتقل می‌کنید. جلوه‌های ویژه و همین ویژگی کامپیوتری نیز همین ویژگی را دارد. ممکن است حجمش خیلی زیاد نباشد، اما هنری است که از جهات مختلف، ابعادش، اندازه‌اش و اتفاقی که در آن می‌افتد، محاسبه شده تا در این زمان کم بهترین اثرگذاری را داشته باشد.»

میرباقری که در ساخت سریال امام علی(ع) از همکاری فرهاد فخرالدینی برای موسیقی متن بهره گرفته بود، درباره واگذاری موسیقی متن به یک چهره نه چندان شناخته شده گفت: «ما بعد از مذاکرات بسیار زیاد و گذراندن مراحل مقدماتی و مذاکره با یکسری از آهنگسازها، به این نتیجه رسیدیم که آقای توسلی بیش از دیگران انرژی و انگیزه برای کارکردن دارد. حقیقتش در موسیقی مثل بخش‌های دیگر سریال بیشتر به دل آدم‌ها تکیه کردم تا به فن و دانش و تواناییشان. البته این بدان معنا نیست که توانایی‌ها را نادیده بگیرم، اما به این نتیجه رسیدم که او انرژی کافی را دارد و جلساتی داشتیم و با علاقه بسیاری سر صحنه‌ها حضور پیدا می‌کرد که فکر می‌کنم خیلی موثر است و من قطعه‌هایی را شنیدم که بسیار درخشان بود و امیدوارم یک موسیقی فوق‌العاده را در این کار بشنویم.»

میرباقری ادامه داد: «با توجه به این که بخشی از مختارنامه از لحاظ محتوایی به کربلا برمی‌گردد، ریشه‌های بسیار زیاد و زمینه‌های بسیاری داشتیم و کافی است شما به موسیقی نوحه‌های تاریخ که در راستای واقعه عاشورا ساخته شده، توجه کنید. ما هم در همین راستا تحقیق و کاوش کردیم و علاقه‌مند بودم که ریشه‌های موسیقی «مختارنامه» به نوعی به ریشه‌های موسیقی سنتی برگردد.»

او در گفتگو با سیما فیلم، تصریح کرد: «به هرحال موسیقی کار تم‌های مختلف دارد و در بخشی که بیشتر عاشورایی است، از این بخش استفاده می‌شود و بقیه نیز ریشه‌های عربی دارد و به هرحال با فضاهای متفاوت و شخصیت‌های متفاوت به موسیقی‌های مختلفی نیاز خواهیم داشت و همه این‌ها را تفکیک کرده‌ایم. فعلا آنچه شنیدم و آنچه که ساخته شده، تم‌های عاشورایی دارد.»

مختار، ابوعبید بن ثقفى، سیاستمداری با درایت، جنگاوری ورزیده و علوی تباری متعصب است. او در زمان حرکت امام حسین(ع) به سمت کوفه، به جرم همکاری با مسلم بن عقیل و پناه دادن او در منزل خویش، توسط عبیدالله ابن زیاد زندانی می شود و در روز عاشورا به دلیل زندانی بودن نمی تواند امام حسین(ع) و یاران او را همراهی کند اما پس از آزادی با متحد کردن شیعیان، علیه حکومت یزید قیام می کند و با شعار یالثارات الحسین به خونخواهی امام حسین (ع) و شهدای کربلا، از قاتلان آنها انتقام می گیرد و آنها را از دم تیغ می‌گذراند و در کوفه یک حکومت شیعی انقلابی تشکیل می دهد.

در سریال مختارنامه ۱۱۰ بازیگر اصلی و ۴۰۰ بازیگر فرعی بازی می‌کنند. این سریال دارای ۷۰۰ سکانس است که ۱۰۰ سکانس آن مربوط به ۵ جنگ بزرگ این فیلم است. قرار است سریال روزهای جمعه ساعت 22 به روی آنتن برود و تکرار آن نیز روزهای دوشنبه ساعت 19:30 تا 20:30 پخش خواهد شد. آغاز نمایش مختارنامه نیز طبق اخبار 9 مهر ماه است.

علاوه بر کارگردان و سوژه سریال، حضور بازیگران بزرگ تئاتر و سینما در این مجموعه در کنار استفاده از تکنیک های فنی و اجرایی کار مختارنامه را در وضعیتی قرار داده که با آن می‌توان قابلیت و سطح کیفی سریال‌سازی و چه بسا قدرت سینمای ایران را با آن محک زد و ارزیابی کرد. 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 94721

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فرهاد IR ۰۶:۵۰ - ۱۳۸۹/۰۷/۰۲
    0 0
    خسته نباشی اقای میرباقری کمی هم راجب تاریخ و هویت ایران وایرانی فیلم بساز!!!
  • هنرمند IR ۰۸:۳۸ - ۱۳۸۹/۰۷/۰۲
    0 0
    البته باید ببینیم موسیقی این فیلم چگونه است.اما امید است باعث پشیمانی نباشد که از آهنگساز نامی و کارکشته ای مثل فخرالدینی در این کار مهم و سترگ استفاده نشده است.