دانشمندان معتقدند با استفاده از شیبه ساز رایانه ای راز عبور حضرت موسی از دریای سرخ را هنگام فرار از دست فرعونیان کشف کرده اند.

برای قرنها آنچه در کتابهای آسمانی درباره شکافته شدن آب دریای سرخ هنگام عبور حضرت موسی و قوم بنی اسرائیل آمده، منشا سوالات فراوانی بوده است و اینک دانشمندان امریکایی معتقدند باد پر سرعت موسوم به باد شرقی عامل اصلی در کنار رفتن آب و عبور بنی اسرائیل بوده است.

(برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگ روی این لینک کلیک نمایید.)

محققان دانشگاه کلرادو بهمراه مرکز ملی تحقیقات جوی (NCAR) با استفاده از برنامه های نرم افزاری، شبیه ساز رایانه ای که مدل حرکتی وزش باد را نشان می دهد ساختند.

تصاویر رایانه ای شبیه سازی شده نشان میدهند که چگونه بادهای شرقی ایجاد شده و سراسر شبی را که موسی با قومش از دریای سرخ عبور کردند؛ فرا گرفته است.بر این اساس باد مذکور آب را به دو جهت مخالف از هم به عقب هل داده و خمیدگی لازم را در امتداد رودخانه باستانی که اینک وجود ندارد، با تالابهای ساحلی در امتداد دریای مدیترانه بوجود آورده است.

با عقب رانده شدن آب، راهی پل مانند بصورت زمینی در خمیدگی ایجاد شده و اجازه راه رفتن امن به عابران را روی گلهای تخت داده است. به محض مرگ باد، آب مجددا به حالت قبلی خود باز گشته است. مطابق تصویر سمت چپ تالاب بوده و سمت راست رودخانه ای باستانی وجود داشته است که باد توانسته سرزمینی موقتی را بوجود آورد. تحقیقات جدید و فرایند فیزیکی بوجود امده توسط باد مطالب مندرج در کتابهای مقدس را تایید می کند. دانشمندان بطور 100 درصد مطمئن نیستند 3 هزار سال پیش دقیقا چه اتفاقی افتاده است.

 

عبور موسی و بنی اسرائیل از دریای سرخ

باد روی آب

دانشمندان اخیرا طرح های تحقیقاتی و مکان یابی خود را در نقاطی متمرکز کرده اند که عمق مورد نظر را بر اساس کتابهای مقدس نشان دهد و آبراهه های دلتای نیل از سایر نقاط بیشتر در این تحقیقات مورد توجه واقع شده اند. کارل دریس از محققان مرکز ملی تحقیقات جوی امریکا و مسوول این تحقیق در این باره می گوید: شبیه سازی رایانه ای منطبق با وقایع مهاجرت بنی اسرائیل تنظیم شده است. به گفته وی با استفاده از دینامیک سیالات می توان شکافته شدن آب دریا را توضیح داد. باد مطابق با قوانین فیزیک حرکت آب را توضیح داده و یک پاساژ مطمئنی را برای عبور ایجاد می کند و اجازه می دهد تا آب ناگهانی به حالت قبلی خود برگردد. تحقیق مذکور گوشه ای از تحقیق بزرگ کارل دریس درباه فشار باد رو عمق آبها است (مانند تاثیر طوفانهای اقیانوس آرام که باعث تولید امواج سهمگین می شود) که صورت گرفته است. با گمانه زنی ها درباره سایت جنوب مدیترانه خوراک مناسبی برای باستان شناسان و مصر شناسانی می شود که تاکنون شواهد کافی و خوبی را برای داستان مهاجرت بنی اسرائیل از مصر نیافته اند.

تحقیق حاضر از روی پایان نامه کارشناسی ارشد کارل دریس بوجود امده و در مجله آنلاین موسوم به PLoS به چاپ رسیده که منابع آن توسط مرکز ملی تحقیقات امریکا مورد تایید قرار گرفته است. مطابق نوشته های موجود در کتاب مقدس حضرت موسی بین ارابه های دشمن و بدنه آب که دریای سرخ یا دریای نی بدام افتاده بوده است. با معجزه الهی باد شرقی تمام شب شروع به وزیدن گرفته و آب شکافته شده و سرزمینی خشک بوجود امده و آب مانند آبشار به دو سوی مخالف مسیر حرکت موسی و قومش به جریان در آمده است. صبحگاه زمانی که فرعونیان با خبر شده و قصد گرفتن آنها را دارند، آب به حالت قبل بازگشته و سربازان مصری را غرق کرده است.

گاه به گاه دانشمندان سعی نموده اند تا معجزات الهی در کتاب مقدس را با فرایندهای طبیعی تطبیق دهند تا کاملا قابل درک شوند. کسانی که در مورد سونامی تعمق کرده اند، درباره عقب نشینی آب و حرکت عظیم ان توضیحاتی علمی داده اند. اما چنین واقعه ای انهم از شب تا صبح قدری تامل بر انگیز تر است. برخی محققان درباره "جنبش خاص باد" نظر داده اند که قدرت باد و تداوم فشار باد می تواند در جاهایی که سطح آب کمتر است وارد عمل شده و آب را تحت تاثیر خود قرار دهد. این وضعیت درست مخالف امواج طوفانی تعبیر می شود که به طور گسترده ای تا کنون درباره آن سند سازی شده است. در یکی از موراد که در قرن 19 میلادی در دلتای نیل به ثبت رسیده، 5 فوت از آب توسط باد قدرتمند به عقب زده شده و سرزمینی خشک را بوجود آورده است. مدل سازی رایانه ای که پیشتر توسط محققان روس بننام های نا.اوم ولتزینگر و آلکسی آندروسوف صورت گرفته نشان می دهد که بادهایی از شمال غرب با 74 مایل در ساعت از نظر تئوری  نزدیک کانال  مدرن سوئز می تواند رگه آبی و آبسنگ تشکیل دهد. این عامل باعث می شود تا مردم بتوانند از آن عبور نمایند. دورون نوف از دانشگاه ایلاتی فلوریدا و ناتان پالدور با استفاده از این تحقیق سعی کردند "جنبش خاص باد" را توضیح دهند.

در تحقیق جدید کارل دریس تخت بودن سطح عبور به اندازه 12 ساعت در بخش آبسنگ بوجود امده محاسبه شده است. یعنی از زمان ایجاد سرزمین تا لحظه کامل بازگشت آب 12 ساعت بطول انجامیده است. هر چند حضزت موسی و قوم بنی اسرائیل 4 ساعته باید مسیر را طی کرده باشند.

بازسازی توپوگرافی باستان

مطالعه روی نقشه های توپوگرافی های باستان از دلتای نیل حکایت از این دارد که محققان سایت های بدیل برای عبور قوم موسی را در 75 مایلی شمال سوئز و جنوب دریای مدیترانه یافته اند.همچنین آنجا راههای آبی زمان خود را نه بطور صد در صد مطمئن داشته است که برخی اقیانوس شناسان معتقدند که شعبه ای باستانی از رود نیل درون تالاب ساحلی وجود داشته که معروف به دریاچه تانیس بوده است ئ موجموعه این دو راه ابی شکل U مانندی را تشکیل می داده اند و منطبق با آثار ضبط شده باستانی و اندازه گیری های ماهواره ای و مقایسه ان با نقشه های موجود محققان را به حدس و گمان بیشتری درباره مکان عبور بنی اسرائیل از بخشی از آبهای کم عمق زمان خود وا داشته است.

کارل دریس و همکارانش بر همین اساس مدل رایانه ای خاص خود را تنظیم و طراحی کرده اند و عبور موسی و قومش را به صورت شبانه نشان داده اند. آنها به این نکته دست یافته اند که باد با سرعت 63 مایل با بازه زمانی 12 ساعت می توانسته آب را به اندازه 6 فوت به عقب براند. چهار ساعت بر این اساس پاساژ خشکی درست شده که طول آن بین 2 تا 2.5 (3 تا 4کیلومتر) مایل بوده و عرض آن نیز 3 مایل (5 کیلومتر) شده است. چنین راه سرزمینی جدیدی به بنی اسرائیل اجازه داده تا از این مسیر به سلامت عبور کنند. آن شکافته شده یکی بطرف دریاچه و دیگری بطرف کانال رودخانه ای عقب رفته و حالتی آبشار مانند به عقب را ایجاد نموده است. با توقف وزش باد، آب به حالت قبلی خود باز گشته است. 14 مدل شبیه سازی شده رایانه ای همچنین نشان می دهد که سرزمین خشک می تواند در دو محل مجاور گردباد از شرق قرا گرفته باشد. و این دو سایت تنها هر کدام بدنه ای مجرد از آب و باد داشته اند و ممکن است تنها یک طرف از دو طرف مورد نظر حالت آبشاری پیدا کرده بوده است. در واقع پاساژ خشک مورد نظر بوسیله یک طرف آب که به صورت آبشاری عقبی پدید آمده، درست شده باشد.

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 96600

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
    4 1
    یک سوال پیش میاد بادی که بتواند آب را جابجا کند با سرعت بالای 100 کیلومتر چطور اجازه حرکت قوم بنی اسرئیل که مجموعه ای از افراد جوان پیر و خردسال بوده؟
  • امیرنینو A1 ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۹
    2 1
    چرا ما فک میکنیم همه چیز باید پایه علمی داشته باشه...خدا میگه به قدری خشک بود اون زمین که جای پاشون روش موند...بعد واقعا با باد 100 کیلمومتر یا بیشتر چطوری اونا رد شدن...
  • افزایش فالوور اینستاگرام IR ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    0 0
    عالی
  • افزایش فالوور اینستاگرام IR ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    0 0
    عالی