استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»

در روزگاری که گرفتاری‌های کوچک و بزرگ سبب افزایش میل به مهاجرت میان جوانان به‌ویژه دانشجویان شده است، شاید تنها پناه این گروه همان کلاس درس و استادانی باشد که همراه دانشجو هستند، این در شرایطی است که حالا در یکی از دانشگاه‌های مطرح تهران رفتار یک استاد سبب شده تعدادی از دانشجویان یا ترک تحصیل کنند یا به ایده مهاجرت خودشان عمل کنند.

به گزارش خبرآنلاین، چرا مهاجرت دانشجویان به خارج کشور گسترش یافته است؟ امروز کشور با بحران مهاجرت روبه‌روست و این بحران دلایل گوناگونی را در داخل ایران دارد. از همه دلائل سیاسی و اجتماعی بیرونی که بگذریم، بخشی از این دلائل به داخل دانشگاه و مدیریت آن باز می گردد. ناکارآمدی در ساختار مدیریت و شیوه‌های رفتاری استادان دانشگاه می‌تواند نقش به سزایی در ترک تحصیل و دل‌زدگی و نهایتا مهاجرت دانشجویان به خارج شود.

نمونه یکی از دانشگاه‌های مهم کشور

دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، از جمله نقاط مهم آکادمیک کشور است که در توسعه علمی حوزه‌های مختلف مرتبط با شیمی، نقشی بالایی دارد. دانشکده‌ای که پس از انقلاب اسلامی روییدن گرفت. از سال ۱۳۶۹ رشته شیمی کاربردی آن در مقطع کارشناسی شروع شد. در سال۱۳۷۱ در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجو پذیرفت و از سال ۱۳۸۰ به تربیت دانشجو در مقطع دکتری اقدام کرد. در سال ۱۳۹۲ گروه شیمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی به دانشکده شیمی ارتقا یافت.

امروز مقطع دکتری دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، نقش حساسی را در تربیت دانشجویان برای امروز و فردای توسعه علمی کشور دارد. در این میان نقش استادان و اعضای هیات علمی این دانشگاه، در این راستا بسیار حساس است چه بسا اگر استادانی، به هر دلیل راه منطقی دانش اندوختن را بر دانشجویان ببندند، بی شک راه علمی کشور را سد کرده اند.

استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»

ماجرای یک استاد ناهنجار

در سال های اخیر دانشجویان مختلفی در رشته شیمی دانشگاه خواجه نصیر ترک تحصیل یا مهاجرت کرده‌اند. علت این ترک تحصیل یا مهاجرت اما جالب است و گفته شده که ریشه‌های رفتاری در درون دانشگاه دارد. عموم دانشجویان نخبه پسر و دختر در مقطع دکتری شیمی طی تماس و ارتباط با خبرآنلاین بیان کرده‌اند که به دلیل روش‌های نادرست اخلاقی و فشارهای روانی و رفتاری داخل دانشگاه، از ادامه تحصیل انصراف داده اند.

مشاهدات عینی دانشجویان

گذشته از مشاهدات عینی و روایت های گوناگون دانشجویان، تحقیق و بررسی‌های میدانی تایید می‌کند که کارمندان اداری و حتی برخی از اساتید این دانشکده نیز بر وجود یک عامل نابهنجار در حوزه آموزشی دانشگاه اقرار دارند.

یکی از دختران دانشجوی نخبه علمی کشور که از این دانشگاه ترک تحصیل کرده، درباره برخی رفتارهای یکی از استادان دانشگاه می گوید: «از جمله کارهایی که به ما تحمیل می شد این بود که در کلاس شیمی، روی دست بچه‌ها هزینه‌های گزافی می‌گذاشتند. یکی از استادان دانشجویان را مجبور می‌کرد که برای او وسیله‌های آزمایشگاهی بخرند و اگر نمی‌خریدند به آنها توهین می کرد و از طرفی هم این وسایل را به بچه ها نمی داد و در کمدش پنهان می‌کرد. یا مثلا ما برای دفاع، به کریستال احتیاج داشتیم. این استاد، یک هزینه هنگفتی را به ما تحمیل می کرد که باید کریستال های ما به خارج از کشور ارسال شود. از ما یک میلیون پول پست می گرفت که کریستال ها را به لهستان بفرستد. در حالی که این کار در داخل کشور بدون هزینه یا با کمترین هزینه انجام می شد و هیچ نیازی برای ارسال به خارج کشور نبود.»


از دانشجویان خواسته شد تا برای اثاث کشی خانه استاد کمک کنند

یکی از دانشجویان نخبه علمی که در چند دانشگاه کشور با رتبه بالا قبول شده، درباره ناهنجاری‌های رفتاری این استادان دانشگاه خواجه نصیر گفت: « آنچه دریافتم یک وضعیت آزار دهنده بود. ما با استادی روبرو بودیم که حتی خارج از زمان دانشگاه، طی تماس‌هایی با ما برخوردهای تحقیرآمیز می کرد. استادی از تحقیر دانشجویان لذت می برد. دانشجویان را به بالا شهری و پایین شهری تقسیم می کرد و بچه های پایین شهری را با زشت‌ترین بیان‌ها خطاب می‌کرد. استادی وارد مسائل خصوصی و شخصی دانشجویان می شد و این مسائل را بین دانشجوها ترویج می کرد. حتی به دانشجویان تهمت دزدی از آزمایشگاه زده شد. حتی یک بار از دانشجویان خواسته شد تا برای اثاث کشی خانه یکی از استادان کمک کنند!»

استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»

دانشجویان دکتری که به دلیل فشارهای روانی انصراف دادند

یکی دیگر از دانشجویانی که شش ترم درس خوانده و آماده دفاع پایان نامه بوده به دلیل فشارهای روانی یکی از استادان از به پایان رساندن تحصیلش انصراف داده و می گوید: «آنچه ما می‌گوییم ناشی از سختگیری یک استاد نیست. سختگیری با آزار دادن تفاوت دارد. این مثلا استاد، یک شخصیت صد در صد منفی دارد که هدفش آزار دادن دانشجوست. از اینکه به دانشجویان توهین کند و تهمت بزند تا اینکه وسایل و ابزار و مواد آزمایشگاه را به دانشجویان ندهد. این‌ها رفتارهایی بود که کاری کردند که من با شش ترم درس خواندن، این رشته را به پایان نرسانم و فقط به دلیل رفتارهای زشت استاد انصراف دادم.»

استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد

یکی از دانشجویان فارغ التحصیل و نخبه علمی کشور که دانشجوی خواجه نصیر بوده، از نمونه آزارهای روانی می‌گوید: «استاد راهنما باید حامی دانشجو باشد اما استادی داشتیم که دشمن دانشجوست. او از تحقیر و فشار به بچه ها خوشحال می شود. ایشان حتی از رشد علمی دانشجویان ناراحت می شد. وقتی شنید که من فرصت مطالعاتی در دوره خارج از کشور گرفته ام به شدت مخالفت کرد و گفت اگر تو بروی چه چیزی به من می رسد. باید برای این رفتن به من پولی بدهی. حتی بعد هم ناراحت شد. من دعوت نامه و ویزا برای یک فرصت مطالعاتی گرفته بودم و این زن به سوپروایزر آن دانشگاه خارج از کشور ایمیل زد و چنان از من بد گفت که آن دانشگاه دوره مرا حذف کرد. او شخصیتش به گونه ای است که از رشد علمی دانشجویانش ناراحت می شود. توهین و تهمت و تحقیر دانشجویان روش عمومی اوست و اینها فشارهای روانی بسیاری بر دانشجویان می آورد.»

تخریب شخصیت دانشجویان

یکی دیگر از دانشجویان دکتری، درباره وضعیت نابسامان آزمایشگاه این استاد می گوید: « از ما می خواستند بیش از زمان معمول در آزمایشگاه باشیم و ما را مجبور به نظافت های محل آزمایشگاه می کردند. یکی از مسائل مهم این بود که مواد آزمایشگاهی را به دانشجویان نمی دادند و استاد مواد را در کمد خودش نگه می داشت. بعد وقت و زمان ما را با حرف های شخصی و خصوصی معطل می کرد و مسائل شخصی دانشجویان را پنهانی از یکدیگر می پرسید. حتی استاد سر کلاس برنامه ریزی می کرد تا آبروی دانشجویان را با همان موضوعات خصوصی و شخصی ببرد. او در جمع، شخصیت افراد را تخریب و به آنان توهین‌های بدی می کرد.»

آیا مسئولان اقدامی خواهند کرد؟

آنچه در این گزارش از نمونه رفتاری رخ داده در دانشکده شیمی دانشگاه خواجه نصیر عنوان شد، تنها نمونه های اندکی است. چنانکه موجب شده برخی از دانشجویان در مقطع دکتری انصراف دهند یا برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروند.

* اطلاعات،‌ هویت و صدای ضبط شده افرادی که در این گزارش صحبت کرده‌اند، در خبرآنلاین محفوظ است.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1903180

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 26
  • نظرات در صف انتشار: 5
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۲:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    هرکس تنها به قاضی رود البته راضی برمیگردد! اینهمه دانشجوی نخبه مظلوم که از ظلم استادان انصراف می دهند و علم و دانش را بر زمین می گذارند و مهاجرت می کنند! و انبوهی استاد بی وجدان و ظالم که به دانشجو برای اساس کشی منزل فشار وارد می کند و از پیشرفت دانشجو ناراضی است و دانشجو را مجبور به پرداخت پول پست می کند و در زندگی شخصی دانشجو مداخله می کند! و به دانشجو می گوید از فرصت مطالعاتی تو به من چه می رسد! آموزش عالی ما البته نه پول نه جایگاه و نه شان اجتماعی ندارد و همه می دانند تلاش نکنید که این اندک آبرو را هم نداشته باشد انوقت به جای دانشجویان مظلوم تان، استادان ظالمتان هم می روند و شما میمانید و خبرآنلاین :)
  • IR ۱۲:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    304 3
    اوضاع تو دانشگاه های آزاد و پولی بدترم هست
  • داوطلب دکتری IR ۱۲:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    268 1
    سلام، غیر از مطالب ذکر شده، در مصاحبه ی دکتری دانشگاه ها بخصوص دانشگاه تهران که خودم با آن مواجه شدم و شریف و شهید بهشتی را از سایرین شنیدم. مانند رعیتشان با آدم رفتار می‌کنند، فرقی هم بین دختر و پسر نیست، زد و بند زیاد است و فقط آشنایان یا دانشجویان مورد نظر و هماهنگ شده خودشان را انتخاب می‌کنند. در تمام عمرم کسی مثل مدیر گروه مدیریت مالی دانشگاه تهران با من با تحقیر و بد صحبت نکرده بود، به میزانی که تمام مطالب درون ذهنم پاک شد و به لکنت افتادم. به دوستم که یک خانم متاهل است در مصاحبه گفته شد که کدام احمقی حاضر شده است تو را بگیرد؟و از این قسم رفتارهای حتی بدتر نیز وجود دارد.در حالیکه در دانشگاه های خا ج علاوه بر احترام به داوطلب و دانشجو، بورسیه و امکانات دیگر در اختیار دانشجو قرار میگرد، در حالیکه در دانشگاه داخل اگر خیلی هنر کنند و پس از این پروسه ی پر تحقیر برای دکتری قبول شوی، غیر از تحقیر های بعدش، صرفا در بهترین شرایط ممکن فقط معاف از پرداخت شهریه هستی و هیچ حقوق و مزایایی نداری، حتی اگر در مصاحبه بگویی شاغل هستی، امکان رد شدن وجود دارد.
  • IR ۱۳:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    220 8
    متاسفانه نان هیات علمی میخورند و ولی حرمت هیات علمی بودن را نگه نمی دارند.
  • ققنوس IR ۱۳:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    عوض اینکه انصراف بدین باید همه دانشجوها با هم بر علیه این استادا متحد میشدین تا حساب کار دستشون بیاد
  • آرزو IR ۱۳:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    52 2
    دقیقا مشابه این رفتارها در دانشکده زیست دانشگاه الزهرا تهران وجود دارد.
  • اژدرعامری IR ۱۳:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    287 4
    کسی که از یک انسان دیگر بترسد همان به که بمیرد ،یا رومی روم یا زنگی زنگ اگر زد چنان بزن که برای همیشه خفه شود،ترس معنی ندارد
  • IR ۱۳:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    برو بابا!
  • رضا IR ۱۳:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    47 0
    در مورد رفتارهای غیر اخلاقی و پارتی بازی در مورد دانشجوهای دکتری رشته مکانیک دانشگاه امیرکبیر تهران که فقط در یک مقطع 10 نفر از دانشجویان همزمان فرم انصراف را پر کردن بدلیل پارتی بازهی های اقایان دکتر ..... و .... و ..... لطفا گزارش تهیه کنید حیف چند سال عمر و جوانی که در این دانشکده تلف شد قطعا روزی خواهد رسید که این اقایون باید جواب پس بدهند.
  • IR ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    39 2
    به طور قطع، تعارض منافع در ساختار دانشگاه ها و درخواست (تحمیل ) های اضافی برخی اساتید وجود دارد و متاسفانه تقریبا هیچ !
  • اسدی IR ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    330 3
    از این افراد روانی و نابهنجار و سادیسمی در کشور و جامعه زیاد است البته برای متعادل کردن این آدمها راههای زیادی وجود دارد.
  • DK ۱۴:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    51 1
    نمونه دیگر که سبب مهاجرت اینجانب شد این بود که دانشکده مهندسی مکانیک خواجه نصیر، علیرغم اعلام نیاز عضو هیات علمی در فراخوان سال 1399، بدون بررسی پرونده اینجانب (علیرغم دارا بودن تمام شرایط در حد اعلی) با عنوان "نداشتن یک یا تعدادی از شرایط" درخواست من را رد کرد. چون نسبت به سابقه خود اطمینان داشتم، از رییس جذب دانشگاه پاسخ خواستم و ایشان مرا به رئیس دانشکده حواله کرد. زمانیکه با رئیس دانشکده وقت مکاتبه نمودم، اعلام کردند که ما اساسا در آن گرایش تمایلی به جذب نذاشتیم. سوال اینجاست: اگر تمایل نداشتید چرا اعلام نیاز کردید؟ چرا یکی از سهمیه های من را ضایع کردید؟
  • DK ۱۴:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    47 5
    این بی ارزش شمردن تلاش جوانان و فراری دادن آنها تنها مختص این دانشگاه نیست. دانشگاه امیرکبیر در زمینه طرد کردن فارغ التحصیلان برتر خود و بعبارت دیگر بدبدرقه بودن شهره است. دانشکده مکانیک این دانشکده تمایل عجیبی به بی توجهی به فارغ‌التحصیلان دکترای خود دارد. پس از درخواست جذب در این دانشکده، قریب به یک سال طول کشید تا دعوت به مصاحبه شوم و دلیل را کندی فرایند عنوان کردند و این دعوت زمانی بود که دیگر دیر شده بود. آیا زمان آن نرسیده امثال مهندس میرسلیم( که دکترا ندارند) جای خود را به جوان های فارغ التحصیل دکترا بدهند و با بازنشستگی شان جمع کثیری را خوشحال کنند؟ آیا واقعا بررسی اولیه پرونده ها باید یکسال طول بکشد؟ انتظار دارند که جوان‌ها یک سال از کجا نان بر سر سفره شان بگذارند؟ دانشگاه ورودی اش دانشجوی جوان 18 ساله است و خروجی اش جوان حداکثر 30 ساله. فارغ از سیاسیونیی که با عطش ارشد و دکترا، محیط علمی را آلوده کردند، دانشگاه دلیلی برای فساد ندارد، بجز فساد اعضای هیات علمی و کادر اداری که پول هنگفت می‌گیرند.تنها دلیل رنکی که دانشگاههای ما دارند، مقالاتی است که دانشجویان زحمت آن را می کشند.
  • IR ۱۴:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    205 3
    متاسفم واقعا تا حالا با این موارد برخورد نکردم خوشبختانه در دانشگاه!!!!!!!!!!1
  • IR ۱۴:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    32 0
    شور بختانه مصداق بارز این نوع رفتار ها رو در مقطع کار شناسی ارشد گروه تاریخ، دانشگاه الزهرا دیدم.
  • مریم IR ۱۴:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    یعنی چی؟چقدر گنگ و مبهم! خب شکایتش می کردید. چرا شکایت نکردید؟دانشجویی که انصراف داده به خاطر رفتار استاد خب ازش شکایت می کردی مگه نهایتش اخراج نبود؟ این وسط یه جریانی هست که گفته نمی شه مگه استاد از شما آتو داشته که هیچ اقدامی علیهش انجام ندادید! دیگه اینقدرام هر کی به هر کی نیست!! مخصوصا اساتید دانشگاه دولتی چون حقوق خوب می گیرن و راحت نیرو جایگزین پیدا می شه هیچ اصراری بر ماندنشان نیست .کافی بود ازش شکایت می کردید .مخصوصا این دانشگاه‌ها رو کیفیت کارشون حساس هستند
  • IR ۱۵:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    40 8
    این وضعیت کمابیش در خیلی دانشگاه ها وجود دارد. me too
  • علی ب IR ۱۵:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    به نظر من یه عده آدم نفوذی در دستگاهای بخصوص دولتی حضور پر رنگی پیدا کردند که به نظام ضربه بزنن و به خوبی هم آموزش دیدن تا خودشونو وفادار و موجه جلوه بدن این افراد با اعمال و رفتارشون ضربه مهلکی به دولت و حتا نظام وارد میکنن چون مردم این اشخاص را وابسته به دولت میدونن ....
  • IR ۱۵:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    249 3
    بله اساتیدی که فقط بخاطر مقاله جذب شده اند یعنی همین! موارد زیادی هم در دانشگاههای دیگر شنیدم که اساتید پول طرح یا پایان نامه برمی داشتند و دانشجو مجبور بود از جیب هزینه کنند. واقعا دانشگاه ساختیم!!
  • IR ۱۵:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    249 0
    بسیار باعث تاسف است. باید با این اساتید برخورد بشود
  • عباس غلی IR ۱۵:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    علم در کشور ما مرده است و جایی برای ما دانشجویان مقطع دکترا نیست
  • IR ۱۵:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    33 2
    متاسفانه سالهاست وضعیت در بسیاری از دانشگاه های دیگر کشور هم کم و بیش به همین صورت هست.
  • دکتر رسول.خ IR ۱۵:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    43 3
    بنده فارغ‌التحصیل p.h.dیکی از دانشگاههای دولتی و معروف تهران هستم. با گوشت و پوستم درک میکنم که دانشجوی دانشگاه دولتی که نوعاً از قشر پایین هستند بخاطر ترس از آینده و غم نان چه حقارتهایی را باید تحمل کنند. یک نمونه کوچک مقالات علمی پژوهشی است که تمام زحمت و ...دانشجو متحمل میشه ولی امتیاز اتش به کام اساتیده. حالا خدا به من رحم کرد که با هزار بدبختی و ...تونستم در یکی از دستگاه‌ها استخدام بشم و جیره خور دولت هستم و هیچ فرقی هم با همکاران دیگر که با هزار ترفند از .... لیسانس و فوق گرفتند ندارم و فقط گذران عمر میکنم و افسوس عمری که داره به بطالت میگذره رو میخورم.خیلی از هم دانشگاهی های م الان زیر خروارها خاک آرام گرفتند که یا خودشون را ...‌یا اسیر اعتیاد و..‌شدند
  • IR ۱۵:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    20 3
    معلم و استاد دانشگاه هم مردم عادی هستند و نباید اینقدر تحت تاثیر کلمات انها قرار گرفت.
  • چ چ DE ۱۶:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    تمام این مطالب کذب ودروغ و جوسازی است،،، هر مطلبی که فاقد شفاف سازی بود دروغ است، یک استادی؟ یک مدیری؟ یک فلان ابن فلانی؟ اقای الف فرزندب؟ وووو بگم میگم؟ چنین مطالبی که نام ونشان مشخصی ندارد دروغ محض است،،،
  • املشی IR ۱۸:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    45 11
    از بی دست و پا بودن دانشجویان هست بیرون دانشگاه بگیرن از وسط به دو قسمت مساوی تقسیم کنند دیگه از اینکار ها نمی کنن برای دانشجو ی انصرافی فرقی نمی کنه ای سرش گذشته حداقل بقیه در آرامش به درسشان می رسند