روزنامه همشهری زنجان نوشت: پیش از این هنرمندان به طور جداگانه گروه تشکیل میکردند و خود را برای اجرای نمایش آماده میکردند. آنها ماهها روی یک نمایش کار میکردند اما در نهایت به دلیل هزینهها، حمایت نشدن و نبود سالن مجبور بودند کار را تعطیل کنند. اما زیر مجموعه شدن در گروههایی که زیر نظر انجمن فعالیت میکنند تا حدودی هنرمندان را از آشفتگی و سردرگمی خارج کرده است. «امیر سهامی» یکی از اعضای هیات مدیره انجمن تئاتر استان با اعلام اینكه 10 گروه تئاتر به صورت ثابت در انجمن تئاتر ثبت شده است، اظهار میكند: 7 گروه از این تعداد در شهرستان زنجان هستند.
وی میافزاید: انجمن در سال جدید در نظر دارد هنرمندان را به صورت متمركز كنار هم قرار دهد هم شكل فعالیت این هنرمندان حرفهای شود و هم اینكه شاهد اجراهای موفق در زمینه تئاتر باشیم. سهامی با اشاره به اینکه امسال به انتخاب هنرمندان تئاتر 3 نفر به عنوان هیات مدیره انجمن تعیین شدهاند، میافزاید: این هیات باید برنامههای کوتاهمدت و بلند مدت داشته باشند و برای آینده نیز چشماندازی را تعیین کند. هم اكنون بیبرنامگی یکی از معضلات هنر تئاتر است و باید برای همیشه کنار گذاشته شود. وی با بیان اینکه در استان 100 هنرمند شناسنامهدار در عرصه تئاتر فعال هستند، اظهار میکند: بیش از هزار هنرمند نیز با هنرمندان شناخته شده تئاتر همکاری دارند. همه این هنرمندان به دلیل بیبرنامگی، پیشرفت مورد قبولی نداشتهاند. امسال تصمیم داریم با دادن فرمی مناسب به تئاتر وضعیت آن را تسهیل کنیم تا فعالیتها حرفهای شود.
آموزش گروهی
آموزش گروهی یکی از ارکان مهمی است که هنرمند را توانمند میکند. سهامی میگوید: حضور پیشکسوتان در میان هنرمندان جوان امروزی برای تبادل تجربه و مهارت ضروری است تا با اشتراکگذاری اندیشه و نیروی خلاقانه جوانان داروی مکملی برای بهبود حال تئاتر تزریق شود. امیدواریم از این پس با اشتراك گذاشتن تجربهها و آموزشهای گروهی وضعیت تئاتر زنجان بهتر شود.
سالن تمرین
نبود سالنهای نمایش مناسب برای هنرمندان همیشه معضل بزرگی است. سهامی اظهار میکند: وضعیت این فضاها غیر قابل قبول است. در زنجان فقط یک فرهنگسرا وجود دارد که به هیچ وجه پاسخگوی نیازهای هنرمندان نیست.
وی یکی از راهکارهای جبران کمبود سالنهای تئاتر را ورود شهرداری به این موضوع میداند و بیان میکند: در بسیاری از استانها شهرداری از بودجه فرهنگی خود برای بهبود وضعیت سالنهای تئاتر و نمایش استفاده کرده است. اما این امر آنگونه که باید و شاید در استان ما به وقوع نپیوسته. با این حال در بسیاری از برنامهها شاهد هستیم به جای اینکه از هنرمندان استان دعوت به اجرا کنند هنرمندان دیگر استانها حضور پیدا میکنند.
جایگاه تئاتر در جامعه
هنرمند زنجانی اظهار میکند: تئاتر مشکلات و معضلات جامعه را بیان میکند و برای آن راه حل میدهد. این هنر از دل اجتماع برآمده است و تاثیر پذیری بالایی دارد. تماشای یک تئاتر خوب و ارزنده میتواند به صورت مستقیم روی افراد جامعه اثرگذار باشد و پیامدهای خوبی در زندگی شخصی و اجتماعی برای آنها به ارمغان بیاورد.
تئاتر خیابانی
تئاترهای خیابانی فرصتی برای آشتی دوباره مردم با هنر تئاتر است. این هنرمند از برگزاری هر چه بیشتر این نوع تئاتر در شهر خبر میدهد: جای تئاترخیابانی در شهر کم است. تلاش میکنیم با رویکرد جدیدی که در پیش گرفتهایم بتوانیم تئاترهای خیابانی زیبایی را به اجرا درآوریم و از این طریق مسائل اجتماعی را مطرح کنیم. سهامی اظهار میکند: موضوعات مختلفی در شهر وجود دارد که هر کدام میتواند سوژه اجرای یک نمایش خیابانی باشد اما قلم قوی که آن را به نگارش در بیاورد بسیار کم است. برای حل این مشکل نیاز است با همکاری حوزه هنری نویسندگانی را تربیت کنیم.
برنامههای شهرداری
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری زنجان در گفت و گو با همشهری با اشاره به اینکه شهرداری برای حمایت از هنرمندان اقداماتی چون ساخت فرهنگسرای زندگی در پارک بانوان را انجام داده است، میگوید: علاوه بر فرهنگسرا در پارک بانوان، در ضلع غربی شهر نیز فضایی برای هنرمندان درنظر گرفته میشود.
«سید سعید صفوی» از راهاندازی خانه فرهنگ و هنر در اعتمادیه زنجان خبر میدهد و اضافه میکند: امسال 50 میلیارد ریال به این حوزه شهرداری اختصاص یافته است که در موارد مختلفی هزینه خواهد شد. در این میان تملک خانههای قدیمی زنجان نیز به یاری هنرمندان خواهد آمد تا در کنار حفظ ارزش این ملکها در اختیار هنرمندان قرار بگیرد.
وی فعالیت کارخانه کبریت زنجان را یکی از میراث گرانبهای شهر را مثبت ارزیابی میکند و توضیح میدهد: یک سالی است که شهرداری از این ملک برای راهاندازی جشنها و نمایشگاهها استفاده میکند و در آینده نزدیک نیز از فضاهای موجود در این مکان به عناوین مختلفی استفاده خواهیم کرد تا هنرمندان فضایی برای حضور و فعالیت پیدا کنند.
نظر شما