وزارت بهداشت برنامه های تنظیم خانواده و کنترل جمعیت را لغو کرده است. اما این برنامه ها بیش از اینکه برای جمعیت شهری مفید باشد، برای جمعیت روستایی و مناطق محروم سودمند بود.

دکتر علیرضا مرندی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و تئورسین برنامه تنظیم خانواده در ایران می گوید لغو برنامه های دولتی تنظیم خانواده و کنترل جمعیت عواقب خوبی برای سلامت مادر و فرزند ندارد.

او در گفتگویی، درباره حذف بودجه تنظیم خانواده در وزارت بهداشت به خبرآنلاین گفت: "این بودجه را وزارت بهداشت که حذف نکرده، دولت حذف کرده است. به نظر من دولت اشتباهاً اعتبارات سلامت خانواده ها را در این زمینه حذف کرده است. تنظیم خانواده قبل از این که به کنترل جمعیت برگردد به سلامت خانواده برمی گردد."

رییس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: "اگر خانم ها قبل از 20 سال و به خصوص قبل از سن 18 سالگی باردار شوند، ریسک مرگشان بالاست. اگر هم نمیرند، ریسک معلولیتشان بالاست. این چیزی است که مثل روز روشن است و کشور غنی و فقیر هم ندارد. البته آمارش در کشورهای توسعه یافته کمتر است و در کشورهای فقیر بیشتر. اما در تمام اینها وقتی حاملگی زودرس اتفاق می افتد، هم مرگ مادر احتمالش بالا می رود و هم معلولیت. در مورد بچه هم رشد داخل رحمی بدتر است، سقط بیشتر اتفاق می افتد، بچه ای که به دنیا می آید، احتمال بالاتری برای مرگ یا معلولیت دارد. تمام این ها نشان می دهد که هم سلامت مادر و هم سلامت فرزند در خطر است."

به گفته مرندی، حکومت وظیفه حفظ سلامت مادر و فرزند را دارد: "ما به عنوان حکومت اسلامی مکلف به حفظ سلامت مادر و کودک هستیم. احیای نفس وظیفه آحاد مردم است، چه برسد به وزارت بهداشت که جزء تکالیف قانونی اش است. بنابراین اگر دولت کاری بکند که سلامت مادر و فرزندش به خطر بیفتد این کار خلاف قانون و شرع است. پس نباید اعتباراتی را که این سلامت را به خطر می اندازد، حذف کند."

او البته پیشگیری از باروری سالم را هم قبول ندارد: "اگر ما کاری کنیم که این منجر به کاهش بی دلیل جمعیت شود، اگر جان مادر و جنین برای حاملگی در خطر نیست، جلویش را نمی گیریم."

وزیر اسبق بهداشت سپس چنین نتیجه گیری کرد: "پس جلوگیری از توزیع و در اختیار قرار گرفتن وسائل تنظیم خانواده یک کار عوامی است نه کار علمی. این یک کار انفعالی است نه کار منطقی. وزارت بهداشت هم تا آنجایی که من اطلاع دارم فعالیتی برای کاهش جمعیت انجام نمی دهد، آن وظایفش را در مقابل سلامت مادر و کودک انجام می دهد و باید هم بدهد. اگر نکند باید توبیخ شود. اگر کسی می گوید چرا این کار را می کند و نباید بکند، آن جاهلانه دارد می گوید. بله، اگر جایی باشد که فعالانه برود و لوله های خانم ها و آقایان را ببندد، یا جایی آموزش داشتن یک فرزند یا دو فرزند را بدهد، این خلاف است. اما تا آنجایی که من اطلاع دارم، همچین اتفاقی نمی افتد، آنها برای کاهش جمعیت نه برنامه ای دارند و نه تبلیغی می کنند. اما وسائل تنظیم خانواده هم باید وجود داشته باشد و هم وزارت بهداشت باید بتواند آن ها را ارائه کند به خانواده ها که از مرگ و میر بچه هایشان جلوگیری کنند."
مشروح این گفتگو را اینجا بخوانید.

4747

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 247023

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۲۱:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۸
    21 0
    وقتی مردم حتی شرایط ازدواج ندارند، بودن یا نبودن یک برنامه چندان اهمیتی ندارد. شرایط از هر برنامه ای مهم تر است.
  • بدون نام IR ۲۳:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۸
    26 1
    با ابن گرونیا بچه یه دونشم زیاده. مردم نشستن که دیگران براشون تصمیم بگیرن چندتا بچه داشته باشن.
  • بدون نام IR ۲۳:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۸
    37 0
    این امر جز بارداری های ناخواسته و سقط های غیربهداشتی و غیرقانونی که از نظر شرعی قتل نفس محسوب میشه دست آورد دیگری نخواهد داشت. کاش کمی به عواقب تصمیماتمون دقت کنیم.
    • Meek IR ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۹
      5 0
      نه بودن بودجه و برنامه مانع زاد و ولد میشد و نه حذف آن سببی باری افزایش موالید خواهد شد. البته بودن بودجه محسنات و مزایای خاص خود را دارد، ولی برزاد و ولد نفیاً یا اثباتاً تاثیری ندارد.
  • بدون نام CA ۰۰:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۹
    22 6
    امثال من کار ندارن پ.ل ندارم که بتونیم یه زندگی رو اداره کنیم وزن بگیریم حالا اینا هی بگین حمعیت باید رشد کنه.مشکل رشد جمعیت الان کار، پول و گرانی هست
  • بدون نام ES ۰۱:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۹
    35 0
    یعنی باحال تر از این دولت ندیدم، زده کلا بودجه رو حذف کرده، بابا شماها به خدا نابغه هستید!!
  • بدون نام US ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۹
    15 0
    قرصهای جلوگیری رو از داروخانه ها تقریبا جمع کردن به زحمت گیرمیاد معلوم نیست کسایی که دو-سه تا بچه دارن و دیگه شرایط بچه دارشدنو ندارن یا خانمهایی که برای درمان به این قرصها نیاز دارن چیه
  • بدون نام IR ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
    10 0
    واقعا که این ظلم و توهین به خانواده هاست. به زور که نمی شه مردم را وادار به بچه دار شدن کرد. آن زنهای بیچاره ای که تو روستاها هزینه تهیه وسائل جلوگیری رو ندارند و بدون برنامه حامله می شوند کی جواب سلامتی و مرگ و میر خودشان و بچه هاشون رو می ده؟ آخه اینم شد راه حل؟؟؟؟
  • بدون نام IR ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۰
    3 0
    يکي از نتايج حذف کامل بودجه تنظیم خانواده گسترش ايدز است به دليل ...
  • بی نام A1 ۲۰:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    2 0
    برداشتن وسایل کنترل جمعیت رایگان بیشتر ازهمه روی قشر فقیرویاروستاییان بدبخت تاثیرمیذاره یعنی فقربیشترو بچه بیشترو نتیجتا قوز بالا قوز این هم ظلم بیشتربه طبقه مستضعف واقعا چه نخبه هایی تواین مملکت داریم؟؟؟