۰ نفر
۴ شهریور ۱۳۸۹ - ۰۷:۲۹

معرفی کتاب هایی درباره ی امام حسن (علیه السلام)


1. در مکتب کریم اهل بیت(ع) امام حسن مجتبی(ع)

نویسنده: دکتر علی‌قائمی، تهران، انتشارات امیری،‌چاپ اول، پاییز 1374، 256 ص.
دکتر قائمی این کتاب را به 18 بخش تقسیم نموده و در هر بخش به قسمتی از زندگی پربار امام حسن(ع) پرداخته است. نویسنده در مقدمه کتاب هدف خود را از بحث پیرامون امام حسن(ع) ناشناخته ماندن قدر امام(ع) و شرایط ویژه عصر امام(ع) و سخنان ضد و نقیضی که در مورد داستان زندگی امام(ع) از سوی زبان‌های غرض‌آلود بیان می‌شود، بیان کرده است. همچنین به طور مفصل به بیان اهمیت صلح ایشان پرداخته و آن را تا جای ممکن تبیین نموده است.

2. تحلیلی از زندگانی سیاسی امام حسن مجتبی(ع)

 به قلم سید جعفر مرتضی عاملی و ترجمه محمد سپهری، ناشر، مرکز انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، ویرایش سوم، چاپ سوم، سال 1376، 256 ص.

نام عربی این ترجمه الحیاة‌السیاسیة للامام الحسن(ع)، است که چاپ اولش در سال 1369 بوده است.
نویسنده کتاب حاضر را در سه فصل خلاصه نموده است. فصل اول، زندگی سیاسی امام حسن(ع) در عهد رسول خدا(ص)، فصل دوم، زندگانی سیاسی امام حسن(ع) در عهد شیخین و فصل سوم زندگی سیاسی امام حسن(ع) در عهد عثمان. مترجم در مقدمه کتاب می‌نویسد: «کتاب حاضر از دو جهت اهمیت ویژه دارد. 1. نویسنده گران‌مایه با دیدی محققانه به تجزیه و تحلیل وقایع همت گمارده که به طور مستقیم و غیرمستقیم با زندگانی امام حسن(ع) ارتباط دارد و در مواردی آن حضرت نقش فعال در تکوین آن برعهده داشته مثل داستان مباهله و بیعت رضوان. 2. برخلاف تاریخ‌نگاران و سیره‌نویسان، به نقل حوادث و تاریخچه زندگانی امام(ع) نپرداخته، بلکه زندگانی سیاسی آن جناب را به طور دقیق تجزیه و تحلیل کرده است».

3. دریا، طوفان، تلاطم،‌پنجره‌ای به آفاق شخصیت شگفت امام حسن مجتبی(ع).

نویسنده، محبوبه زارع، ناشر: بوستان کتاب قم، چاپ اول، 1381، 134 ص.
نویسنده در این اثر، کتابش را به 6 بخش به نام تلاطم تقسیم نموده است. این اثر در عین اینکه دارای دقت کافی در شرح حقایق تاریخی است،‌با قلمی هنری و ادبی نگاشته شده و نویسنده کوشیده است تا جای ممکن زوایای بکری را برای بیان حوادث تاریخی آن دوره پیدا کند و به آن بپردازد.

4. چهل حدیث در فضایل امام حسن(ع)

  وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معاونت امور فرهنگی، 1374، تهران؛ در این کتاب پاره‌ای از احادیث پیامبر و سایر معصومین(ع) راجع به فضایل و ابعاد اخلاقی و شخصیتی امام حسن مجتبی(ع) ذکر شده است.

5.کلمة ‌الامام الحسن

سید حسن شیرازی،  ترجمه: علی‌رضا میرزامحمد، نشر نور؛ در این کتاب نویسنده شهیر آن، سخنان امام حسن را جمع‌آورده و در چهارده فصل تنظیم نموده است: الهیات، عبادات، ‌مواعظ، اخلاق،‌سیاسیات،‌رسائل، مناقضات، وصایا، متفرقات، حکم، شعر، ادعیه و متفرقات.

6. حسن(ع) کیست؟

فضل الله کمپانی،  انتشارات فراهانی، 1354؛ در این کتاب نویسنده ضمن بیان تاریخ زندگانی امام حسن مجتبی(ع) و بیان فضایل وی تفصیلاً به مسئله صلح ایشان پرداخته و کوشیده با ادله تاریخی و روایی و با بیانی رسا و روان به تبیین آن بپردازد.

7- صلح امام حسن، پرشکوه‌ترین نرمش قهرمانانه،
شیخ راضی آل یاسین،  ترجمه حضرت آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای، نشر آسیا، 1354؛ در این کتاب جامع‌ترین و کامل‌ترین تحلیل تاریخی از واقعه صلح امام حسن صورت گرفته و مؤلف آن کوشنگرشی به صلح امام حسن(ع)،یده ضمن تحلیل شرایط و موقعیت امام حسن(ع) صلح عاقلانه و مدبرانه حضرت را با قرائن تاریخی روشن و ثابت شده تبیین کند و ابعاد و آثار آن را نشان بدهد.

8. نگرشی به صلح امام حسن(ع)،

ابراهیم طاهری، صبر سرخ،  نشر صدوق، 1376؛ در این کتاب ضمن بیان فضایل و خصایل، زندگانی امام حسن(ع) تلاش شده چهره‌ای منطقی و شایسته از صلح امام حسن(ع) به دست داده و به شبهات و اشکالات به وجود آمده و طرح شده توسط معاندین و بی‌خبران از تاریخ پاسخ داده شود. 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 87550

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمدباقرمخبری قمشه IR ۰۷:۱۵ - ۱۳۸۹/۰۶/۰۵
    3 0
    با تشکر از تلاش خداپسندانه کلیه دست اندرکاران مناسب است کتاب صلح امام حسن که مجموعه سخنرانی های مقام معظم رهبری در سال های خفقان ستم شاهی که حدوداًدر سالهای 1344-1345 در تهران مدرسه شیخ عبدالحسین بازار پاچنار تهران ایرادفرودند به جهت تازه بودن مطالب و قابل استفاده بودن برای جوانان به معرفی جدی گذاشته شود. متشکرم
  • محمدباقرمخبری قمشه IR ۰۷:۱۹ - ۱۳۸۹/۰۶/۰۵
    2 1
    با تشکر از تلاش خداپسندانه کلیه دست اندرکاران مناسب است کتاب صلح امام حسن که مجموعه سخنرانی های مقام معظم رهبری در سال های خفقان ستم شاهی که حدوداًدر سالهای 1344-1345 در تهران مدرسه شیخ عبدالحسین بازار پاچنار تهران ایرادفرودند به جهت تازه بودن مطالب و قابل استفاده بودن برای جوانان به معرفی جدی گذاشته شود. متشکرم