۰ نفر
۳۰ مرداد ۱۳۸۸ - ۲۱:۲۲

افزایش قیمت نان فانتزی به عنوان یکی از مظاهر گرانی در ماه مبارک رمضان، چالش جدیدی را میان دولت و تولیدکنندگان به وجود آورد.

 اواسط هفته گذشته با حذف یارانه آرد نان فانتزی و نان‌های حجیم قیمت نان فانتزی رشدی صددرصدی را تجربه کرد. قیمت نان باگت فـرانـسوی به 500 تومان، نان بربری فانتزی 500 تومان، نان جو گرد 700 تومان، نان جو لقمه‌ای 800 تـومان، شیرمال ساده 600 تومان، شیرمال کشمشی 700 تومان و شیرمال صدفی500 تومان رسید تا صدای اعتراضات از چند جا بلند شود.

نخست مصرف‌کنندگانی که بی‌خبر از دلایل گرانی نان توان خرید آن را نداشتند و از خیر نان فانتزی گذشتند و به سنتی اکتفا کردند. دوم نانوایی‌ها و اصنافی که علت گران شدن نان فانتزی را معلول حذف یارانه نان و عدم افزایش دستمزدها خواندند. مسئولان هم واکنش به افزایش قیمت نان فانتزی واکنش دادند. 

 استانداری اعلام کرد که افزایش قیمت نان فانتزی غیرقانونی است و رئیس شورای اصناف هم در تلویزیون قول داد که قیمت‌ها به حالت قبل بازگردد. تا قبل از حذف یارانه‌ها، نان باگت فرانسوی که پر مصرف‌ترین نان فانتزی است به قیمت 200 تا 250 تومان به فروش می‌رفت و هنوز هم به قیمت سابق بازنگشته است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان نان صنعتی استان تهران از دلایل گرانی یکباره قیمت نان‌های فانتزی و دلایل آزادسازی یارانه آرد نان فانتزی می‌گوید: دولت برای حمایت از پروژه نان صنعتی در کارخانه‌های با تولید بالای 20 تن یارانه آرد نان فانتزی را حذف کرد تا بتواند قدرت رقابت این نان‌ها را بیشترکند.

محسن لزومیان در گفت‌وگو با «خبرآنلاین» افزود: در طرح آزادسازی یارانه‌ها یارانه آرد کارخانه‌های 5 تنی نیز آزاد شد تا فضای تجارت نان در کشور کاملاً رقابتی شود. لزومیان با بیان اینکه اگر حجم نان تا 5/2سانت باشد نیمه‌حجیم و بیشتر از آن را حجیم می‌نامند، اظهار داشت: متوسط قیمت مصرف‌کننده نان باگت 400 گرمی با آرد یارانه‌ای 250 تومان و با آرد آزاد باید حدوداً 350 تومان باشد.

حمل​ونقل دلیل گرانی
وی افزود: دلیل اصلی گران بودن نان صنعتی مربوط به هزینه حمل و نقل و سودجویی واسطه‌هاست و این در حالی‌است که ما نمی‌توانیم برای بسته‌های نان قیمت مصرف‌کننده را درج کنیم چرا که در این صورت استقبالی از آن نمی‌شود در حالی که به‌صورت قانونی باید همه نانهای بسته‌بندی شده فانتزی و صنعتی اتیکت داشته باشند که با آزاد شدن یارانه آرد می‌توان امیدوار بود که این طرح هم اجرا شود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان نان صنعتی در خصوص نحوه قیمت‌گذاری نان‌های حجیم گفت: نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم مشمول قیمت‌گذاری نمی‌شوند و از ابتدا سیاست دولت این بوده است تا فضای تولید این نان‌ها رقابتی شود و کیفیت نان فدای قیمت آن نشود.
وی با بیان اینکه اگر قیمت آرد نان‌های سنتی آزاد شود ضایعات آن کاهش می‌یابد، اظهار داشت: یکی از دلایل موفقیت آزادپزها این است که محدودیتی به لحاظ قیمت ندارند و از بهبوددهنده‌های مؤثری برای افزایش کیفیت نان استفاده می‌کنند.
لزومیان در تشریح مزایای نان صنعتی گفت: نان صنعتی ضایعات ندارد، به لحاظ ویتامین‌های غذایی غنی‌شده است، آلودگی‌های میکروبی و فسیلی ندارد، ‌به‌صورت بسته‌بندی شده ارائه می‌شود و شناسنامه‌دار است به طوری که محل تولید، تاریخ تولید و انقضا روی نان درج می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر فقط مجتمع نان صنعتی سنان و مجتمع نان صنعتی 10 تنی که در نصرآباد رباط‌کریم است افتتاح شده است. وی افزود: انجمن به لحاظ فناوری و تجهیزات به کار رفته بر این کارخانه‌ها نظارت می‌کند ولی به نظر من کارشناسان بانکی که طرح توجیهی برای تسهیلات از متقاضیان دریافت می‌کنند باید این افراد را به انجمن معرفی کنند تا انجمن بتواند میزان کارایی آنها را شناسایی کند.
لزومیان در خصوص حساسیت‌های موجود در قیمت‌گذاری نان سنتی اظهار داشت: قیمت‌گذاری نان مسئله مهمی نیست و اتفاقاتی که می‌افتد در اثر بزرگنمایی مسئولین دولتی است و طوری درباره نان برنامه‌ریزی شده است که گویی دولت به مردم بدهکار است تا نان ارزان قیمت بفروشد در حالی که نباید با نان برخورد سیاسی شود.
وی افزود: کارخانجات نان صنعتی 20 تنی و 5 تنی عمدتاً فروشگاه عرضه نان ندارند و اگر دولت می‌خواهد که قیمت نان صنعتی واقعی شود باید تمهیداتی در نظر بگیرد تا کیوسک‌های عرضه نان در سطح شهر توسط شهرداری ایجاد شود.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان نان صنعتی استان تهران گفت: با ایجاد فروشگاه‌های نان و توزیع انواع مختلف نان می‌توان قیمت‌ها را شکست به طوری که این طرح در زمان شهرداری آقای احمدی‌نژاد مورد استقبال قرار گرفت چرا که باعث کاهش قیمت نان و واقعی شدن قیمت می‌شود.

وی افزود: همانطور که برای نانهای سنتی از معافیت‌های شهرداری استفاده می‌شود ما هم انتظار داریم تا برای اینکه نان صنعتی بتواند موفق شود چنین معافیت‌هایی برای نان صنعتی نیز اتفاق بیفتد.
لزومیان گفت: برای ایجاد اشتیاق تولیدکنندگان و افزایش کیفیت نان باید امتیازاتی به این واحدها ارائه شود و ما انتظار داریم تا شهرداری تهران نیز نیم‌نگاهی به طرح نان‌های صنعتی داشته باشد.

کد خبر 15164

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام AE ۱۸:۵۲ - ۱۳۸۸/۰۵/۳۱
    0 0
    بنده بعنوان یکی از سرمایه گذاران خارج از کشور آماذگی دارم در این بخش سرمایه گذاری کنم حال آنکه نمیدانم در این راستا چه حمایتها ئی از ما میشود؟ آیا معافیت مالیاتی داریم؟ آیا به هر میزان که ظرفیت تولید ایجاد کنیم به ما سهمیه آرد میدهند؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین