گزارش کمیسیون فرهنگی درباره وضعیت اعزام زائران ایرانی به عتبات عالیات در جلسه امروز مجلس قرائت شد.

به گزارش خبرآنلاین، در این گزارش نسبت به رفع برخی انحصار گرایی​ها در ارائه خدمات به زائران ایرانی تذکر داده شده بود اما در اکثر بندهای آن، مشکلات موجود به طرف عراقی نسبت داده شده بود نه ناهماهنگی​های داخلی برای اعزام زائران.

سال گذشته هیأتی متشکل از اعضاء کمیسیون فرهنگی، نمایندگان سازمان حج و زیارت و شرکت مرکزی دفاتر خدمات زیارتی سراسر کشور(شمسا) جهت بررسی وضعیت اعزام زائران ایرانی پس از ملاقات با مسؤولین استان ایلام و بازدید از منطقه مرزی، از مرز مهران وارد عراق شد و در طول سفر از شهرهای مقدس نجف اشرف، کربلای معلی، سامرا، کاظمین و همچنین بغداد دیدن نمود.

این هیأت با کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کربلا، مدیران راهنما و بازرسان و روحانیون کاروانهای ایرانی و تعدادی از زائران، ملاقات و گفت‌وگو نمود و همچنین جلساتی را با استانداران نجف، کربلا، رئیس سازمان سیاحتی عراق، نماینده آیت اله سیستانی در کربلا، مشاور نخست وزیر و وزیر گردشگری عراق برگزار کرد و از هتلها و آشپزخانه‌های مرکزی زائران ایرانی بازدید به‌عمل آورد.

در این گزارش که از سوی ستار هدایت​خواه سخنگوی کمیسیون فرهنگی قرائت شد، آمده بود: با وجود مشکلات عدیده و بحرانهای کشور عراق، به‌ویژه در ایام خاص و مناسبتها، متأسفانه اراده‌ای جدی برای حل اساسی مشکلات کمتر به‌چشم می‌خورد و کوتاهی‌ها، چهره خدمتگزاری و ارزش زیارتی را در ذهن زائر مخدوش می‌کند و رسیدگی به این امر باتوجه به اولویت امور دیگر و مشغله‌های دولت، حل مشکلات اعزام زائران به عتبات که بسیار سهل و ارزان هم می‌باشد مشمول مرور زمان ساخته و به‌دست فراموشی سپرده است.

نکته قابل توجه این که وجود زائران ایرانی در عراق سهم به‌سزایی در اشتغال و اقتصاد دولت و مردم این کشور دارد و مسؤولین عراقی، به‌ویژه نخست وزیر محترم آن کشور، سعی و تلاش وافری برای حل مشکلات زائران مبذول داشته‌اند با این وجود تا رسیدن به وضعیت مطلوب راه بسیاری باید طی شود.

براساس آمار، فقط در ایران اسلامی که حدود یک چهارم جمعیت شیعه جهان را داراست، تعداد متقاضیان تشرف به عتبات عالیات و سفر به کشور عراق به‌طور متوسط ماهانه ۵۰۰.۰۰۰ نفر است، این در حالی است که حداکثر ظرفیت اسکان قابل قبول در شهرهای مقدس عراق ۱۵۰.۰۰۰ نفر در ماه می‌باشد. به‌این معنی که روزانه حدود ۵۰۰۰ نفر وارد عراق می‌شوند که ۴۱۶۰ نفر آن در قالب ۱۰۴ کاروان به صورت زمینی از مرزهای خسروی، شلمچه، مهران و چزابه و بقیه از طریق هوایی از شهرهای تهران، اصفهان، مشهد، بندرعباس و زاهدان به فرودگاههای نجف و بغداد اعزام می‌شوند.

بنابراین بدون محاسبه نرخ رشد جمعیت ازطرفی، تعدد سفر و تشرف شیعیان دیگر کشورها ازطرفی دیگر و با فرض این‌که تنها پنجاه درصد(۵۰%) مردم ایران فقط یک بار متقاضی زیارت عتبات عالیات باشند و طرف عراقی نیز با حداکثر ظرفیت سالانه یک میلیون و پانصد هزار نفر را پذیرش نماید، عملاً، هر سی سال یک‌بار این توفیق میسر می‌گردد. در حال حاضر اعزام متقاضیان منوط به ثبت نام حضوری و غیرحضوری در دوره‌های دوماهه است که بعد از قرعه کشی و تعیین اولویت در شش گروه قیمتی برای سفرهای زمینی از ۳.۹۱۶.۰۰۰ ریال تا ۴.۹۶۶.۰۰۰ ریال و برای سفرهای هوایی از ۵.۲۰۰.۰۰۰ ریال تا ۶.۸۰۶.۵۰۰ ریال امکان پذیر می‌باشد.

/2945

کد خبر 154552

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین