۰ نفر
۱۰ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۵:۳۳

مهندس عزت الله سحابی نیمه شب گذشته پس از تحمل یک دوره بیماری درگذشت.

 عزت الله سحابی فرزند شادروان دکتر یدالله سحابی، متولد ۱۳۰۹ در تهران بود. او مبارزات خود را در سالهای دهه ۲۰ و در دورهٔ دانشجویی و ملی شدن صنعت نفت آغاز کرد و با به وقوع پیوستن کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ به نهضت مقاومت ملی پیوست.

سحابی در سال ۱۳۴۰ و با شروع به کار نهضت آزادی ایران به این گروه پیوست و در سال ۱۳۴۲ همراه دیگر اعضا و رهبران نهضت محاکمه  و به شش سال زندان محکوم شد. او بار دیگر  در سال ۱۳۵۰ به زندان افتاد.

بعد از پیروزی انقلاب، مدتی به علت مرخصی مهندس بازرگان از دبیرکلی نهضت آزادی، برای انجام وظایف نخست وزیری، سرپرستی نهضت آزادی را بر عهده داشت تا زمانی که به عنوان رئیس سازمان برنامه بودجه در دولت مشغول به کار شد. او بعد از استعفای دولت موقت، با سران نهضت آزادی دچار اختلاف شد و با ۱۲ تن دیگر از جمله محمد بسته نگار، مرحوم محمدعلی رجایی و محمدمهدی جعفری از نهضت آزادی جدا شدند.

سحابی به عنوان نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان قانون اساسی و مجلس اول شورای اسلامی انتخاب شد ./6262

کد خبر 154564

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۶:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    12 1
    خدا با اولیای خویش محشورش گرداند.
  • بدون نام IR ۰۶:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    6 1
    خدا او را بیامرزد.
  • بدون نام IR ۰۶:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    7 1
    او انسانی وارسته،آزادیخواه و وفادار به اسلام و کشور بودو تمام عمر با برکت خود را با مبارزه در راه عقیده و سربلندی ملت ایران سپری کرد.خداوند روحش را قرین رحمت سازد.
  • shayan IR ۰۶:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    5 1
    خداوند بیامرزدش که آزاد مرد بود و ایرانی
  • بدون نام IR ۰۶:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    6 1
    خدایش بیامرزاد
  • بدون نام IR ۰۷:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    5 1
    دوره هاي زندان اخير رو هم مي فرموديد.
  • بدون نام IR ۰۷:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    5 1
    آدم شریفی بود،روحش شاد.
  • مهدی/ تویسرکان IR ۰۷:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    6 1
    نظرات اگر خوشایند سردبیر نباشد درج نمی شود .خدایش رحمت کند
  • بدون نام IR ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    6 1
    fبرای ایشان علو درجات وبرای مردم ایران صبر وتوفیق در راه احیاء ایران ارزو داریم .
  • علی IR ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    5 1
    خدایش رحمت کند. مردی بزرگوار، صادق و آزاده
  • رضا IR ۰۷:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    5 1
    خداوند ایشان را رحمت واسع نماید
  • کیوان IR ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    7 1
    خبر تأثر انگیزی بود. خوش بحال این بزرگوار که با توشه ای پاک و کارنامه ای درخشان با سرای فانی وداع کرد و برای دیدار معبود به سرای باقی شتافت. بهرحال فقدان این بزرگمرد را به خانواده محترمشان، عزیزان، دوستان وهمه علاقمندانشان تسلیت عرض نموده و برای بازماندگان از درگاه احدیت صبر و تندرستی آرزو میکنم. یادش جاوید و روانش شاد.
  • بدون نام IR ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    5 2
    سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز/مرده آنست که نامش به نکویی نبرند
  • saeed IR ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    11 1
    مرحوم سحابي درد وطن وملت داشت وهمانند پدر بزرگوارشان براي سربلندي ايران همه عمر خود را صرف كرد.خداوند او را بيامرزد.روحش شاد.
  • هیچکس IR ۲۰:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۱
    3 1
    عمرا این نطرات درج شه
  • مردم IR ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۲
    2 5
    چرا همتون تابلو لفظ قلم هستید؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین