آیا جداسازی زنان و مردان در محیطهای آموزشی و شغلی از نظر روانشناسی درست است؟

نخست این نکته را یادآور شویم که روانشناسی شاخهای از دانشهای بشری است که به بررسی انگیزهها و پیامدهای رفتار انسانی میپردازد. این که بخواهیم برای هر نگرشی که از طرف عده نسبتاً زیادی ابراز میشود، انگیزه واحدی پیدا کنیم، خود کاری است غیرعلمی. چرا نگوئیم این نگرش بیانگر یک باور دینی است؟ و میدانید که خود پایبندی به دین، انگیزشی است مهم و فطری. امکان دارد یک عقیده با وجود برخورداری از خاستگاههای طبیعی و مثبت، وقتی به اجرا دربیاید با مشکلاتی روبرو شود که ناشی از توجه نکردن به همه ابعاد قضیه یا مسائل و ملاحظات اجتماعی باشد، اما این نمیرساند که آن عقیده از انگیزهای منفی ناشی میشود

طرفداران تفکیک جنسی به حق باور دارند که:

1- غریزه جنســــــــی یکی از قویترین و سرکشترین غرائز بشری است. این غریزه با محرکهای بیرونی که همان عوامل تحریک کننده جنسی است بیدار و فعال میشود.
2- بیداری این غریزه به تماس و رابطه با جنس مخالف شتاب میدهد و دیگر فعالیتها را به دنبال خود میکشاند.
3- بهترین راه ارضای این غریزه ازدواجی است آگاهانه، سالم و قانونی.
4- قرار گرفتن در میدان پرجاذبه تحریکات، میتواند انتخاب همسر را از جنبه عقلانی، منطقی و سالم خود درآورد و به گزینشی شتابزده و پرآسیب برساند.
5- مردان بیشتر از طریق نگاه و زنان از راه گفتوگو جذب طرف مقابل میشوند.
6- اگر نیاز جنسی از طریق ازدواج برآورده نشود، محرومیت این غریزه برای فرد بحرانهای روانی و اخلاقی و برای جامعه آسیبهای جدی اجتماعی را رقم میزند.
7- پس لازم است زنان و مردان باهم کمتر برخورد داشته باشند تا ازدواجشان به همان صورت سالمِ سنتی و با کمترین تماس قبل از عقد رسمی انجام پذیرد.
8- کسی مخالف تحصیل و کار زنان نیست، اما اگر زنان دور از تماس با مردان باشند هر دو جنس با آرامش بیشتری درس میخوانند و کار میکنند و ارزش زنان هم در حد کالای جنسی کاهش نمییابد.
9- حکومت اسلامی که مسئول ترویج و پاسداری از ارزشهای والای انسانی است باید کار مردم را به خودشان وانگذارد و برای آرامش و سلامت فرد و جامعه به بهترین نحو برنامهریزی کند.
10- مشکلات اجرایی نباید اصل موضوع را زیر سؤال ببرد و بلکه باید همچون تحریم تدریجی شراب در صدر اسلام با برنامههایی آرام و درست، به سوی تحقق کامل این طرح گام برداشت.

مخالفان این طرح معتقدند غیر از مشکلات زیادی که این برنامه در اجرا با آن روبرو میشود، مثل تعداد کم دانشجویان دختر یا پسر در یک کلاس، در کنار تعداد زیاد دانشجویان جنس متفاوت آنها (برای نمونه 5 نفر پسر در کلاس 40 نفره روانشناسی) و دشواریهای تخصیص استاد و امکانات آموزشی به آن تعداد کم، این کار جوانان را با سؤالات و تردیدهای دیگری هم روبرو میسازد:

اگر قرار است زنان و مردان همدیگر را نبینند باید این طرح درباره استادان هم، اجرا شود. استاد مرد به دختران درس ندهد و برعکس!

آیا جوانان بعد از فراغت از کلاس در محیط بیرون با هم تماس نخواهند گرفت؟ آیا میتوان در همه کوچهها، خیابانها ، مراکز درمانی و خرید، آنها را از هم دور کرد؟

آیا براستی دانشجویان در مدتی که در کلاس هستند، با هم برخوردها و گفتگوهای تحریککننده دارند؟

محیط کلاس ناسالمتر است یا محیطهای تفریحی؟ با فضای گسترده و پر از رمز و راز مجازی (اینترنت) چه میکنیم؟

آیا صدها هزار دختر و پسر جوان در خانوادههای هستهای امروزه، میتوانند به شیوه سنتی ازدواج کنند؟ آیا پدیده تجردهای ناخواسته دختران عمق و گسترش بیشتری نمییابد؟

بررسیهای چندی که درسالهای گذشته صورت گرفته نشان میدهد: دانشجویانی که در دانشگاههای تک جنسیتی درس میخوانند تقریباً به اندازه دیگر دانشجویان با جنس مخالف رابطه دارند.

همین تحقیقات میرساندکه بیش از 60 دختران و پسرانی که در دانشگاهها با جنسمخالف رابطه شتابزده و نادرستی برقرار میکنند، این کار را از اوایل نوجوانی و در زمان تحصیل در دوره راهنمایی و دبیرستان شروع کردهاند!

آیا جدایی دختران و پسران محصل در قبل از دانشگاه، توانسته مانع ارتباط آنها شود؟ آیا تماسهای فراوان و پرآسیب دانشآموزان، کم زیانتر از دوستیهای دانشجویانی بوده است که حداقل 40 آنها به ازدواج ختم میشود؟

آیا بهتر نیست هر طرحی که به ذهن افراد میآید بهطور جامع بررسی شود و اجرای عمومی آن به بعد از مشورت با صاحبنظران با تجربه و اجرای نمونهای و محدود موکول گردد و پس از آن هم پیگیری و ارزیابی عالمانه آن اقدام شود؟

آیا نمیتوان به جای این برخوردهای مقطعی، شتابزده و غیرقابل اجرا و بیدوام که نگاهی ابزاری و کاملاً جنسی به روابط انسانی دارد، به دختران و پسران آموزش داد چگونه با هم همکاری کنند و با چه معیارها و روشهایی به قصد ازدواجی پایدار و آگاهانه و با مشورت خانوادهها با یکدیگر به گفتوگو بپردازند!

امیدواریم در فرصتی مناسب و با دعوت از صاحبان اندیشه و باورمندان به ارزشهای دینی و فرهنگی جامعه، بتوانیم در سپیدهدانائی به تحلیل نقادانه دیدگاههای موافقان و مخالفان این طرح بپردازیم.

کد خبر 162451

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
    0 0
    آیا شما فکر می کنید کسی به حرف شما گوش کرد ؟ جدا یه همچین فکری می کنی ؟
  • یک قمی IR ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
    1 0
    ممنون به این میگن بحث منطقی. نقل ادله طرفین و قانع شدن خود شخص
  • وحید IR ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
    1 0
    دکترجان اگرچه می توان دیدگاه شما را در این خصوص تاحدودی بصورت غیرمستقیم متوجه شد اما بهتر بود نظر خوتان را بصورت آشکارتر بیان می کردید، نه اینکه مقاله خود را با چند تا سوال و یک پیشنهاد کلی به پایان می بردی.
  • بدون نام IR ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
    0 0
    متاسفانه نظر ايشان درست است.اي كاش ما هم دسترسي به خانمها را راحتتر ميكردم تا برخيها جانشان را در اين راه ندهند.
  • حميد IR ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
    1 5
    اينكار ارزش و جايگاه دانشجو در جامعه را پايين مي آورد،
  • ن IR ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
    0 0
    محیط کلاس ناسالمتر است یا محیطهای تفریحی؟ واقعا
  • بدون نام US ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
    2 0
    کو گوش شنوا ؟!
  • پياده IR ۱۹:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
    3 0
    دمت گرم! خيلي كارشاسانه نوشتي، حق مطلب رو كامل ادا كردي!
  • بدون نام US ۲۲:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
    3 0
    نوشته جالبی بود
  • مبين IR ۰۶:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۴
    1 0
    احسن ا...
  • بدون نام A1 ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۴
    0 1
    سقوط ارزشها زمانی اتفاق می افتد که کارهای بزرگ به آدمهای کوچک واگذار شود
  • مجتبی IR ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۸
    3 3
    متاسفم برای کسانی که انقدر دیدشون نسبت به انسان منفیه.....متاسفم
  • خوش خیال CH ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
    1 3
    از نظر روانیها درست است
  • بدون نام IR ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۲
    3 0
    بسيار منطقي و عقلائي بود هرچند مطمئنا اين مقاله تو سنگ اثر خواهد كرد ولي در مسئولين هرگز.
  • بدون نام IR ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۲
    4 4
    بعد از گذشت سال ها به جای ایجاد بستر فرهنگی مدام به عقب تر برمیگردیم مطمئنا اگه این طرح اجرا بشه وضع از اینم خرابتر میشه
  • دانشجوی شما IR ۲۲:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۶
    0 0
    افتخار بنده است که شاگردی شما رو میکنم . کاش تصمیمات مسئولین قیل از مرحله اجرا تحت مشورت افراد متخصصی مثل شما قرار میگرفت. کاش.

آخرین اخبار