این بار هم آمار تکان دهنده بود ،ده در صد پرونده های مدنی دادگاه ها را طلاق توافقی تشکیل می دهد یعنی 12 هزار پرونده طلاق توافقی در یک ماه .و به عبارتی یعنی هر روز(به جز ایام تعطیل) 500 خانواده در کشور توافقی از هم می پاشند.

مریم صدرالادبایی :شاید به همین دلیل رییس کل دادگستری استان یزد می گوید :"آمارهای ارائه شده از سوی قوه قضاییه بیانگر وجود آسیب‌های بزرگی در سطح جامعه است به طوری که دومین آیتم پرونده‌های کیفری در سطح کشور را سرقت و دومین آیتم پرونده‌های مدنی را طلاق توافقی تشکیل می‌دهد.او ادامه می دهد  حدود 12 هزار پرونده طلاق توافقی طی یک ماه در سراسر کشور وارد دستگاه قضایی شده است که ده درصد پروندهای مدنی را تشکیل می‌دهند.
حیدری می گوید طلاق جرم نیست ولی ریشه هزاران جرم است، :"طلاق آسیب‌های اجتماعی زیادی را به دنبال دارد که فرزندان طلاق و زنان بی‌سرپرست که در جامعه رها می‌شوند مشکلات عدیده‌ای را بوجود می‌آورند. "
و اما رییس کل دادگستری استان یزد در انتها می گوید که  این جرایم زیبنده جامعه اسلامی نیست، و باید زمینه‌ای فراهم شود که این آسیب‌ها از جامعه رخت بربندد یا حداقل کمرنگ شود.
اما این آسیب ها چگونه قرار است از جامعه ما رخت بربندد؟
مصطفی اقلیما رییس انجمن مددکاری به خبر آنلاین  می گوید با مروری بر آماری که منتشر می‌شود، ملاحظه می‌کنیم که با تمام فرهنگ‌سازی‌ها و کارهایی که برای افزایش آمار ازدواج و سوق دادن جوانان به سمت تشکیل زندگی مشترک صورت می‌گیرد با این حال این طلاق است که روند فزاینده‌ای دارد.
او می گوید :"مشاهده می‌شود که آمار طلاق از 5/9 درصد در 10 سال قبل به 24 درصد رسیده و افزایش چشمگیری پیدا کرده است. در شش ماه اول امسال نیز طلاق 6 درصد افزایش داشته این در حالی است که ازدواج 5 درصد کم شده است. سوالی که در اینجا به وجود می‌آید این است که چرا چنین اتفاقی رخ داده و چه عواملی در این قضیه دخیل هستند؟
در بررسی این قضیه نمی‌توان صرفا یک عامل را دخیل دانست بلکه عوامل متعدد و گوناگون دست به دست هم می‌دهند تا کار به اینجا بکشد. به عنوان مثال یکی از مسائل خیلی مهم و تاثیرگذار که گاهی نقش آن نادیده گرفته می‌شود، تورم و گرانی جنس‌هاست. در این شرایط که قیمت اجناس و هزینه‌های مسکن و زندگی روزبه‌روز افزایش می‌یابد، فقط نمی‌توان به جوان‌ها توصیه کرد که بروید ازدواج کنید و این سنت را انجام بدهید بلکه باید به شرایط اقتصادی آنها و جامعه نیز توجه کرد که آیا اصلا با این درآمدها و با این مخارج می‌توانند چنین کاری را بکنند یا نه؟
هنگامی که 50 درصد درآمد یک فرد فقط برای مسکن او هزینه می‌شود، این فرد برای تامین مایحتاج زندگی مجبور می شود به شغل دوم و گاهی سوم رو ببرد و با روح و جانی خسته به خانه بازگردد که احتمال کاهش آستانه تحمل و بروز هرگونه آسیب و پرخاشگری و دیگرآزاری را در او بالا می‌برد. از آنجا که میزان درآمدها کفاف زندگی را نمی‌دهد، اشخاص باید با توانی دوچندان به کار بپردازند و تمام انرژی خود را برای کار بگذارند و در این میان، جای کمی برای احساس و منطق باقی می‌ماند و با پایین آمدن منطق، ممکن است دست افراد در خانه و جامعه روی افراد دیگر بالا برود.
در شرایط کنونی، هیچکس نمی‌داند آیا این میزان حقوقی را که دارد فردا هم دارد یا نه و این عدم ثبات و آرامش نداشتن از سویی منجر به ترس از ازدواج و از سوی دیگر منجر به بداخلاقی‌های ناخودآگاه با افراد خانواده می‌شود. این که می‌گویند باید به مردم مهارت‌های زندگی و کنترل شیوه‌های خشم و ... را آموزش داد درست است اما مساله اینجاست که تنها با آگاهی نمی‌توان کاری کرد، نمی‌توان گفت گرسنه باش ولی آگاه باش و دست به رفتار ناهنجار نزن و آرام به زندگی‌ات ادامه بده.
صمد فدایی عضو کمسیون اجتماعی مجلس  هم به خبر آنلاین می گوید که درست است که اغلب این عوامل به مسائل فردی و تصمیمات شخصی و خانوادگی برمی‌گردد که به عنوان رکن اساسی نقش مهمی دارند، اما دولتها نیز با اتخاذ سیاستهای گوناگون میتوانند نقش پررنگی در کمتر شدن طلاق‌هایی که رخ می‌دهد ایفا کنند.
در کشور ما نیز تلاش بر کاهش طلاق است و سیاست‌های دولت و دستگاه‌های دولتی و نهادهایی مثل سازمان بهزیستی و سایر تشکل‌ها و نهادهای دولتی و شبه دولتی بر حمایت از نهاد خانواده استوار است.
برخی از سازمان‌های غیردولتی یا تحت عنوان "سمن"ها نیز می‌توانند نقش مهمی داشته باشند و همینطور که اینگونه نهادها در مباحثی چون کاهش اعتیاد کارساز و موثر بودند، می‌توانند به شکل پررنگ در قضیه طلاق هم ورود پیدا کنند به گونه‌ای که این کار در کشورهای دیگر هم جواب داده است. این تشکل‌ها به نوعی با برنامه‌ریزی کردن، با آگاهی‌بخشی و ایجاد و برگزاری کلاس‌های مشاوره و آموزشی برای خانواده‌ها مخصوصا زوج‌های جوان و خانواده‌های در معرض بحران و آسیب می‌توانند بخش عمده‌ای از مشکلاتی را که به طلاق منجر می‌شود برطرف کنند.
4545
 
 
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 187713

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 23
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • چوبین IR ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۲
    45 6
    پول پول پول.مشکلات مالی بیشترین عامل طلاق است
  • بدون نام UZ ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۲
    37 1
    dolat..kodam dolat?
  • بدون نام IR ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۲
    42 0
    مگر بايد موشك بياد روي سرمان هر خانواده كه جدا شوند يك موشك اسكاد است
  • بدون نام IR ۱۳:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۲
    47 2
    این خبر یعنی بر عکس شدن همه حرفهای احمدی نژاد و دوستان مسئول غیر مسئول
  • بدون نام IR ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۲
    42 2
    چشمتان روشن!!!!!!! اينها همه از گراني نبود مسكن و امنيته . يارو از خوشي نميره كه جدا زندگي كنه.مشكلات مالي و تورم عامل اصليه
    • مجید IR ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۲
      36 1
      بابا چرا سیاه نمایی می کنی !!!!!! مشکلی وجود نداره که !!! محتاج نون شب هم که نداریم الحمدالله خدا رو شکر....همه چی هم که آرومه وووو منم چقدر هم خوشبختم وااااالله
  • ایمان IR ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۲
    12 2
    بابا ما فقط شدیم ادعا . پس این آقایون چه کار می کنن
  • مجید IR ۱۵:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۲
    30 1
    مشکلات عدیده امروز برای جوانان تازه متاهل شده از قبیل مسکن، گرانی، بیکاری،و...... آستانه تحمل جوانان را پایین آورده و این خود مانع بزرگی در مقابل حل منطقی و درست معضلات خانوادگی است و مسبب اصلی طلاق زن و شوهری که شب و روز کار می کنند دیگر چگونه توقع دارید که رمقی برای مقابله با معضلات خود داشته باشند!!!!!!
  • س ع ی د DE ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۲
    24 19
    تمام مشکلات از سر زنهاست که به کمترین قانع نیستند کجا هستن زنهای قرن گذشته امیر کبیر و مصدق را به جامعه تحویل بدهند.
  • یک مجرد IR ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۲
    21 3
    ای بابا گشنگی نکشیدی که عاشقی یادت بره
  • بدون نام IR ۱۵:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۲
    15 14
    وقتي طبق قانون زوجين مي توانند در صورت طلاق توافقي و غير مدخوله جدا شده و شناسنامه ها رو تعويض كنند و اسم طرفين رو از شناسنامه ها حذف كنند ، ديگر ترسي از طلاق نخواهند داشت و حتي به نفر بعدي نيز چيزي گفته نمي شود.در يك كلام اين نشد ، اون يكي.يكي از قوانين كه باعث طلاقهاي بيشمار در دوران عقد مي گردد، امكان تعويض شناسنامه و به قول معروف امكان سفيد كردن آنها در صورت طلاق غير مدخوله است كه بايد اين مسئله از قوانين حذف گردد.
    • بدون نام IR ۱۶:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۲
      17 1
      یعنی شما فکر میکنی تمام ترس از طلاق در جامعه ما به خاطر اسم توی شناسنامه است. واقعا که!!!
  • سونيا IR ۱۶:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۲
    19 5
    بنظر من 70 درصد مشكلات جوانان ناشي از دخالتهاي بي جاي خانواده ها و درگيري اونها با همه من خودم براي عروسي ام مي خواستيم با 50 نفر سر و ته قضيه رو هم بياريم ولي مادرشوهرم با دعوت كردن 500 نفر و چشم و هم چشمي و به بهانه داشتن آرزو .... ده ميليون تومان هزينه روي دست ما گذاشت و پولي كه براي زخم زندگي مان وام گرفته بوديم به باد داد الان هم سر بچه دار شدن گير داده و روزگار ما رو سياه كرده خانواده هاي ايراني همش تو نخ زندگي هم اند و تا همديگر رو به روز سياه ننشونن دست بر نمي دارن
  • بدون نام IR ۱۶:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۲
    25 3
    شما اینقدر به جوونا نگین برو ازدواج کن بهشون بگین اول ببین می تونی زندگی کنی بعد ، به خدا زندگی جک نیست خیلی بیشتر از این حرفهاس دو تا جوون بی تجربه که کلی باید وقت بذارن برای درک همدیگه حالا این مشکل مادی رو شما بهش اضافه کن ببین چی از آب درمیاد شعار ازدواج باید تا اصلاح اقتصادی جامعه فعلا حذف بشه
  • بدون نام IR ۱۷:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۲
    4 2
    دیگه الان کمتر دختری پیدا میشه که قانع باشه و به تجملات توجهی نکنه تا گواهینامشو باید بگیری بذاری توی جیبش تا بشی مرد خوب نه صبر نه حوصله ماشاالله زبونشونم که شده دو متر
  • شهره IR ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۳
    4 1
    به نظر من خانواده ها میتونن خیلی کمک کنند ولی بعضی از خانواده ها جدیدا روشنفکر شدن و میگن میخوایم بچمون آزاد و رها باشه مثل پرنده ها . اگه اینقدر دنبال آزادی بودید نباید ازدواج میکردید .ازدواج مسئولیت میاره دیگه خودت نیستی که هر کاری میخوای بکنی و خودت به تنهایی تصمیم بگیری خانواده یعنی اشتراک ولی بعضی ها هنوز معنی اینو نفهمیده میرن زن میگیرن شوهر میکنند به خیال خودشون از قافله ازدواج جا نمونن بعد که تو زندگی دچار مشکل میشن مثل همون ازدواج هول هولکیشون سریع میخوان جدا بشن و گند بزنن به زندگی یکی دیکه
  • بدون نام CH ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۳
    8 3
    علت اصلی این مشکل اینست که ازدواج در این دوره زمانه کار عاقلانه ای نیست . با این شرایط بد اقتصادی من یکی با اینکه ۳۰ سال دارم واقعا جرات زن گرفتن ندارم
    • امير سرزمين صبا IR ۲۲:۱۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
      2 2
      با اين نوع تفكر شما تا چند سال ديگه همه پير ميشن وديگه تو مملكت جوني پيدا نمي كني ونسل هم منقرض ميشه واشتباهه آدم بايد با سختي ها مبارزه كنه مگه همه از اول همه چيز داشتن من خودمو مثال ميزنم من در 6سالگي پدرمو از دست دادم بدون هيچ پشتيباني هيچ فاميلي هم ندارم اما الان همه چيز به لطف خدا دارم در اون موقع من حتي با زير بدهي رفتن ازدواج كردم اما الان بعد 27 سال سه تا داماد دارم ويك عروس كه همه از زندگيشون راضي هستند خدا در راه انداختن سنت پيامبر كمك ميكنه از سختي ازدواج فرار نكن ازدواج كن روزي رو خدا ميرسونه ترس از ازدواج بيچاره ميكنه موفق باشي
  • احمد IR ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۴
    6 1
    به نظر من تا وقتیکه دو طرف نفهمند از زندگی مشترک چی میخواهند نباید ازدواج کنند وهمه ما میدونیم که دلیل این همه طلاق چیه به خدا قسم پول نیست مگر پدر ومادرهای ما 50 سال پیش چیزی داشتند ولی به هم وفادار بودند والان هم نسبت به یک زوج جوان بیشتر به همدیگر احترام میگذارند .
  • بدون نام IR ۰۰:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۵
    4 0
    ازذواج مسخره است! مثل خیلی چیزهای دیگه! تا فوق لیسانس بگیری تا دفاع کنی تا امنیت شغلی نداشته باشی تا.... واقعا چندسال دیگه از کارم پرت نمیشم و .... ازدواج ممنوع. هم پسرا هم دخترا! زندگی الکی نیست. بعد از ازدواج کسی به داد کسی نمیرسه . الکی همه برات دلت می سوزونن ولی از ته دل هم خوشحال اند که بدبخت شدی! دیگه میشی حرف شب نشینی های خانواده ها که مدام دنبال این هستند وقت های استراخت خود را یه جوری پر کنند. بدی طلاق متاسفانه بیشتر خانم ها را از پای در میاره. اینه که تا یه دختر از بابت شغل آینده اش مطمین نشده ازذواج نکنه حتی اگه پیر شه!
  • بدون نام IR ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۰
    3 1
    به نظرمن دلیل زیادشدن طلاق دولت باعث تمام مشکلات ازقبیل تورم اقتصادی واجتماعی که به خانمها زیاداهمیت داده خانمها باید بامردهابرابرباشدالان خیلی ازخانمهاطلاق میگیرندمهریه شون رابه اجرامیگذارند واین درایران مد شده وهمه اینها ازروشنفکر بودن خانمهای ایران است خانمهای دیگر ممالک عقب افتاده وبی سوادهستند
  • فرزین IR ۱۷:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۰
    4 2
    وقتی ازدواج میکنی دیگه فقط خودت نیستی باید باهم باشید باهم فکر کنید باهم تصمیم بگیرید.زمان حال مثل قدیم نیست که یکنفر کار کنه چند نفر بخورن.من 23 سالم بود ازدواج کردم در ضمن جز خدا هیچ کمکی نداشتم.ما باهم شروع کردیم توی بدترین روزهای زندگیمون هم کار کردیم و هم درس خوندیم.6 سال از اونروزها گذشته و هر وقت به اونروزها فکر میکنم تنم میلرزه ولی باعث میشه قدر لحظه هامونو بدونیم....زندگی در حال حاضر خیلی سخته ولی اگه خدا بخواد و خودتم همت کنی چرا که نه..زندگی هم میتونه شیرین بشه...........
  • بدون نام IR ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۴
    0 0
    با رواج دروغ در جامعه چه انتظار دارید ؟