در روز 26 دسامبر سال 1653 مصادف با ششم دیماه 1032 هجری خورشیدی، الیور کرامول، بعد از چهار سال حکومت غیر رسمی، به عنوان اولین و آخرین رئیس جمهور انگلستان، رسما آغاز به کار کرد.

ریاست جمهوری کرامول تا روز 13 سپتامبر 1658 میلادی یعنی به مدت 5 سال ادامه داشت. مهمترین اطلاعات درباره الیور کرامول به شرح ذیل است:
پس از جیمز اول، پسرش چارلز اول به سلطنت رسید. به دلیل خود رایی‌ها و خودکامگی‌های چارلز از یک سو، و ادامه سرکوبهای مذهبی توسط او از سوی دیگر؛ میان او و پارلمان، جنگ درگرفت . در جنگ‌های داخلی 1642 انگلستان که بین طرفداران پارلمان و سلطنت‌طلب‌های هوادار شاه چارلز اول آغاز شد، ارتش پارلمان‌گراها که به‌خوبی توسط توماس فیرفکس و اولیور کرامول سازماندهی شده‌بودند موفق به شکست سلطنت‌طلب‌ها طی دو نبرد مارستن مور در 1644 و نیزبی در 1645 شدند. چارلز اول دستگیر شد و پس از تحمل بیش از دو سال زندان در ژانویه 1649 گردن زده شد. در واقع کرامول به دلیل اینکه چارلز اول مدام دست به کارشکنی‌های پیاپی می زد او را به جرم خیانت به کشور، در 1649 گردن زد.
با اعدام پادشاه، اولیور کرامول اعلام جمهوری کرد و خود را رئیس جمهور نامید اما چون با مقاومت مجلس اعیان روبرو شد مجلس را منحل کرد و روی در آن نوشت: «اجاره داده می‌شود».
در همان سال شورش بزرگی در ایرلند برپا شد، که کرامول با قساوت تمام به سرکوبی آن از طریق کشتار جمعی معترضان با روش موسوم به کاشت درخت انسانی پرداخت. همچنین طی سال 1650، قیام سلطنت طلبان اسکاتلند به دستور کرامول به شدت سرکوب شد.
طی سال 1657، پس از تشکیل مجدد پارلمان، مقام سلطنت به کرامول پیشنهاد گردید، اما وی از قبول آن خودداری ورزید. در سال 1651، جنگهای دریایی میان انگستان و هلند به وقوع پیوست که با پیروزی انگلستان خاتمه یافت. همچنین دولت انگلستان، درجهت تصرف مستعمرات اسپانیا در آمریکای جنوبی، جنگهایی را از 1655 تا 1658 ترتیب داد که با پیروزی انگلستان به پایان رسیدند.
کرامول در حالی در 1659 درگذشت که قدرت سیاسی انگلستان در جهان نسبت به زمان پیش از او، رشد چشمگیری یافته بود. با مرگ کرامول، تنها جمهوری تاریخ انگلستان به پایان آمد؛ و حکومت پس از 20 سال با پادشاه شدن چارلز دوم پسر شاه مقتول، مجددا به خاندان استوارت رسید. البته در این فاصله برای مدت 8 ماه، ریچارد کرامول پسر اولیور کرامول، قدرت را در دست داشت، که با فشارهای وارده مجبور به استعفا و فرار از کشور شد.
جمهوری اولیور کرامول، که با جمهوری‌های متداول امروزی متفاوت بود و بیشتر به دیکتاتوری شباهت داشت، تشکیل شده بود از سه کنسول، سه اسقف، سی نماینده پارلمان که همه آنها را وی تعیین کرده بود و در راس همه آنها خود کرامول قرار داشت. استفاده زاید الوصف او از خشونت و روش گردن زدن بسیار معروف است.
پرونده جمهوری انگلستان با مرگ الیور کرامول تا کنون بسته است.

26149 

کد خبر 191140

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین