این بنا در واقع مزاری است طویل با شش گنبد، و یا طول18 متر، که به پای دانیال پیغمبر تعلق دارد‌. متولیان مقبره می گویند تنها یک پای حضرت دانیال در این محل دفن شده و بقیه بدن وی در ایران و شهر شوش است.

یکی از آثار تاریخی سمرقند،در ازبکستان، مرقدی  منسوب به دانیال پیغمبر است . این بنا در واقع مزاری است طویل با شش گنبد، و یا طول18 متر، که به پای دانیال پیغمبر تعلق دارد‌. متولیان مقبره می گویند تنها یک پای حضرت دانیال در این محل دفن شده و بقیه بدن وی در ایران و شهر شوش است. آنها دلیل قانع کننده ای برای علت بلندی پای دانیال نبی ندارند اما می گفتند پیامبران نخستین دارای قدی بلند بوده اند و به همین دلیل پای دانیال هم بلند است.

بنای قدیمی‌موسوم به مقبره دانیال نبی(ع) موجب رواج خرافات زیادی در میان ساکنان آن نواحی شده است؛ از جمله اینکه سنگ قبر دانیال پیامبر در طول زمان رشد کرده و بزرگتر شده است. یا اینکه جنازه دانیال هر سال نیم اینچ دراز میشود و از این رو طول مقبره زیاد است. برخی نیز بر این باورند که پای آن حضرت در زمان تیمور و پس از فتح عراق توسط وی از شوش به شهر سمرقند آورده شده است.  گروهی دیگر می گویند امیر تیمور جهت حفظ مردم ترکستان  از بلاهای آسمانی و هجوم دشمن، جسد دانیال و از جمله استخوان های اور ا از ایران به این محل حمل و دفن کرده است .

دانیال، پسر یوحنا پیامبری است که نسب وی به یهودا فرزند حضرت یعقوب نبی میرسد . داستانهای بسیاری مبنی بر اسارت وی به دست بختالنصر و تعبیر خواب بختالنصرتوسط وی در کتب تاریخی و دینی آمده است. آنچه بیش از همه محل استناد و توجه است، حضور وی در شهر باستانی شوش و در نهایت وفات او در همین مکان است. در روایتی هم حضرت علی (ع) ضمن سفارش به زیارت حضرت دانیال(ع)،وی را برادرخود خطاب کرده است.معجزات و کرامات بسیار به حضرت دانیال نسبت داده شده است و همین امر سبب گردیده پیروان ادیان الهی ، مقام روحانی وی را پاس دارند. به همین دلیل بنای دانیال در سمرقند هم هر ساله زیارتگاه زائرین مسلمان،مسیحی و یهودی است.

جوی آبی نیز از کنار این بنای قدیمیمیگذرد و اهالی محل معتقدند که آب این جوی به برکت وجود دانیال نبی، شفابخش بیماریهای گوناگون است.شرقشناسان ازبکستان معتقدند که مقبره دانیال نبی(ع) در شهر شوش واقع در استان خوزستان است و منابع رسمیو دانشنامههای معتبر بینالمللی نیز این موضوع را تائید کرده اند.

 

منبع:چهار سال در سرزمین تیمور،خاطرات سفیر ایران در ازبکستان،محسن پاک آیین،انتشارات فرهنگ سبز،تهران،1389

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 195735

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • زینب IR ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۳
    6 0
    مرسی خیلی جالب بود
  • زینب IR ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۳
    7 0
    مرسی خیلی جالب بود
  • دانیال IR ۲۰:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۴
    7 0
    ali bud