جنگ نرم بدنبال انقلاب اطلاعات و ارتباطات در کشور رخ داده و در حال حاضر به یک دغدغه مهم تبدیل شده است و باید برای مقابله با آن به ابزار نوین مجهز شد. عدم بهره مندی از این ابزار،مهمترین دغدغه ای است که در حال حاضر وجود دارد زیرا در صورت عدم مقابله با جنگ نرم، دشمن در تحقق اهداف خود پیروز شده است.
فارغ از جنگ نرم، ایران باید تدابیری بیاندیشد تا در برابر جهانی که به سمت تک قطبی شدن گام برمی دارد یک جبهه جدید ایجاد کرده تا این قدرت مهار شود. در این جبهه جدید می توان از قدرت های مخالف از جمله کشورهای جنوب و دولت های رقیب بهره گرفت تا سلطه آمریکا کامل نشود .
دغدغه ایجاد خاورمیانه بزرگ که استارت آن در داوس زده شد در صدد است تا منطقه را بی ثبات کند اشغال افغانستان و عراق به بهانه مبارزه با تروریسم و ایجاد پایگاه در منطقه موضوعی است که نمی توان با ساده انگاری در مورد آن قضاوت کرد زیرا دولت آمریکا در حال حاضر 54 پایگاه در منطقه دارد . این یک تهدید بسیار جدی است که باید برای مقابله و رویارویی با آن آمادگی لازم را در تجهیزات دفاعی کشور ایجاد کرد .
در داخل کشور جناح اصلاح طلب و اصولگرا شکافی را بعد از انتخابات تجربه نمودند به نظر می رسد که این شکاف می بایست با مد نظر قرار دادن منافع ملی مرتفع شود. مشکل اساسی که کشورهمواره با آن روبرو بوده است سر پیچی از برنامه های توسعه است زیرا عمل به این برنامه، می تواند اهداف سند چشم انداز را محقق کند و ایران را در مسیر درست توسعه ای قرار دهد . محوریت نفت در اقتصاد کشور به عنوان یک معضل همواره مطرح بوده است باید با اقتصاد نفتی فاصله گرفت و بر اقتصاد غیر نفتی تاکید بیشتری کرد در این مسیر اجرای درست هدفمندی یارانه ها می تواند چشم انداز روشنی را در برابر ایران قرار دهد در غیراینصورت اگر فکری به حال صنایع تولیدی کشور نشود بسیاری از صنایع تعطیل می شوند .
استادیار روابط بین الملل دانشگاه اصفهان
نظر شما