۰ نفر
۱۰ تیر ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۲

همانطور که می دانیم کنفرانس بین المللی در خصوص یافتن راه حلی برای برون رفت از بحران سوریه به درخواست کوفی عنان در ژنو در حالی در30 ژوئن برگزار می شود که آمریکا، اتحادیه عرب و چند کشور غربی، بعلاوه ترکیه، قطر و عراق در آن شرکت می کنند. ایران بدلیل مخالفت آمریکا از شرکت در این نشست محروم شد که این موضوع در روابط چند جانبه دیپلماتیک و حل و فصل منازعات منطقه ای جای بحث دارد.

روسیه در ابتدا بر حضور ایران در این کنفرانس بعلت نقش و نفوذش در مسئله سوریه تاکید کرده بود، اما در نهایت در برابر مخالفتهای آمریکا کوتاه آمد. آقای سرگی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفته بود که مشارکت ایران برای موفقیت نشست ژنو که درباره بررسی اوضاع سوریه برگزاری می شود، ضروری است. بنظر میرسد یک توافق کلی بر سر موضوع انتقال قدرت در سوریه میان اعضای شرکت کننده -در قبل از تشکیل این کنفرانس - بویژه با روسیه بوجود آمده است. مسئله ای که ایران تا کنون با آن مخالفت کرده است.

اگرچه آمریکا با حضور ایران در این کنفرانس مخالفت کرده، روسیه میبایست در قبال آن با حضور ترکیه در این نشست برای ایجاد نوعی توازن مخالفت می کرد. باید توجه داشت که میان ترکیه و روسیه چه بر سر استقرار سامانه دفاع موشکی در این کشور و چه در خصوص نفوذ و رقابت در آسیای مرکزی و قفقاز و مسئله ارمنستان، اختلافات استراتژیک وجود داشته و دارد. ضمن آنکه روسیه از ابتدای بحران سوریه، با سیاست مداخله سیاسی و نظامی ترکیه موافق نبوده است. بنظر می رسد روسها بدون حضور ایران و هماهنگ با آمریکا بسوی یک توافق کلی در مورد سوریه اقدام کرده اند و اکنون بیش از پیش ماهیت صحبتهای مقامات این کشور آشکار می شود. البته از روسیه نباید انتظارات بزرگی داشت، این کشور گامهای خود را در عرصه بین الملل بر اساس منافعش بر می دارد. اما اینکه روسیه با غرب چه نوع بازی در بحران سوریه ارائه خواهد داد، بسیار جای توجه و تامل دارد.


 

کد خبر 224327

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۰
    94 2
    مردم ایران در مورد عهد شکنی و قابل اعتماد نبودن روسیه از مدتها پیش دارن میگن.
  • بدون نام IR ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۰
    64 6
    اتفاقا خوب شد که با حضور ایران مخالفت کردند. شده ایم برگ بازی روسیه!!!
  • دانشجو IR ۱۶:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۰
    15 46
    ایران براساس ادعای خود غربی ها کشور ی با نفوذ وتاثیرگذار در منطقه خاورمیانه است و بدون حضور و همراهی ایران ثبات و هرگونه تحولی در منطقه بسیار پرهزینه است. حضور ایران در کنفرانس ژنو می توانست موثر و به نفع منافع ما باشد.
  • ا.پاك سرشت IR ۱۶:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۰
    22 17
    نه ايران بلكه هيچ كشور ديگري نيزبراي آنان مهم نسيتند .حتي سوريه هم براي آنها كاملا بي اهميت است (اگر مخالف اسرائيل نبود از دولت مركزيش حمايت هم ميكردند).مخالفين راتجهيز مي كنند تا اسرائيل تقويت شود.
  • saeed IR ۲۱:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۰
    37 4
    باسلام روسيه از قديم الايام هميشه در مواقع حساس پشت سر ايران را خالي كرده واگر يك درصد از طرف ايران چيزي بهش نماسه حتما مارا خواهد فروخت كاري كه نميشه غير از اين ازش انتظار داشت. باز دنبال روسيه راه بيفتيم همين روسيه باعث شد درياي خزر به چند تكه تبديل بشه و فقط 12 الي 13 درصدش به ايران تعلق بگيره هنوز هم معاعدهاي نگين تركمنچاي و گلستان يادمان نرفته است .
    • بدون نام IR ۰۰:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۳
      4 1
      dasri drost migi
  • رضا IR ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    37 0
    "این کشور گامهای خود را در عرصه بین الملل بر اساس منافعش بر می دارد. "درستش هم همینه.
  • بدون نام IR ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    34 4
    روسیه هیچوقت دوست قابل اعتمادی برای ایران نبوده، وبه اصطلاح قدیمی ها برای یک پیاز آدم را می فروشه.
    • ashkani IR ۱۴:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
      22 6
      روسیه با ما کاری نداره ما خودمون رو به روسیه چسبانده ایم. معلوم هم نیست که چند دلار داده بودیم تا بگه ایران هم باید باشد و اون هم سر و ته قضیه رو اینجوری هم آورد. به هر حال تا فعلا سیاست های بین الملل ایران هنوز با مشکل مواجه است
  • siamak IR ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    6 22
    هر چی میشه ، بشه . فقط جنگ نشه. فکر نکنید از جنگ می ترسیم!!!!!!!!!!!!!!!!
  • سیاست IR ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    19 1
    هیج کشوری برای ورود به سیاست بین الملل به تنها یی موفق نمیشه بایدبا کشورهای همسو، همکاری باشه، همین آمریکا با کمک انگلیس به عراق حمله کرد در حمله به افغانستان هم اینطوره، سیاست هیچگاه سیاه و سفید نیست، باید به بخش خاکستری اون هم نگاه کرد، یعنی باید از فرصتهای بین المللی تا حد امکان سود جست، اینکه ما توانسته ایم یا نه در آینده بیشتر معلوم میشه. این هنر دیپلماتهای ماست که در مذاکرات با مهارت و هوشمندی از منافع مملکت دفاع کنند .
  • عمو اغلی IR ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۳
    9 3
    ایران می رفت چیکار کنه ؟ از قبل تصمیمها گرفته شده بود . ایران هم می رفت بی خودی بود
  • بدون نام IR ۲۱:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۴
    12 0
    حالا بعد از یک هفته از تحلیل درست و دقیق استاد، گزارشهایی در تایید آن بیرون میآد که روسیه و آمریکا برای رفتن بشار اسد توافق پنهانی کردن. حداقل حضور ایران می تونست ما رو از آنچه آنجا گذشته از نزدیک مطلع کنه. و بهتر رفتار روسها رو ارزیابی کنیم!