فهیمه راستکار، بازیگر سینما، تلویزیون، تئاتر و دوبلور پیشکسوت بعد از چهار سال تحمل بیماری دوم آذرماه در منزلش درگذشت و در بهشت سکینه (س) کرج به خاک سپرده شد.

به گزارش خبرآنلاین، فهیمه راستکار کارش را سال‌ها پیش در تئاتر شروع کرد.
 
او بازیگر سینما و تلویزیون هم بود که حیطه کارش را به دوبله هم گسترش داشت و به خاطر دوبله‌های درخشان‌اش معروف بود، او همسر نجف دریابندری مترجم بود، که باهم سال‌ها وقت‌شان را صرف تدوین کتاب مستطاب آشپزی کردند، کتابی که تمام غذاهای آن را باهم درست کرده‌ بودند. راستکار در یک پنج شنبه پاییزی در منزل‌اش درگذشت. (اینجا)  

او چند سالی بود که در بستر بیماری بود و آلزایمز داشت؛ بلاخره دوم آذر ماه از میان ما رفت.(اینجا) در تشییع جنازه‌ای غریبانه از منزل‌اش به سمت بهشت سکینه(سر کرج تشییع و به خاک سپرده شد.(اینجا)
عزت‌الله انتظامی درباره فهیمه راستکار به خبرآنلاین گفت: «متاسفانه شرایطی پیش آمده است که همه هنرمندان غریبانه به سرای باقی می‌شتابند.»
او همچنین یادآور شد:«چند روز پیش من پیشنهادی ارائه کردم مبنی بر آن که سرای سالمندان هنرمند تاسیس شود تا هم هنرمندان در روزگار پیری وضعیت مناسبی داشته باشند و هم جامعه هنری و مردم از وضعیت جسمانی و روحی آنان با خبر باشند.» (اینجا)
علی نصیریان دیگر هنرمند پیشکسوت که آشنایی‌اش با فهیمه راستکار به 60 سال پیش باز می‌گردد، او را هنرمندی فرهیخته و باسواد و انسانی خوش‌اخلاق و نیکوکار معرفی می‌کند.
این بازیگر پیشکسوت یادآور شد: «سال‌های 1332 تا 1334، من و خانم راستکار در هنرستان هنرپیشگی همکلاس بودیم که‌‌ همان ابتدای آشنایی، سواد ادبی و فرهنگی او در کنار استعداد بازیگری‌اش مرا شگفت‌زده کرد.» (اینجا
داود رشیدی نیز از فهیمه راستکار به عنوان هنرمندی روشنفکر و زنی نیکوکار یاد می‌کند. این بازیگر پیشکسوت سینما و تئا‌تر، سال 1342 را آغاز آشنایی و همکاری‌اش با فهیمه راستکار معرفی می‌کند که بعد‌ها به دوستی و رفت و آمد خانوادگی تبدیل شد.
او با اشاره به نمایش‌های متفاوتی که فهیمه راستکار در آن‌ها بازی کرده است، به خبرآنلاین گفت: «توانایی‌ها و تسلطش بر ادبیات دراماتیک و رموز و فنون بازیگری باعث می‌شد که بتواند از پس بازی در هر نقشی به خوبی برآید. فهیمه از درام‌های کلاسیک شکسپیری گرفته تا نمایشنامه‌های مدرن آمریکایی و متن‌های نویسندگان ایرانی را به خوبی درک و تحلیل می‌کرد و شخصیت‌هایش را به درستی از کار در می‌آورد.» (اینجا)
قطب‌الدین صادقی، کارگردان شناخته شده تئا‌تر، از این‌که هنرمندان بزرگ و شاخص ایران به راحتی فراموش می‌شوند، انتقاد کرد. او اشاره به بیماری طولانی فهیمه راستکار گفت: «این هنرمند بزرگ اگرچه از چهار سال پیش به بیماری آلزایمر مبتلا شده بود، اما متاسفانه مسئولان، رسانه‌ها و جامعه هنری مدت‌ها بود که او را فراموش کرده بودند.»(اینجا)
مسعود جعفری‌جوزانی، کارگردان سینما و تلویزیون نیز در گفت‌وگو با خبرآنلاین فهیمه راستکار را تجسم تصویر یک بانوی با وقار ایرانی ذکر می‌کند.
او که سال‌ها پیش با فهیمه راستکار در فیلم «شیر سنگی» به عنوان کارگردان همکاری داشت در این باره گفت: «هنرمندان هر کدام از لحاظ هنر، دانش، تجربه یا فیزیک مورد توجه قرار می گیرند، اما بعضی از هرمندان هستند که به طور بالقوه انگار دانشی را در منش و شخصیت خود حمل می‌کنند. خانم راستکار از این دسته بود.» (اینجا)

58244
کد خبر 259780

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =