رییس جمهور می‌گوید زمانی که بخواهیم وزارت ارتباطات را ادغام کنیم حتماً لایحه‌ای را به مجلس خواهیم داد.

محمود احمدی‌نژاد رییس جمهور در پایان جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سئوالات مختلف آنان پاسخ داد.وی در پاسخ به سؤالی در مورد اینکه چرا وزرا در بین خبرنگاران حضور پیدا نمی‌کنند، گفت: هیئت دولت که در کف خیابان است و من به وزرا توصیه می‌کنم حتماً در جمع خبرنگاران حضور پیدا کنند.
رئیس جمهور در پاسخ به سؤال دیگری در مورد اظهار نظر رئیس مجلس شورای اسلامی درباره متوقف شدن بحث هدفمندی یارانه‌ها در بودجه سال 92 گفت: من هم این مسئله را شنیده‌ام و البته نظر دولت در این خصوص معلوم است؛ این طرح مهمترین برنامه اقتصادی کشور است و نه دولت و هر چه زودتر تکمیل شود به نفع کشور است.
احمدی‌نژاد گفت: ما باید با کمک یکدیگر این طرح را اجرا کنیم و به پایان برسانیم.البته خیلی‌ها هستند مخالف پیشرفت کشور هستند.
اهم سخنان و پاسخ های رییس جمهور در ادامه به نقل از فارس می آید:
• ما در حال بررسی بودجه هستیم و انشاالله بودجه بسیار خوبی را تحویل مجلس خواهیم داد. تاخیر در بحث بودجه معنایی ندارد بالاخره بودجه باید آماده شود تا بتوان آن را ارائه داد. اینکه بودجه کی داده می‌شود یک امر بین دو قوه است. یک قوه به تنهایی تصمیم می‌گیرد که بودجه چه زمانی تحویل داده شود. این درست نیست بودجه بین دو قوه است و زمانی که بودجه قبلا تنظیم شود باید تفاهم بین قوه کاملًا برقرار باشد.
• اینکه یک قوه بنشیند و تصمیم بگیرد بودجه چه زمانی ارائه شود امکان پذیر نیست باید بحث پایان سال را پیش بینی کنیم بحث نرخ نفت و بودجه را پیش بینی کنیم. این کار می‌برد.
• سفرهای استانی برنامه ریزی شده و انشاءالله به زودی انجام خواهد شد. ما یک سفر عراق داریم که منتظریم تا انجام شود.
• درباره اینکه نرخ ارز در بودجه سال 92 به چه میزان است، تلاش ما این است که تا جای ممکن بودجه به متغیرهای داخلی وابسته باشد و تمام متغیرهای آن با توجه به این مسئله تنظیم خواهد شد.
• ما در بخش نهاده‌های کشاورزی که برای تولید دام و طیور لازم است و هم اکنون در آن مشکلاتی برای کشور وجود دارد، طرح وسیعی را برنامه‌ریزی کردیم یک ستاد کشاورزی با حضور وزرا و شخص من تشکیل شده است تا در یک اقدام ضربتی در تمام نهاده‌های کشاورزی خودکفا شویم.
رفاه مردم از نوسانات اقتصادی نباید ضربه ببیند
• در خصوص بحث بودجه به سمتی می‌رویم که میزان درآمدهای ناشی از نفت را در بودجه به حداقل ممکن کاهش دهیم و دلیل هم ندارد که بودجه وابسته به نفت باشد ما کشور بزرگ و پیشرفته‌ای هستیم و بسیاری از هزینه‌ها را نیز کاهش می‌دهیم.بسیاری از نهادها‌ها بی‌جهت بودجه وقت می‌دهند که ما بسیاری از آنها را حذف کردیم.
• ما امیدواریم این بازی که علیه ملت ما در می‌آورند و قصد تحریم دارند بی‌اثر کنیم البته به شما عرض کنم ما برنامه گسترده‌ای را تهیه کرده‌ایم که بالاتر از فشارهای دشمن پیش برویم.این برنامه‌ها آماده است و واقعا شدنی است مجموعه کشور توان این را دارد که با دو حرکت انقلابی تمام تحریم‌کنندگان ملت ایران را دور بزنیم.

• تلاش می‌کنیم تا بقیه را نیز همراه کنیم و امیدواریم آنها همراه شوند. خوب نیست وقتی دولت به دنبال این است که قدرت خرید مردم را بالا ببرد با آن مخالفت شود. تمام این فشارها که وارد می‌شود به دنبال کاهش دادن قدرت خرید مردم است. و همه نیز تلاش می‌کنیم تا قدرت خرید مردم را بالا ببریم چرا که اگر قدرت خرید مردم پایین بیاید مردم در فشار قرار می‌گیرند.
• درجایی شخصی به من گفت که تمام دریافتی ما در ماه 390 هزار تومان است چه طور می‌تواند یک خانواده حتی با دو نفر با چنین پولی زندگی کند به خصوص زمانی که مسکن هم نداشته باشند و بخواهند با خانه اجاره‌ای زندگی کند.ما بالاخره می‌توانیم کاری کنیم که مردم از ناحیه نوسانات اقتصادی آسیب نبینند. حداقل اینکه رفاه آنها به خطر نیفتد.
• طرح نظام سلامت طرح بسیار حساس و مبنایی است بودجه‌ای که دولت برای سلامت مردم هزینه می‌کنند بودجه سنگینی است. ما باید آن را به بهترین نحو ممکن استفاد کنیم و این مال مردم است. هم اکنون آن طور که باید و شاید این پول در جای درست هزینه نمی‌شود و ما نمی‌توانیم از آن بازدهی بگیریم. ما بحث پزشک خانواده را شروع کرده‌ایم و امیدوارم از این نظام چند بیمه‌ای و سطوح متفاوت ارائه خدمات پزشکی و پرداخت بالای دولت و بیماران تمام شود. ما امیدوارم طرح پزشک خانواده بتواند این معضلات را از بین ببرد.
• ما یک طرح سازمان ملی بیمه داریم که تمام بیمه‌ها را زیر نظر خود می‌اورند و اساسنامه آن تکمیل شده و به زودی رئیس آن نیز منصوب خواهد شد تا خدمات بیمه‌ای انسجام و هماهنگی خوبی پیدا کند.

برخی در داخل به دنبال حل مسئله هسته ای نیستند
• موضع ایران در مورد مذاکرات هسته ای مشخص است ما تصور می‌کنیم همکاری به نفع همه است. اگر بنا باشد جلوی فسادی در جامعه گرفته شود همه باید به هم کمک کنند. اگر بناست زرادخانه هسته‌ای از بین برود همه باید کمک کنند. با همکاری و تفاهم بهتر اداره می‌شود تا با دعوا و این برای همه بهتر است.
• اگر شما به یاد داشته باشید من در تابستان سال 86 اعلام عمومی کردم که از نظر ما موضوع هسته‌ای تمام شده است. یعنی ما به فناوری هسته‌ای رسیده‌ایم و سه هزار سانتریفیوژ را نصب کرده و ما هم اکنون هسته‌ای هستیم. من در همان جا اعلام کردم که سیاست ما از این پس بر مبنای همراهی و همکاری است و این به نفع دیگران هم هست. من به آنها اعلام کردم که اگر با بحث نیروگاه مشکل دارید خودتان بیایید بسازید و حتی اگر در بحث غنی سازی نگرانی دارید خودتان مشارکت کنید ما که در مورد کار خودمان نگرانی نداریم.
• متاسفانه در ایران هم عده‌ای به دنبال حل مسئله نیستند برخی‌ها هستند که فکر می‌کنند این طوری بهتر است بالاخره نظر دولت این است که این مسئله حل شود و با همکاری مسئله حل شود بالاخره دعوایی وجود ندارد آن مال موقعی بود که می‌خواستید جلوی ما را بگیرید و حالا که ما فناوری به دست آوردیم می‌خواهیم از ما پس بگیرید.
• در آن زمان که ما فناوری را هنوز به دست نیاورده بودیم آسانتر بود که جلوی ما را بگیرید حالا که فناوری را به دست آورده‌ایم می‌خواهید جلوی ما را بگیرید آیا این شدنی است. آنها خود نیز می‌دانند که نمی‌توانند چنین کاری انجام دهند بهتر است بیایند و با همکاری مسئله را حل کنیم و این به نفع خود آنان است البته ممکن است آنها فشارهایی بیاورند ولی به معنای آن نیست که ملت ایران تمام شود. ملت ایران در طول تاریخ جاری است و از این حوادث نیز زیاد دیده است.

برای ادغام لایحه می‌دهیم
(درپاسخ به این سوال که؛ برخی این نکته را مطرح می‌کنند که تغییرات در دولت هدفمند بوده و اهداف انتخاباتی یکی از این دلایل است): قطعا هر تغییری هدفمند است، اما این تغییرات به دلیل مقاصد انتخاباتی نبوده است؛ بالاخره هر تغییری با هدف انجام می‌شود مگر کسی بدون هدف چیزی را تغییر می‌دهد.
• هدف ما بهتر اداره شدن کشور است در شرایط امروز که شرایط منطقه و بین‌‌المللی شرایط خاصی است ما باید حتماً از همه ظرفیت‌های بین‌المللی برای تحقق اهداف کشور استفاده کنیم.
• خوشبختانه وزارت امور خارجه ما با تمام توان درحال فعالیت است اما خوشبختانه خداوند ظرفیت جدیدی را به ما ارائه کرده که نام آن جنبش عدم تعهد است بالاخره جنبش عدم تعهد یک مسئولیت تاریخی است و هیچگاه ایران همچنین مسئولیتی را برعهده نداشت است. این یک فرصت تاریخی است ما باید از آن حداکثر استفاده را ببریم این مسئله مستلزم تمرکز و سرمایه‌گذاری بیشتر است و این کار خوبشختانه انجام شد و البته باید جایگزین نیز انجام شود.
حکم سرپرستی وزارت ارتباطات از 4 ماه پیش آماده بود
• وزارت ارتباطات از مدت‌ها قبل در فهرست ادغام ما بود چراکه وزارت ارتباطات چیزی در اختیار ندارد و دولت هرچه کوچکتر باشد بهتر است. پست‌بانک و پست باید واگذار شود. یک شرکت زیرساخت می‌ماند و یک کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که در مرکز دیگری ادغام خواهد شد. بر طبق فرمان مقام معظم رهبری مرکزی به نام مرکز فضای مجازی ایجاد شده است.این مرکز فضای مجازی وظیفه تنظیم مقررات رادیویی را نیز برعهده دارد که این مرکز نیز فعالیت خود را شروع کرده است از این رو عملاً آن چیزی که زیر نظر وزارت ارتباطات باقی می‌ماند در حد یک وزارتخانه نیست و تنها شامل یک یا دو شرکت و یک کمیسیون می‌شود. از این رو طبیعی است که این وزارتخانه باید تبدیل به یک سازمان زیر نظر رئیس جمهور و یا یکی از وزراء تبدیل شود.
• ما در جهت مصالح و منافع کشور این کار را می‌کنیم و حتی حکم سرپرستی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از 4 ماه پیش تهیه شده بود اما ما صحبت‌هایی کردیم و قرار بود کارهایی انجام شود. بالاخره مقدمات آن فراهم شد و این کار انجام شد.بالاخره دولت باید کوچکتر شود و وزارت ارتباطات هم دیگر در حد یک وزارتخانه نیست؛ زمانی که بخواهیم این وزارتخانه را ادغام کنیم حتماً لایحه‌ای را به مجلس خواهیم داد این مسئله نظر شورای نگهبان است و ما بدون تصویب مجلس نمی‌توانیم آن را ادغام کنیم.

برخی از سیاست تنها انتخابات را می فهمند
• برخی خیال می‌کنند از سیاست و مدیریت تنها انتخابات وجود دارد و آن را می‌فهمند آن هم انتخابات به مفهوم اینکه خودشان به قدرت برسند در حالی که کشور فقط انتخابات نیست انتخابات نقطه تجلی مردم در حاکمیت و بسیار مهم است.
• دولت نه در انتخابات مجلس و نه در چند انتخابات آینده کاره‌ای نیست و برنامه‌ای ندارد. دولت به دنبال کشف نظر مردم است و حضور پرشکوه مردم را در انتخابات دنبال می‌کند.
• من صریحا به شما که این پرسش را مطرح می‌کنید عرض می‌کنم آنچه که در ته ذهن دولت است یک انتخابات پرشکوه و با حضور حداکثری است؛ اگر در انتخابات قبلی حضور 40 میلیون بود در انتخابات بعدی این حضور به 46 یا 47 میلیون برسد. هدف ما این است که همه بیایند و حضور حداکثری باشد و این برای ما مطلوب است و رئیس جمهور با حداکثر رای ممکن سرکار بیاید.
• ما در اینجا دخالتی نداریم مردم باید انتخاب کنند آنچه که ما به دنبال فراهم کردن بستر آن هستیم انتخاباتی با بالاترین حضور است.این مسئله دو معنا دارد یک معنای سیاسی دارد که به معنای این است که تمام معادلات منطقه و بین‌الملل به نفع ما تغییر کند یکی معنای اجرایی داخلی نیز دارد و آن این است زمانی که مردم متمرکز می‌شوند در روی مساله انتخابات بسیاری از نابسامانی‌های داخلی خود به خود حل می‌شود.

• بالاخره دولت مقتدری از رای مردم شکل می‌گیرد و مسائل را حل می‌کند. انتخابات بسیار مهم است و اصلا نباید آن را در چارچوب حزب و گروه من یا تو قرار بگیرد. هر چه ملت تشخیص بدهند همان است تجربه نشان داده است کسانی که تلاش می‌کنند به جای مردم تصمیم بگیرند و یا مردم را محدود کنند و یا خیال می‌کنند می‌توانند نظر مردم را هدایت کنند اشتباه است.
• هر تصمیمی که مردم گرفتند به نفع انقلاب و تاریخ و کشور بوده است خیال من از این بابت راحت است ما اینقدر خیالمان راحت است که یک دقیقه هم به اینکه چه کسی کاندید است فکر نمی‌کنیم چون در حیطه کار ما نیست. بعضی‌ها خیال می‌کنند که می‌شود که مردم را در گروه‌ها و دستجات جا داد مانند آنکه بخواهیم اقیانوس را در یک لیوان قرار دهیم یک ملت را نمی‌توان محدود کرد. هیچ ملتی در قالب احزاب و گروهها جا نمی‌شوند.
• برخی خیال می‌کنند لازمه دموکراسی این است که مردم در داخل احزاب بروند در حالی که در خود آمریکا که ته خط دموکراسی بر حسب ظاهر است مردم در دو یا سه حزب جا نشده اند مگر این دو حزب چند عضو دارد؟ یک درصد مردم آمریکا هم عضو این احزاب نیستند. آنها ساختارها را طوری بسته‌اند که هر کس دوست دارد با لابی‌های صهیونیست دست دارد، رای بیاورد. ما قبول نداریم که آنجا مردم تصمیم می‌گیرند.
• دولت هیچ برنامه‌ای برای تاثیرگذاری بر انتخاب مردم ندارد. اندیشه دولت این نیست فرهنگ این دولت این نیست ما الان به فکر این هستیم که کشور را جلو ببریم و توطئه‌های دشمن را خنثی کنیم. الان بخش زیادی از مردم تحت فشار هستند و ما می‌خواهیم فشار را از دوش مردم برداریم. و من باز هم تاکید می‌کنم دولت هیچ اعتقادی به این ندارد که ما باید بر روی مردم تاثیرگذار باشیم مطلقا دولت هیچ برنامه‌ای برای تاثیرگذاری بر انتخابات ندارد و هیچ کدام از این انتصاب‌ها در این راستا نیست.
• من قبلا نیز گفته‌ام که تا زمانی که این دولت است ما تغییرات هم خواهیم داشت. ما اگر ببینیم که هر کس در جایی که سمتی را برعهده دارد دیگر نمی‌تواند کار خود را انجام دهد جای خود را به دیگری خواهد داد.
• ‌بعضی‌ها که سخنانی در این خصوص می‌گویند تنها فکر خود را بیان می‌کنند مگر بنا است استاندار و وزیر به جای مردم انتخاب کنند. تغییر وزیر چه تاثیری در جابه‌جای مردم دارد آیا یک وزیر می‌تواند رای مردم را جابه‌جا کند این حرف‌ها بسیار سطح پائین است و کسانی که این حرفها را می‌زنند روحیه ملت را نمی‌شناسند.
• ما کار طبیعی خود را انجام می‌دهیم و از اول تغییرات بوده است ما مانند یک تیم ورزشی هستیم که کار خود را انجام می‌دهیم. استراتژی و تاکتیک‌های مختلف داریم تا به هدف برسیم هدف هم پیروزی ملت است و به صورت دائم هم جابه‌جایی داریم.
• اگر ما برنامه نداشتیم جابه‌جایی هم نمی‌داشتیم. از این رو برنامه اصل است و آدم‌ها فرع هستند آدم‌ها باید در خدمت برنامه باشند. ما بطور مثال در حوزه اقتصاد برنامه داریم تا با فشارهای دشمن مقابله کنیم بزودی زمان آن خواهد رسید که من کارهای دولت را در زمینه اقتصاد تشریح کنم. و وقت آن نیز خواهد رسید.
نظارت مجلس بر انتخابات در قانون اساسی نیامده است
• قانون اساسی بندی در خصوص نظارت مجلس بر انتخابات ندارد نظارت بر انتخابات بر طبق قانون اساسی بر عهده شورای نگهبان است. من جزئیات این مسئله را نمی‌دانم اما قانون اساسی نظارت مجلس بر انتخابات را ذکر نکرده است و آن را بر عهده شورای نگهبان گذاشته است. نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان و ریاست جمهوری به عهده شورای نگهبان است. و در مورد جزئیات آن نیز شورای نگهبان نیز نظر خواهد داد.
/27220

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 263300

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 10 =