اقتصاد ایرانی نوشت:

مایکل اسپنس، اقتصاددان برنده نوبل اقتصاد در سال 2001، در یادداشتی به بهانه بررسی بودجه پیشنهادی باراک اوباما برای سال مالی 2014 نوشته درسی که می‏توان از بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه آموخت این است که بدون بدون سرمایه گذاری کافی در زیرساخت ها، سرمایه انسانی، نهادها و اقتصاد دانش محورر، رشد اقتصادی بلند مدت کاهش می‏یابد و رشد کوتاه مدت نیز تنها به بهای بدهی دولتی، یعنی قرض گرفتن از آیندگان، میسر می‏شود.

اسپنس نوشته که اوباما چاره ای جز کاهش بدهی های دولتی ندارد اما کاهش ناگهانی در هزینه های دولت با کاهش شدید تقاضای کل همراه می‏شود و به اقتصاد ضربه می‏زند و حتی رشد اقتصادی را با اخلال مواجه می‏کند و از سویی دیگر ادامه روند بدهی دولتی آمریکا نیز به نظم مالی این کشور آسیب می‏رساند.

به اعتقاد اسپنس، باراک اوباما به همین خاطر در بودجه جدید از هزینه های دولتی کاسته اما نه به آن میزان که تقاضای داخلی آسیب زیادی ببیند و به مالیات ها نیز افزوده اما نه به آن میزان که سرمایه گذاری بخش خصوصی از بین برود. اسپنس نوشته که بودجه پیشنهادی اوباما این واقعیت در نظر گرفته شده که همه آرزوهای اقتصادی همزمان قابل برآورده ساختن نیستند.

به اعتقاد اسپنس، بیشتر اقتصادهای توسعه یافته باید به زودی در مورد کاهش بدهی های دولتی دست به انتخاب بزنند، انتخابی که در کشورهایی که عدم توازن بودجه در آن ها شدیدتر است، مانند ایتالیا و اسپانیا، دردناک تر خواهد بود. اسپنس نوشته که حضور در دنیای سیاست گاهی به معنی انتخاب های دشوار است، انتخابی که آمریکا و بسیاری از اقتصادهای توسعه یافته اکنون با آن مواجهند. انتخابی که اگر در آن دقت نشود، ممکن است تصمیمات دردناک تر را در آینده به همراه بیاورد.

3131

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 289098

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 2 =