مالک باشگاه گسترش فولاد تبریز می‌گوید واگذاری امتیاز این تیم لیگ برتری منتفی شده است.

کریم جمالی نظرلو / محمد رضا زنوی مطلق، متولد 1346 در تبریز، یکی از سرمایه گذاران بزرگ بخش خصوصی شمالغرب کشور در دهه اخیر و فردی تاثیر گذار در رونق صنعتی و اقتصادی و اشتغال زایی منطقه آذربایجان است. وی مدیرعامل و رییس هیأت مدیره هلدینگ دریک است که مالکیت کارخانجات و مجموعه هایی مانند کارخانه بنیان دیزل تبریز، مجتمع فولاد عجب شیر، گروه صنعتی درپاد تبریز، گروه کارخانجات یاقوت صنعت تبریز، گروه صنعتی توانگران سهند ، ماشین سازی یاقوت ، گروه صنعتی ایرانخودرو تبریز و هواپیمایی آتا را شامل می شود، گذشته از بحث ایجاد اشتغال برای عموم جوانان، سرمایه گذاری های مهندس زنوزی در توسعه اقتصادی و صنعتی استان آذربایجان شرقی نقش بسزایی داشته است.  
امّا آنچه بیش از همه باعث جلب توجه به محمدرضا زنوزی مطلق در میان مردم و جوانان گردید، تاسیس مؤسسه فرهنگی ورزشی گسترش فولاد تبریز در سال 1386و آغاز سرمایه گذاری وی در امر ورزش بود.
همان باشگاهی که پس از گذشت 5سال از زمان تاسیس، امسال سهمیه حضور در لیگ برتر فوتبال کشور را کسب نموده است.
محمدرضا زنوزی بیش از یک سال است که با هیچ رسانه ای مصاحبه ای انجام نداده و تمامی اظهارنظرهای مطرح شده از جانب وی بصورت تک جمله ای و یا در حد گفتگوی کوتاه بوده است. پس از پیگیری های چندین ماهه، ایشان به مناسبت سالروز ولادت امام علی (ع) به درخواست مصاحبه ، جواب مثبت داد و متن زیر حاصل گپ و گفت چندین ساعته و صمیمانه با مالک باشگاه گسترش فولاد تبریز است.
آقای زنوزی، در ابتدا تشکر از اینکه درخواست مارا قبول کردید و در این روز عزیز، وقت تان را در اختیارمان قرار دادید.
من هم از شما تشکر می کنم و لازم میدانم سالروز ولادت آقا امیرالمومنین علی (ع) را خدمت ولی امر مسلمین جهان و رهبر معظم انقلاب اسلامی، مردم شریف و بزرگوار کشور و تمامی عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت تبریک عرض می نمایم.
یکی از مهم ترین موضوعات ، نحوه و حجم سرمایه گذاری های گروه دریک است، برای شروع بحث، لطفا کمی در این باره توضیح دهید.
من بارها گفته ام که همیشه خودم را سرباز کشور می دانم و به عنوان یک خدمتگذار ، در اندیشه کمک به افزایش تولید ملی و ایجاد اشتغال پایدار و به دنبال کمک به رونق اقتصادی و صنعتی در چارچوب فعالیت بخش خصوصی هستم. گروه ما با تاسیس کارخانه‎‎ها و بنگاه‎‎های اقتصادی برای جوانان اشتغال ایجاد کرده و همیشه به دنبال توسعه صنعتی و اقتصادی منطقه و پیشرفت کشور بوده است.
در حال حاضر و بطور کلی، سرمایه گذاری گروه شما چه زمینه هایی را شامل می شود؟
ما به طور عمده درسه زمینه ی فولاد، خودروسازی و ایرلاین فعالیت داریم و چند کارخانه در زیر مجموعه این بخش ها وجود دارند که بصورت جداگانه فعالیت می کنند که از جمله می توان به سوله سازی تریلرسازی اشاره کرد.
اشتغال زایی و تعداد پرسنل این مجموعه ها در چه حد است؟
ما پیش از این و قبل از واگذاری مجتمع فولاد بناب، حدود 8هزار نفر همکار داشتیم که هم اکنون حدود 6000 نفر را شامل می شود البته جدیداً پروژه هایی را شروع کرده ایم که تا آخر امسال و یا اوایل سال 93 به حدود ده هزار نفر بصورت مستقیم خواهد رسید .
در سالیان اخیر بحث های زیادی درخصوص واگذاری مجموعه های صنعتی و اقتصادی شما مطرح بوده است، این موضوع را چگونه توصیف می کنید؟
این موضوع در فعالیت های اقتصادی و صنعتی روالی مرسوم و عادی است. امّا با این حال گروه سرمایه گذاری "دریک" در سال های اخیر بیشتر بر توسعه کارنجات و راه اندازی پروژه های جدید تمرکز داشته است و سعی نموده است با سیاستگذاری که انجام داده کارخانجات را راه اندازی و تولید و بهره برداری آن را به گروه های دیگر واگذار و دوباره پروژه های جدیدی را شروع نماید و به نظرم با این کار خدمت بیشتری به صنعت و اقتصاد کشور انجام می شود .
معیار های شما برای تعیین رشته های سرمایه گذاری و راه اندازی کارخانه های مختلف چگونه است؟
برای توسعه و پیشرفت اقتصادی، صنعتی و اجتماعی هر منطقه، وجود برخی زیرساخت ها مانند انرژی، راه، وسایط حمل و نقل و پرورش و بکارگیری نیروهای متخصص الزامی است. سرمایه گذاری گروه ما هم بر روی همین محور ها بوده است.
برای مثال، هدف و معیار شما برای سرمایه گذاری در بخش ایرلاین چه بود؟
خوشبختانه اکثرا این زیرساخت هایی که اشاره شد در استان و منطقه ما وجود داشتند ولی متاسفانه یک ایرلاین هوایی قوی که پرواز های مستقیم به تبریز را داشته باشد ، در منطقه ما وجود نداشت. نبود این عامل، یکی از دلایل سرمایه گذاری کم توسط گروه های داخلی و خارجی در استان و منطقه ما بود. تمامی سرمایه گذاران معیار اصلی خود در تعیین محل سرمایه گذاری را وجود شبکه حمل و نقل و رفت و آمد آسان می دانند. پیش از این تمامی سرمایه گذاران داخلی خارج از استان و خارجی برای سفر به تبریز در بهترین حالت باید از طریق تهران به تبریز سفر می کردند  که خوشبختانه با  همکاری مسئولین کشوری و استانی، ما با راه اندازی شرکت هواپیمایی آتا، تا حد زیادی این موضوع را برطرف کرده ایم که با توجه به رفت و آمد آسان و مطمئن ، باعث رغبت هرچه بیشتر سرمایه گذاران خارجی و داخلی به سرمایه گذاری در شمالغرب کشور گردیده و به همین خاطر فرودگاه تبریز سومین فرودگاه کشور بعد از تهران و مشهد از نظر حجم مسافر شده است . هم اکنون علاوه بر پروازهای مستقیم داخلی، حدود 5 الی 6 پرواز خارجی مستقیم از تبریز و بالعکس را پوشش می دهیم. این نوید را هم به همشهریان عزیز می دهم که در آینده نزدیک چند هواپیمای جدید را نیز وارد ناوگان هوایی شرکت خواهیم کرد و درصدد توسعه پروازها هستیم و در حال انجام برنامه ریزی برای رساندن حداقل پرواز مسیر تبریز – تهران از 7 لق به 10 لق می باشیم .
وضعیت این موضوع در زمینه فولاد و خودروسازی به چه شکل است؟
ما هم اکنون تمامی مقاطع فولادی را تولید می کنیم و در اینجا باید عرض نمایم که استان آذربایجان شرقی جزو سه استان برتر تولیدکننده فولاد در سطح کشور می باشد و در زمینة خودروسازی نیز                 ایران خودرو تبریز هم سالانه بیش از 120هزار دستگاه وانت تولید می کند.
در حالت کلی، ارزیابی تان از شرایط فعالیت بخش خصوصی در کشور به چه شکل است؟
به عقیده من بسترهای لازم برای فعالیت بخش خصوصی در کشور فراهم است و وجود برخی چالش ها هم طبیعی است و باید در مقابل آنها ایستادگی کرد. بطور کلی ارزیابی من خوب است. با این حال امیدوارم روزی فرا رسد که در همة زمینه ها مخصوصاً صنایع مادر کشور به خودکفائی برسیم .
امّا ظاهرا و بنا به گفته های آقای سمندر، مدیر عامل باشگاه، این امر حداقل در بحث سرمایه گذاری در ورزش جاری نیست.
بله. این موضوع در بحث فوتبال و ورزش کاملا متفاوت است و بنده نیز اظهارات آقای سمندر را تایید می کنم و دلیل آن را هم در بحث ورزش بطور مفصل تشریح خواهم کرد
به پروژه ها و توسعه کارخانجات اشاره کردید، در حال حاضر چه پروژه های جدید در دست اقدام دارید و برنامه های توسعه ای کارخانجات هلدینگ دریک به چه شکل است؟
در حال حاضر پروژه های ذوب ریختگری پیوسته با ظرفیت 400 هزارتن و کارخانه نورد سنگین و تولید تیرآهن از سایز 16 الی 30 و تیرآهن H  با ظرفیت 400 هزار تن که برای اولین بار در خاورمیانه تولید می شود و کارخانه تولید فروسیلیس با ظرفیت سالانه 80 هزار تن در سال ، در منطقه عجبشیر در دست اجرا داریم که تا پایان سال و یا اوایل سال آینده به بهره برداری خواهد رسید .
استقبال و حمایت مسئولین از این سرمایه گذاری ها به چه شکل بوده است؟
الحمدا... من از همه راضی هستم و تمامی مسئولین همیشه از هر بُعد به من کمک کرده اند و لازم می دانم که از نمایندگان محترم و تمامی مسئولین کشوری و استانی تشکر و قدردانی کنم.
آیا تا کنون پیش آمده که از حضور در این عرصه، دلسرد شوید؟
واقعیت امر نه. شخصیت من طوری است که سعی می کنم به هر نحو اصولی و ممکن به اهدافی که برای خود و برای پیشرفت کشور و منطقه مد نظر قرار داده ام ، برسم. به هر حال بر این باور هستم که کارهای سخت را هم می شود انجام داد و انسان هرکاری را که می خواهد انجام دهد باید در همان زمینه به       خودباوری برسد و خداوند را شاکرم که بنده را در زمرة بندگانی قرارداده که عادت به سخت کوشی داشته باشند . در هر صورت برای انجام کارهای سخت راههای سختی را نیز باید پیمود .
همواره شما را با افراد زیادی در زمینه های مختلف بخصوص افرادی که در فوتبال خصوصی فعالیت داشته اند، مورد مقایسه قرار می دهند، تا چه این مقایسه ها را قبول دارید؟
من به هیچ عنوان موافق چنین قیاس هایی نیستم. هدف افراد در فعالیت های مختلف متفاوت است. کمتر مجموعه خصوصی را می توانید بیابید که در زیرساخت ها فعالیت کنند. برای مثال در خصوص همین بحث ورزش و فوتبال، افراد زیادی آمده اند و رفته اند ولی من کسی را سراغ ندارم که با حجم سرمایه گذاری بالا در عرض مدت زمان کوتاه، اقدام به فراهم آوردن زیرساخت ها کرده باشد. سرمایه گذاری گسترش فولاد تبریز در ورزش ریشه ای است و تنها مختص یک تیم فوتبال نیست. ما علاوه بر تشکیل تیم های پایه، در حمایت از ورزشکاران رشته های مختلف نیز پیش قدم بوده ایم و از همه مهم تر ساخت ورزشگاه اختصاصی بود که هیچ بخش خصوصی در ایران تا به حال چنین اقدامی نداشته است. به همین خاطر بطور کلی مقایسه افراد را کار درستی نمی دانم.
خب. آقای زنوزی، چه شدکه تصمیم به سرمایه گذاری در ورزش گرفتید؟
ما بنا به اهدافی که برای گروه قرار داده ایم، کمک به ایجاد نشاط اجتماعی در میان جوانان را یکی دیگر از وظایف خود می دانیم. ما در کنار راه اندازی کارخانجات مختلف و ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی، توجه به توسعه فرهنگی را هم در صدر برنامه هایمان قرار داده ایم که تاسیس باشگاه فرهنگی ورزشی گسترش فولاد تبریز، گامی در همین راستا بود و لازم دیده ایم که در تمام ابعاد جامعه که نیاز باشد وارد شده و سرمایه گذاری نماییم . در هرصورت ما خودمان راخدمتگذار کشور و مردمی دانیم .
ولی سرمایه گذاری در  ورزش کشور  ما صرفا هزینه محسوب می شود و علاوه بر این، وارد شدن به عرصه فوتبال و مورد توجه قرار گرفتن، همواره چالش ها و حساسیت هایی را برای بخش خصوصی به دنبال داشته است. دلیل و توجیه شما برای مقابله با این موضوع چه بود؟
ببنید. ناملایمتی ها در ورزش همیشه وجود دارند که باشگاه ما نیز از آن مستثنی نیست . مهم اهداف و نیّت آدم ها است. هدف و نیت ما در زمینه سرمایه گذاری در ورزش، کمک به ایجاد زیرساخت ها و عشق خدمت به جوانان است. نباید که در همه زمینه ها به دنبال منافع اقتصادی بود.
نظر شما درخصوص زیرساخت ها و پتانسیل های ورزشی استان چیست؟
بر خلاف ادعای مسئولین ورزشی استان، بنده معتقدم که زیرساخت های ورزشی تبریز، کشش چند تیم در لیگ برتر را ندارد. برای مثال تصور کنید درصورتی که تیم های تبریز به طور همزمان و یا دو هفته پیاپی با تیم های پرطرفدار دیدار داشته باشند، چه وضعی پیش خواهد آمد. با این حال بنده همچون گذشته با جدیت در زمینه آماده کردن زیرساخت ها وارد میدان شده ام ولی به برطرف شدن این موضوع در کوتاه مدت امیدی ندارم.
خب. پس از نافرجام ماندن عدالت خواهی شما در جریان شکایت از تیم نساجی مازندران در سال 89، هیأت مدیره باشگاه تصمیم به تعلیق تمامی فعالیت های ورزشی گرفت و حتی تا آستانه انحلال و واگذاری تمامی تیم ها پیش رفت، اما بنا به درخواست شما، تیم فوتبال بزرگسالان نگه داشته شد و راهی مسابقات گردید، دلیل این تغییر تصمیم چه بود؟
ما باید عادت کنیم که در مقابل برخی مشکلات وناملایمتی ها مقاوم باشیم. متاسفانه جو حاکم بر فوتبال و ورزش ما، مناسب فعالیت حرفه ای نیست. برای مثال من نمی دانم چگونه است که مسئولان، با وجود گذشت بیش از دوسال، هنوز درخصوص پرونده شکایت ما به جمع بندی نرسیده اند اما امسال درباره اتهام علیه شهرداری تبریز بصورت فوری اقدام به بررسی و صدور رای کردند؟ متاسفانه نگاه مدیران و مسئولان فوتبالی کشورمان یک طرفه است. البته مسئولین فوتبالی استان نیز در این زمینه مقصرند و یکی از دلایل مظلوم واقع شدن تیم های تبریز، کم کاری مسئولان فوتبالی استان است.
با تمامی این اوصاف، سال گذشته تیم گسترش فولاد با مجموعه ای از نیروهای بومی بسته شد و راهی مسابقات گردید، آیا هدف شما و هیأت مدیره باشگاه صعود قطعی به لیگ برتر بود؟ و اگر چنین اتفاقی نمی افتاد، برنامه تان چه بود؟
البته هدف در هر کاری مقدس و متعالی است. اما امسال آنچه باعث کسب موفقیت تیم گسترش فولاد تبریز شد، وجود هماهنگی و جو دوستی و صمیمیت میان تمامی رده های باشگاه بود. بخصوص رابطه دوستی و هماهنگی سرمربی و مدیرعامل باشگاه تاثیر زیادی در روند رو به جلوی تیم داشت و الحمدا... با حداقل سرمایه گذاری و تلاش همه جانبه و با توکل بر خدا بهترین نتایج را کسب کردیم و صعودی مقتدارنه به لیگ برتر داشتیم.
میزان سرمایه گذاری شما در فصل گذشته چه قدر بود؟
ترجیح می دهم در این مورد صحبتی نکنم و اگر لازم بود، مدیرعامل باشگاه آن را مطرح می کند فقط این را عرض می کنم که شاید باور نداشته باشید اما تیم ما کمترین هزینه را بین تیم های لیگ یک داشته است
پس از قطعی شدن صعود به لیگ برتر، زمزمه های واگذاری امتیاز تیم بر سر زبان ها افتاد، دلیل این موضوع از چه قرار بود؟
همانطور که می دانید، تیم گسترش فولاد به عنوان یکی از تیم های خصوصی کشور فعالیت دارد و تمامی منابع مالی آن حاصل درآمد مجموعه فعالیت کارخانجات مختلف گروه سرمایه گذاری دریک است. تامین مالی و هزینه هر مبلغی در این مجموعه باید براساس برنامه و هدف گذاری صورت گیرد. متاسفانه عرصه رقابت در لیگ برتر برابر نیست.
ولی این موضوع در فوتبال ما تازگی ندارد، آیا شما قبل از صعود به لیگ برتر از وجود چنین وضعی آگاه نبودید؟
بحث اینجاست که به هر حال یک سری باشگاه های دولتی و شبه دولتی که از بودجه عمومی ارتزاق می کنند، قیمت بازیکنان و عوامل تیم را بالا برده اند و ما به عنوان بخش خصوصی توانایی مقابله با این موضوع را نداریم. متاسفانه برخی از مدیران باشگاه های ما معنای اعداد و ارقام را نمی دانند و مبالغ چندین میلیاردی را به راحتی مطرح و هزینه می کنند. به نظر من چون این افراد خودشان کسب درآمد نمی کنند، ارزش ارقام و اعداد را نمی دانند و هیچ حسی از صفرهای جلوی یک عدد را ندارند و فکر می کنند صفر فقط یک صفر هست .
در چند وقت اخیر بحث های زیادی درخصوص سرنوشت تیم فوتبال گسترش فولاد تبریز مطرح بوده است و واکنش های زیادی را نیز از سوی مسئولین، نمایندگان مجلس و عموم علاقه مندان فوتبال آذربایجان شاهد بوده ایم، بالاخره تصمیم و نظر نهایی در این خصوص چه شد؟
ما جلساتی متعددی را در هیأت مدیره باشگاه و هیأت مدیره هلدینگ درباره این موضوع برگزار کرده ایم و تمامی جنبه ها را مورد بررسی قرارداده ایم و انصافا مسئولین و نمایندگان نیز پیگیری های زیادی در این خصوص داشته اند. در آخرین مورد نیز بنده از هیأت مدیره باشگاه و هلدینگ خواستم باردیگر این موضوع را مورد ارزیابی و تجدید نظر قرار دهند و من هم اکنون و به مناسبت این روز عزیز و فرخنده این نوید را به تمامی علاقه مندان فوتبال آذربایجان می دهم که هیأت مدیره باشگاه و هلدینگ با نظر مثبت این موضوع را بار دیگر مورد بررسی قرار داده و زمینه حضور تیم فوتبال گسترش فولاد تبریز به عنوان دومین نماینده فوتبال استان آذربایجان شرقی در فصل آینده لیگ برتر را فراهم آورند تا این تیم با تمام قدرت از حیثیت فوتبال استان دفاع کند.
پس بحث واگذاری امتیاز منتفی است و گسترش فولاد تبریز فصل آینده به عنوان دومین نماینده فوتبال تبریز در لیگ برتر حاضر خواهد شد؟
بله. انشاا... با نظر و تصمیم نهایی هیأت مدیره باشگاه حضور در لیگ برتر فصل آتی قطعی خواهد شد و به قول سردار پورجمشیدیان فرمانده محترم سپاه عاشورا ، پازل سرخابی های تبریز را تکمیل خواهیم کرد. البته جا دارد که از ایشان نیز به خاطر حمایت هایشان تقدیر و تشکر نمایم .
چه عواملی در تغییر این تصمیم تاثیر گذار بود و باعث درخواست تجدید نظر شما از هیأت مدیره شد؟
همانطور که گفتم در روزهای اخیر پیگیرهای زیادی از سوی مسئولان و نمایندگان صورت گرفت و مردم و عموم هوادران استان نیز با جدیت خواستار حفظ گسترش فولاد تبریز بودند.
پس از این، برنامه شما برای حضور در لیگ برتر چگونه خواهد بود؟
سیاست گذاری کلان ما همچنان توجه به استعدادی های بومی و توسعه تیم های پایه برای پشتوانه سازی تیم بزرگسالان در سال های آینده خواهد بود. برای فصل آتی نیز با مدیریت هزینه، حضوری قدرتمند در لیگ برتر خواهیم داشت. ما به هیچ عنوان به دنبال نام های بزرگ نخواهیم بود. هدف ما استفاده حداکثری از بازیکنان و ظرفیت های بومی استان خواهد بود.
اگر حرفی مانده بفرمایید.
من هم باردیگر از شما و تمامی فعالین عرصه رسانه، مسئولین استان، نمایندگان محترم استان در مجلس شورای اسلامی و عزیزانی که در چند روز اخیر با ارسال کامنت های مختلف به باشگاه، ما را مورد لطف خود قرار دادند تشکر می کنم و امیدوارم که با حمایت و کمک همه این عزیزان و عنایات خداوند متعال، تمامی این محبت ها را به نحوی شایسته جبران نماییم.
43 43
کد خبر 294961

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین