۰ نفر
۲۸ تیر ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۰

ایسنا نوشت:

در چند روز گذشته بازار بنابر تغییر و تحولات سیاسی (انتخابات اخیر ریاست جمهوری) و در پی آن ایجاد جو روانی مناسب عکس المعلی متفاوت و نسبتا یک‌نواخت از جنس کاهش قیمت ارز از خود نشان داد. این کاهش قیمت تا آنجا پیش رفت که زنگ معامله دلار با نرخ کمتر از 3000 تومان نیز نواخته شد.

 معادلات بازار از اوایل اردیبهشت‌ماه سال گذشته کمی دست‌خوش تغییر شد؛ این تغییر معادلات تا جایی پیش رفت که قیمت دلار از 1600 تومان به یکباره به 1650 تومان رسید و بعد از آن افزایش‌های 100 تومانی را تا قیمت 2400 تومان تجربه کرد.

دلار روی قیمت 2400 تومان نوسان داشت و در برخی مواقع تا 2600 تومان هم پیشروی می‌کرد اما فاکنورهای تاتیرگذار نگذاشتند تا دلار 2400 تومانی چندان بتواند در بازار جولان دهد و بر همین اساس دلار با این نرخ به دست فراموشی سپرده شد تا جایی که این قیمت به آرزوی بازار تبدیل شد. اما حالا همین قیمت، در چند وقت گذشته دورنمای قیمت دلار در زمان تحویل دولت دهم به حساب می‌آید.

حال که قیمت دلار از اوج نسبی خود که رقمی مابین 3700 تومان تا 3800 تومان بود به رقم فعلی یعنی در حدود 3100 تومان رسیده است، مساله اصلی متوجه عرضه‌کنندگانی است که در زمان افزایش قیمت محصولات در پی افزایش قیمت دلار به متقاضیان کالای خود که متعجب از افزایش قیمت محصولات هستند پاسخ می‌دهند " با دلار خریداری شده و دلار گران شده!"

این در حالی است که به گفته ابراهیم درستی، رییس اتحادیه لوازم صوتی، تصویری و تلفن همراه که محصولات اتحادیه آن ارتباط تنگاتنگی با قیمت ارز به‌ویژه دلار و درهم دارد، توزیع‌کنندگان و عرضه‌کنندگان عمده در حال حاضر که قیمت ارز کاهش یافته است همان‌طور که در زمان نوسان و افزایش نرخ ارز قیمت محصولات خود را افزایش می‌دهند، حالا باید قیمت محصولات خود را نسبت به کاهش قیمت دلار و درهم کاهش دهند.

فارغ از این معادلات ریاضی و اقتصادی، ذکر یک نکته اساسی خالی از لطف نیست و آن اینکه اکنون که قیمت‌ ارز به طور کلی روند کاهشی را طی می‌کند، عرف کسب، قانون، شرع و اخلاق انسانی حکم می‌کند تا همانگونه که با افزایش قیمت دلار در ماه‌های گذشته قیمت‌ها نیز افزایش یافت، حالا هم با روند نزولی نرخ ارز، همان میزان قیمت محصولات کاهش پیدا کند.

اگر با دیدی وسیع و از بالا به مقوله بازار و کاسبی نگاه کنیم، درمی‌یابیم که هر عرضه‌کننده‌ای در جای دیگر، مصرف‌کننده است؛ پس اگر هر عرضه‌کننده‌ اعتدال و انصاف را در فروش رعایت کند، در اصل در حق خودش که مصرف‌کننده بزرگی است، اعتدال و انصاف به خرج داده است.

و بالاتر از همه اینکه ...

حضرت علی(ع) قاعده‌مند بودن رحم و آثار آن را چنین بیان می‌کنند :

«یا نوف اَحْسَنُ یُحْسُن االیکُ اِرْحَمْ تُرْحَمْ»

(ای نوف نیکی کن تا به تو نیکی شود، رحم کن تا مورد رحمت قرار گیری).

بحارالانوار، ج74، ص 385. 

 

3939

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 304250

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۸
    12 1
    دولت وومجلس بر گران فروشی کنترل کنند
  • بی نام IR ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۸
    10 4
    تا حالا اینقدر قانع نشده بودم.............
  • بی نام A1 ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۸
    14 1
    نکنه منتظره کاهشید،این که تعجب نداره.
  • بی نام IR ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۸
    10 0
    خدا کنه گوشی برای شنیدن این حرفا وجود داشته باشه
  • ramin IR ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۸
    4 4
    اقا مگه تو مناظره روحانی نگفت برنامه کوتا مدت و میان مدت و .... الان اومده میگه فقط 100روز طول میکشه مشکلات مملکت رو ریشه یابی کنیم و به مردم و رهبر گزارش بدیم!!!!!!!!سالی که نکوست از بهارش پیداست....درود بر مردم حماسه آفرین
    • بی نام IR ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
      3 0
      از حالا يه عده اي منتظرن تا دولت بعدي ناموفق باشه و بعد بيان انتقاداشون رو شروع كنن كه ما ميدونستيم و ما گفته بوديم و... مردم هم ميدونن كه اوضاع كنوني اقتصاد طوري نيست كه به اين راحتي و در مدت كوتاه تغيير محسوسي اتفاق بيفته بايد به دولت زمان داد بودجه امسال رو اين دولت نبسته و همين الان هم كسري داره از طرفي بدهي زيادي روي دوش دولت بعدي هست در ضمن اكثر قريب به اتفاق اقتصاددانها بر سختي كار حداقل تا پايان سال متفق القول هستند...
  • یوسف IR ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۸
    13 0
    هیچ وقت قیمت کالا کم نمی شود این قانون کشور ایران است
  • بی نام IR ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۸
    12 0
    برای ما یک چیز ثابت شده است کالا گران شده هیچ وقت هم ازران نخواهد شد اگر قراره ارزان بشه هیچ وقت گران نمی شد والا