۰ نفر
۳۱ تیر ۱۳۹۲ - ۱۹:۱۸
کنترل جمعیت از نگاه اسلام در 4 فصل

کتاب کنترل جمعیت از دیدگاه اسلام را فرج‌الله نادری به رشته تحریر درآورده و به تازگی از سوی نشر بوستان کتاب روانه بازار کتاب شده است.

«کتاب کنترل جمعیت از دیدگاه اسلام» در چهار فصل به تشریح مطالبی درباره دلایل مخالفان و موافقان افزایش جمعیت،‌ قرآن کریم و مساله جمعیت، جمعیت از دیدگاه روایات و احکام و شیوه‌های کنترل جمعیت از دیدگاه فقه امامیه می‌پردازد. مخاطبان کتاب حاضر طلاب و دانشجویان به شمار می‌آیند.

فصل نخست این کتاب به مباحثی درباره جمعیت و مواد غذایی، جمعیت و اشتغال، آموزش و پرورش، مسکن، تقویت نیروی انتظامی، جانشینی نسل پیران و رد استدلال مخالفان افزایش جمعیت توجه دارد.

در فصل دوم مطالبی در حوزه تعیین هدف خلقت، قرآن و تشویق به ازدواج، قرآن و رازقیت الهی، قرآن و نهی از کشتن فرزندان، قرآن و نعمت و زینت بودن فرزند و شرح لغات ارایه می‌شوند. تشویق به ازدواج، تحریض به افزایش نسل مسلمانان و نعمت دانستن فرزند، عنوان‌هایی‌اند که در فصل سوم به آن‌ها پرداخته شده است. در آخرین فصل هم احکام کنترل جمعیت، شیوه‌های کنترل جمعیت، فتاوی فقهای بزرگوار اسلام و بررسی روش‌های پیشگیری متداول در مراکز درمانی و بهداشتی بررسی شده‌اند.

در بخشی از این اثر آمده است: «در دهه‌های اخیر اجرای سیاست‌های کنترل جمعیت در ایران همواره واکنش‌های مختلفی را به دنبال داشته است،‌ از آن‌جا که بیشتر جمعیت ایران مسلمانند، به طور طبیعی تمایل دارند برنامه‌های زندگی خود را به گونه‌ای تنظیم و اجرا نمایند که رضایت و خشنودی الهی را در پی داشته باشد. این نوشتار کوشیده به طور مشروح و مستدل با دیدگاه اسلام در مورد کنترل جمعیت آشنا کند. از این رو، ابتدا آیات قرآن کریم مرتبط با جمعیت بررسی شده و پس از آن روایات حضرات معصومین(ع) به عنوان مبلغان و مفسران قرآن کریم تبیین گردیده است. همچنین آرا و نظریات فقها در خصوص احکام و شیوه‌های معمول کنترل جمعیت بیان شده است تا وظیفه عملی هر فرد مسلمان و حکومت اسلامی به طور دقیق، روشن و مشخص باشد.»

نخستین چاپ کتاب کنترل جمعیت از دیدگاه اسلام در 232 صفحه و قیمت 65 هزار ریال راهی بازار کتاب شده است.

 

 

6060

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 304845

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
    17 2
    در این کتاب آیا اشاره شده که جمعیت ایران در صدر اسلام زیر 5 میلیون نفر بوده است؟ در این کتاب آیا اشاره شده که جمعیت ایران از سال 1300 تا 1390 به طور بی سابقه ای از 15 میلیون نفر به 75 میلیون نفر افزایش یافته و همچنان هم دارد افزایش میابد تا به 90 میلیون برسد؟ در این کتاب آیا اشاره شده نرخ رشد جمعیت ایران بیشتر از نرخ رشد اقتصاد آن است، به طوری که تعداد زیادی بیکار و فقیر و گدا در خیابان ها داریم؟