آیین پایانی ششمین دوره جایزه جلال آل‌احمد در حالی در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری در حال برگزاری است که بازهم مثل دوره​های قبل، برگزیده​ای برای دریافت 110 سکه جایزه جلال نداشت!

به گزارش خبرآنلاین، آیین پایانی مراسم ششمین دوره جایزه جلال آل‌احمد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شایستگان تقدیر این دوره از جایزه در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری در حال برگزاری است. برگزیدگان این جایزه ۱۱۰ سکه طلا دریافت خواهند کرد و شایستگان تقدیر نیز با دریافت ۲۵ سکه قدردانی می‌شوند.

مراسم جایزه ادبی جلال ‌آل‌احمد از سال ۱۳۸۷ با هدف قدردانی از نویسندگان‌ برجسته هر سال مقارن با زاد‌روز این نویسنده برگزار می‌شود. هدف از اهدای این ‌جایزه ارتقای زبان و ادبیات ملی ـ دینی از رهگذر بزرگداشت پدیدآورندگان آثار برجسته، بدیع و پیشرو است و ضوابط آن در راستای تولید فکر ادبی هنری اسلام‌گرا و تقویت روحیه انتقادی علمی نسبت به ترجمه‌های موجود ادبی و هنری‌ است.

در این دوره در هیچ بخشی برگزیده‌ای شناخته نشد و شایستگان تقدیر پنجمین دوره جایزه جلال آل‌احمد به شرح زیر است:

الف) در حوزه ‌نقد ادبی

کتاب «سبک شناسی » تالیف محمود فتوحی، انتشارات سخن

ب) در حوزه تاریخ‌نگاری:

دو اثر به طور مشترک شایسته تقدیر شناخته شدند:

1ـ کتاب «اجتماعیون عامیون»، تالیف سهراب یزدانی، انتشارات نی

2ـ کتاب «انتفاضه شعبانیه» تالیف ضیاءالدین تبرائیان، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی

ج) در حوزه مستندنگاری:

کتاب «نبرد طریق‌القدس» تالیف امیر رزاق‌زاده، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی

 

بنابراین گزارش در بخش داستان نه تنها برگزیده​ای اعلام نشد بلکه هیچ اثری حتی شایسته تقدیر نیز شناخته نشد؛ تا جایزه جلال آل احمد به رکوردی قابل توجه در جوایز ادبی دولتی برسد و شاید استثنایی ترین جایزه ادبی در ایران و جهان باشد که بعد از 6 دوره تنها در یک دوره برگزیده نهایی داشته که آن هم یک مجموعه ناقص در حال تدوین بوده است!


6060

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 324048

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 2 =