به نوشته شیعه آنلاین وی که این سخنان را در مورد کمک دولت به حوزه ها بیان می کرد افزود:
حوزه در چند مورد از دولت پول میگیرد؛ امور عمرانی، زیرساختی (همچون تجهیزات مدارس)، خدماتی و تبلیغی. البته باید به این نکته توجه داشت که حوزه صدها نفر نیرو برای نظام تربیت کرده که پول تحصیل آن را از دولت نگرفته است. حوزه با نظام این حساب و کتابها را ندارد اما نباید تنها از کمک دولت به حوزه سخن گفت. به عنوان مثال، حوزه صدها قاضی تربیت کرده است که اگر دانشگاه این تعداد را تربیت کند، هزینه بسیاری را از دولت میگیرد. از سوی دیگر، متاسفانه برخی هزینههای غیرمرتبط با حوزه را به حساب حوزه مینویسند؛ به عنوان نمونه، دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم هزینهای که دریافت میکند، برای مردم خرج میکند؛ نه حوزه. برای مردم مبلغ میفرستد؛ نه حوزه. یا بودجه ائمه جمعه و ائمه جماعات ربطی به حوزه ندارد؛ چراکه برای مصلیها و مساجد است. پس باید برای ارزیابی و بررسی، حوزه را با مراکزی که روحانیون مدیریت میکنند، منفک کرد.
وی همچنین گفت: در زمان آقای هاشمی با سازمان برنامه و بودجه مرتبط بودیم که آنجا بیشتر با آقای عسکریآزاد ارتباط داشتیم. ایشان به دلیل خصایص، علایق و دغدغههای خودشان بسیار روابط فوقالعاده خوبی با ما داشت و مدافع مرکز خدمات در سازمان برنامه و بودجه شده بود.
روابطمان با شخص رئیس جمهور فوق العاده و عالی بود که روحانی بودن ایشان در این مسئله بسیار موثر بود. آقای هاشمی همواره اصرار داشتند که روحانیت در کانال رسمی قرار بگیرد تا برنامهها بهتر عملی شود. همچنین درخواستهایمان از مسولین نهادهای مختلف دولتی به خوبی پیش میرفت. مثلا آقای میرزاده و پس از ایشان آقای نجفی در سازمان برنامه و بودجه نگاهشان به حوزه و روحانیت بسیار خوب بود. آقای هاشمی طرح بیمه عمومی - درمانی طلاب را راه انداختند که تامین اجتماعی آن در زمان دولت آقای خاتمی انجام شد. همچنین آقای هاشمی روند قانونی شدن کمک دولت به حوزه را تسهیل کرد. در آن دوره فقط با سازمان برنامه و بودجه ارتباط داشتیم که روسا و معاونین این سازمان بسیار خوب برخورد میکردند.
نواب در مورد روابط با دولت خاتمی گفت:
در آن دوره مسولین سازمان برنامه و بودجه تغییر چندانی نکردند و همان روال دولت قبلی برقرار بود. البته یکی از معاونین زیاد با ما همکاری نکرد. همچنین با آقای عارف، رئیس سازمان روابط خوبی داشتیم. با آقای خاتمی هم همچون آقای هاشمی با توجه به روحانی بودن راحتتر تعامل داشتیم. ایشان هم مبتکر طرح تامین اجتماعی طلاب بودند و تلاش زیادی کردند تا این طرح زودتر اجرایی شود. همچنین برنامههای دولت آقای هاشمی را تداوم و توسعه دادند. در دور دوم دولت آقای خاتمی فازهای دیگر فعالیتهایمان آغاز شد که با نهادهای دیگر دولتی همکاری داشتیم. آقای شریفزادگان، وزیر رفاه با ما همکاری خوبی داشت. از سوی دیگر، از سال 80 به بعد، طرح ساخت مسکن طلاب در دستور کار قرار گرفت که آقای عبدالعلیزاده، وزیر مسکن بسیار موثر و جدی در این مسئله ما را کمک کرد. ایشان سنگبنایی را گذاشت که پس از ایشان آقای سعیدیکیا و آقای نیکزاد آن را ادامه دادند. البته در طرح مسکن، پول از دولت نمیگیریم، بلکه از خدماتش استفاده میکنیم؛ همچون واگذاری زمین و تسهیلاتی که برای سایر شهروندان قرار دادهاند.
نواب در مورد تغییرات صورت گرفته در خدمات دولت به حوزه هادر زمان احمدی نژاد گفت: همانطور که حقوق کارگران افزایش یافت، بودجه ما هم رشد یافت. (چون براساس حداقل دستمزد روحانیون را بیمه کردهایم.) البته در این دولت، طرح جدیدی از سوی مقام معظم رهبری به آقای احمدینژاد و آقای حدادعادل ابلاغ شد؛ بن رفاهی خرید کالا برای روحانیون.
الان در روال عادی قرار داریم. اگر بودجه سایر اقشار افزایش یابد، بودجه ما هم رشد دارد؛ والا سیاست خاصی درباره ما اعمال نشده است. البته به بودجه شورای عالی حوزههای علمیه هم توجه ویژه شده است. شورای عالی حوزه از اواخر سال 76 با سقف دو میلیارد تومان، شروع به گرفتن بودجه از دولت کرد که در دولت آقای خاتمی، پس از گذشت یکی، دو سال تصمیم گرفته شد تا با توجه به گرایش سیاسی این دولت این مبلغ را نپذیرند و به مرکز خدمات حوزهها بدهند. در اواخر دولت آقای خاتمی، این مبلغ به 23 میلیارد تومان رسید که این بودجه، در حال حاضر حدود 180 میلیارد تومان تصویب شده است؛ تا چقدر آن تحقق یابد.
نواب همچنین گفت: همکاریهای منطقهای دولت احمدی نژاد با حوزههای علمیه بلاد بیش از گذشته است.
نظر شما