داده‌های مقدماتی آژانس بین‌المللی انرژی نشان می‌دهد که رشد انتشار میزان دی اکسید کربن دنیا در بخش انرژی پارسال متوقف شده و این توقف برای نخستین بار در ۴٠ سال اخیر با افزایش رشد اقتصادی همراه بوده است.

هادی معیری نژاد- کشورهای بزرگ تولید کننده دی اکسید کربن که معمولا ثروتمندترین و پر رشد ترین اقتصادهای جهان هم هستند تلاش خاصی برای کم کردن انتشار گاز دی اکسید کربن دارند .

در سال جاری پاپ هم از کشورهای صنعتی خواسته است برای تداوم نسل بشر در جهت حفظ اتمسفر زمین تلاش ویژه به عمل آورند

فاتح بیرول، اقتصاددان ارشد آزانس بین المللی انرژی که جایگزین ماریا فن در هوفن، مدیر اجرایی اسبق این آژانس می شود، گفت: من امیدوارم که بشریت قادر باشد با تغییرات آب و هوایی، مهمترین تهدیدی که ما امروزه با آن روبرو هستیم، مقابله کند.

انتشار جهانی دی اکسید کربن در سال ۲٠١۴، ٣٢,٣ میلیارد تن بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال تغییری نداشته است. داده های آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی می‌کند که تلاش‌ برای کاهش تغییرات آب و هوایی ممکن است در آینده تاثیرهای خیره کننده ای به دنبال داشته باشد.

انرژی

با توجه به شاخصهای IEA، کاهش رشد انتشار می‌تواند ناشی از تغییرات الگوی مصرف انرژی در چین و در کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه (او یی سی دی) باشد؛ در چین و در سال ٢٠١٤ انرژی الکتریکی تولیدی از منابع تجدیدپذیر مانند انرژیهای آبی، خورشیدی و بادی به دست آمد و در نتیجه ذغال سنگ کمتری سوزانده شد.

در کشورهای عضو او یی سی دی نیز توسعه پایدار، شامل ارتقای بازده انرژی و استفاده بیشتر از انرژیهای تجدیدپذیر مدنظر بوده است.

کشورهایی با بالاترین تولید دی اکسید کربن

کربن

 

آژانس بین‌المللی انرژی در ۴٠ سال گذشته که نسبت به جمع‌آوری داده‌های انتشار دی‌اکسیدکربن اقدام کرده است. تنها ٣ بار در سالهای ١٩۸٠، ١٩٩۲ ، ۲٠٠٩ نسبت به پارسال، میزان انتشار کاهش و یا توقف داشته، که همیشه با کاهش رشد اقتصادی همراه بوده است؛ اما در سال ۲٠١۴ رشد اقتصادی دنیا سه درصد بوده است.

منبع: آژانس بین المللی انرژی

4646

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =