مذاكرات غيرمستقيم ايران و آمریکا

۰ نفر
۱۴ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۵:۰۱

درپی اظهارات سه‌شنبه شب محمود احمدی‌نژاد مبنی بر این که "مشکلی برای ارسال سوخت سه و نیم درصد ایران به خارج نیست" ؛ کشورهای آمریکا، آلمان، انگلیس، روسیه و چین از سخنان رییس جمهوری ایران استقبال کردند.

احمدی نژاد سه‌شنبه شب در گفت‌و‌گوی تلویزیونی گفت: «به نظر ما تبادل اشکالی ندارد اما برخی از آن‌ها یک رفتار غلطی از خود نشان دادند که باعث شد مذاکرات و تبادلات عقب بیفتد».

در همین راستا وزیر امور خارجه روسیه از آنچه تصمیم ایران برای ارسال اورانیوم به کشورهای ثالث برای غنی‌سازی بیش‌تر و تبدیل به سوخت می‌نامید استقبال کرد.[خبر سخنان لاورف را بخوانید]

هم چنین مایک همر سخنگوی کاخ سفید  نیز با تاکید بر اینکه" ما پیشنهادی با حسن نیت و متعادل را درباره راکتور تحقیقاتی تهران ارایه کرده‌ایم " ، گفت :‌ ما معتقدیم که این پیشنهاد برای همه طرف‌ها معقول است. اگر اظهارات رییس‌جمهور ایران انعکاس جدیدترین موضع ایران باشد، ما منتظر خواهیم بود که ایران به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (در این‌باره) اطلاع دهد.

 سخنگوی وزارت خارجه امریکا هم از لزوم تشکیل نشست گروه 1+5 درباره مووضع جدید ایران خبر داد.

لندن نیز اعلام کرد که اگر ایران آماده‌ی پذیرش پیشنهاد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای انتقال بخشی از اورانیوم خود به خارج باشد، "علامت مثبتی" خواهد بود.

بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، وزارت امور خارجه‌ی انگلیس در بیانیه‌ای اعلام کرد: اگر ایران قصد داشته باشد پیشنهاد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را بپذیرد، این علامت مثبتی از تمایل آن‌ها برای تعامل با جامعه‌ی بین‌المللی درباره‌ی مسایل هسته‌یی خواهد بود.

به گزارش ایسنا در این بیانیه آمده است: اما این امر لزوم برگزاری گفت‌و‌گوهای بیش‌تر ایران با سه کشور اتحادیه‌ی اروپایی و چین، آمریکا و روسیه را تغییر نمی‌دهد.

وزارت امور خارجه‌ چین نیز اعلام کرد که امیدوار است طرف‌های درگیر و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به گفت‌و‌گو درباره‌ی تامین سوخت هسته‌یی برای رآکتور تهران ادامه دهند.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه‌ی چین با بیان این موضوع افزود : چنین گفت‌و‌گوهایی می‌تواند به یافتن راه‌حل مناسب کمک کند.

هم چنین شبکه‌ی خبری بلومبرگ نیز گزارش داد: گیدو وستروله  وزیر امور خارجه‌ آلمان  اعلام کرد در صورتی که پیشنهاد ایران به معنای ارسال اورانیوم به خارج برای غنی سازی بیش‌تر آن طور که سازمان ملل درخواست کرده‌است، واقعی باشد، آمادگی دارد با ایران مذاکره کند.

گیدو وستروله در برلین به خبرنگاران گفت: کردار و نه گفتار مهم است.

کد خبر 41836

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین