وزیر بهداشت ضمن ابراز تاسف از وقوع خودکشی در کشور، از رسانه ها خواست تا به سلامت روان مردم توجه جدی داشته باشند چرا که مشکلات زیادی در این زمینه وجود دارد و گاهی اوقات مردم و مسئولان، آن را انکار می کنند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت؛ سید حسن هاشمی صبح امروز در نشست بررسی پیشگیری از اقدامات پرخطر در رفتارهای اجتماعی که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: طبق مطالعات مکرر و آمارهایی که وجود دارد، ابتلا به بیماری های اعصاب و روان در کشور جدی و در برخی از استانها جدی تر است و از نظر فرهنگی، مردم اختلالات روانی را انکار می کنند و برداشت آنها از این اختلالات روانی، افراد زنجیری و دارای رفتارهای غیرقابل کنترل است در حالی که اضطراب، افسردگی، بدخوابی و بی خوابی جزء اختلالات روانی است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه هر چقدر در خصوص اختلالات روانی با مردم بدون پرده صحبت شود، به زندگی بهتر آنها کمک خواهد کرد، افزود: زمانی که از نشاط اجتماعی سخن گفته می شود، برخی از افراد می گویند که برای ایجاد نشاط اجتماعی کنسرت برگزار شود و پس از آن در دسته بندی های سیاسی قرار می گیرد که برخی طرفدار و یا برخی مخالف برگزاری کنسرت هستند.

هاشمی در ادامه با اشاره به بالا بودن آمار افسردگی در کشور، اظهار داشت: حداقل 12 درصد از مردم افسرده هستند که نیاز به درمان دارند بنابراین تفاوتی ندارد که برای ایجاد نشاط چه تعریفی داشته باشیم اما ایجاد فضای امید و نشاط در کشور بسیار ضروری است.

وزیر بهداشت ضمن تاکید بر لزوم همراهی رسانه ها با وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی و انجمن های علمی حوزه سلامت روان برای پیشگیری از اختلالات روانی، گفت: متاسفانه کشور ما به قدری سیاست زده است که از مسائل اصلی غافل و بیشتر گرفتار حاشیه ها هستیم.

هاشمی از رسانه ها خواست تا کمک کنند که اختلالات روانی و به ویژه خودکشی در کشور، به اپیدمی تبدیل نشود و بگونه ای نباشد که مردم از چنین رفتارهایی تقلید کنند.

وزیر بهداشت در ادامه گفت: اطلاع رسانی و خبر به ویژه در مورد رخدادهایی مانند خودکشی و اختلالات روانی کار دشورای است زیرا از یک سو قصد دارید که اخبار را مخابره کنید و از سوی دیگر این خبر همانند شمشیری دو لبه است. از یک طرف می خواهید به جامعه امید دهید و از طرف دیگر نباید واقعیت ها را کتمان کرد که کار سختی است و نیازمند هنرمندی، علم، تجربه و خویشتن داری است.

او به ذکر علل خودکشی پرداخت و گفت: افسردگی، مصرف مواد مخدر، خشونت های خانوادگی بخشی از عوامل خودکشی است اما اینکه زمینه های اجتماعی آن چیست، مربوط به رانت و گرفتاری های موجود کشور نیست زیرا در کشورهای اسکاندیناوی علیرغم داشتن نظام اداری پاک و بدون فساد اما آمار خودکشی در بین آنها بسیار بالا است بنابراین ضروری است تا یک کالبد شناسی روانی انجام شود و از انجمن تقاضا دارم تا عوامل خودکشی را به دقت بررسی کند.

هاشمی با اشاره به همکاری های مناسب سازمان بهزیستی با وزارت بهداشت و تاکید بر لزوم حمایت دولت و وزارت بهداشت از این سازمان، اظهار داشت: اینکه در سال گذشته سامانه تلفنی 123 اورژانس اجتماعی مربوط به سازمان بهزیستی توانسته است مانع از خودکشی 4 هزار و 500 نفر شود یک افتخار بزرگ است اما بی پاسخ ماندن 50 درصد از تماس های مردمی با این سامانه نیازمند توجه و حمایت دولت، وزارت بهداشت و دیگر دستگاه ها از این سازمان است.

او راه حل کاهش میزان اختلالات روانی و خودکشی را توانمندسازی مردم در همه زمینه ها دانست و گفت: آسیب های اجتماعی حتما به وزارت بهداشت مربوط می شود ما دستگاهی هستیم که از آسیبهای اجتماعی مانند فقر، خودکشی، فحشا و ایدز رنج می بریم و هم می توانیم آن را در زمانهایی که از مردم حمایت مالی نمی کنیم، خدمات پزشکی در دسترس آنها نیست و عدالتی در حوزه سلامت نیست، تولید کنیم.

وزیر بهداشت از توانمند سازی مردم به عنوان تنها راه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی غیر از راه حاکمیتی یاد کرد و گفت: اگر به آسیب های اجتماعی به مثابه یک گناه بنگریم باید جامعه را در برابر آن توانمند کنیم.

او در ادامه گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر بیش از دو دهه است که در حوزه اعتیاد فعال است و قانون کارآمد هم وجود دارد اما زمانی که از دستاوردها و اقدامات مهم می خواهیم سخن بگوییم، ابتدا آمار شهدا و مجروحین در مبارزه با مواد مخدر را ذکر می کنیم و در گزارش های خود، می گوییم از مجموع چندین هزار تن مواد مخدر، موفق به کشف حداکثر 15 درصد آن شده ایم و از مجموع افراد معتاد در نهایت 5 تا 10 درصد را می توانیم پاک نگه داریم بنابراین راه حل آن، پیشگیری است که با توانمند سازی مردم محقق می شود.

وزیر بهداشت تاکید کرد: رسانه ها هر چه می توانند در مورد بیماری های اعصاب و روان و خودکشی، بدون ترساندن مردم و آسیب رساندن به فضای امید، اطلاع رسانی کنند و در دوره های زمانی مختلف، توانمند کردن مردم تکرار شود.

او یکی از وظایف وزارت بهداشت در کاهش پیشگیری از رفتارهای پرخطر اجتماعی را گسترش شبکه بهداشتی در کشور دانست و گفت: ما به ازای هر 3 هزار نفر یک مراقب سلامت را مامور کردیم تا از کیفیت زندگی خانواده ها آگاهی یابند بنابراین اگر بپذیریم که 90 درصد خودکشی ها با اختلالات روانی همراه است، مراقب سلامت می تواند اختلالات را کشف کند و به مراقب سلامت روان مستقر در مراکز جامع خدمات سلامت ارجاع دهد.

هاشمی ضمن تاکید بر لزوم سرعت بیشتر در ارائه و تکمیل شبکه بهداشتی در کشور، افزود: تا کنون توانسته ایم برای 24 میلیون نفر امکان دسترسی به شبکه را فراهم کنیم و تصور ما بر این است که اگر از طرح تحول سلامت حمایت نسبی شود، موفق خواهیم شد که تا پایان دولت، شبکه بهداشتی را در کشور مستقر کنیم و در جهت توانمند سازی مردم در حوزه سلامت حرکت کنیم.

او در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: افرادی که خارج از رسانه ها هستند و بر آن سیطره دارند باید گوش های خود را باز کنند زیرا خودکشی برای فرزندان، خانواده و اطرافیان آنها نیز ممکن است رخ دهد و پمپاژ کردن این همه ناامیدی در جامعه با انگیزه های سیاسی، بی انصافی است و هیچ ملتی با خودش چنین کارهایی را نمی کند.

وزیر بهداشت با اشاره به سفرهای خود به نقاط مختلف کشور و افتتاح طرح ها و پروژه های حوزه سلامت، اظهار داشت: در اکثر مناطق کشور، قبل از افتتاح طرحی در حوزه سلامت، 10 خواسته دیگر از ما مطرح می شود که در این صورت لذت آن برای مردم کم می شود بنابراین اجازه دهیم که شهد شیرین چنین خدمتی به کام مردم بماند و هر چه فکر می کنم، تحریک مردم، معلمان، پرستاران و کارگران، با خدا و پیامبر، انقلاب، منافع ملی و انسانیت مغایرت دارد.

او از ناامیدی به عنوان سنگ بنای بسیاری از مشکلات و خشونت های جامعه یاد کرد و گفت: ما هر چه از ناامیدی و لزوم گسترش فضای نشاطز و امید در جامعه سخن بگوییم، ممکن است به دفاع از دولت تعبیر شود اما اساتید با بیان اصول علمی، آگاهی مردم و امید آنها را افزایش دهند تا شاید بخشی از افرادی که با تابلوی قصد قربت ولی در عمل برای کسب قدرت، طرح هایی برای ناامیدی مردم دارند، رعایت کنند زیرا مردم گناهی ندارند و نباید به آنها امید کاذب داد و یا آنها را ناامید کرد.

هاشمی گفت: گزارش این نشست را در هیات وزیران ارائه خواهم کرد. از سازمان بهزیستی نیز قدردانی می کنم زیرا کار آنها مهم و دشوار است و از نظر اعتبارات، دست آنها پر نیست و مشکلاتی دارند اما بهزیستی، محلی است که مردم و خیرین علاقه مند به کمک هستند و لازم است تا از ظرفیت مردمی برای پیشگیری از چنین آسیب هایی استفاده کنیم.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 534636

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام US ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
    2 0
    مطمئنم حداقل سی درصده
  • بی نام IR ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
    6 0
    تيتر اشتباهه بايد بزنيد 12درصد ايرانيها افسرده نيستند
  • بی نام IR ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
    3 0
    که فقط 12 درصد عجب....
  • بی نام IR ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
    2 0
    120درصد مردم افسرده شدن ویزیت روانشناسان و روانپزشکان خیلی گرونه جلسات مشاوره رو پولش رو نمی تونیم بپردازیم لطفا بگیدفکری بکنند
  • بی نام IR ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
    55 0
    12 درصد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ چقد کم خیلی بیشتر از اینا باید باشه
    • shahram A1 ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
      7 0
      احتمالا تیتر صحیح این است : تنها 12 درصد امکان دارد که افسرده نباشند
  • رضا IR ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
    46 0
    ١٢ درصد صحيح نيست ، برو بالا
    • بی نام A1 ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
      8 0
      عدد صحیح :12ضرب در 3 مساوی با 36
  • بی نام A1 ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
    56 0
    12 درصد افسردن؟ یعنی 88 درصد افسرده نیستن ؟ آقای وزیر مطمئن هستید ؟
    • بی نام RO ۲۰:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
      2 2
      دیگه خواهشا تو کار آدمای شریفی مثل آقای هاشمی انغلط نیارید
  • نیما IR ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
    3 1
    دانمارک امارش بیشتره خخخخخخخخ
  • مهدی A1 ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
    13 0
    چرا افسرده نباشم 32 سالمه نه کار دارم نه پول نه زن نه تفریح نه اینده منو همسن و سالای من نمیدونم دارن تقاص کدوم گناهشونو میدن که اخر و عاقبتمون این زندگی بن بست شد . هیچکس حرف مارو نمیفهمه جزاین جوونای بیچاره.
  • محمد IR ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
    5 0
    90 درصد
  • بی نام A1 ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
    1 5
    افسردگی بیماریه و باید قرص خورد تا درمان بشه، بستر ژنیتیکی داره و عوامل محیطی باعث آغازش میشه. چیزی نیست که با اراده بشه درمانش کرد البته مناجات دعا خنده توکل توسل مثبت نگری امیدواری اثرات مستقیم روی مغز داره که از افسردگی جلوگیری میکنه
  • بی نام A1 ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
    1 0
    88 درصد شاد و شنگولن دیگه اون 12 درصد هم طبیعی بیکارن یا معتاد برادر
  • هما A1 ۰۰:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
    6 0
    چند روزي اومدم با مامانم استانبول هر روز هردومون چندين بار ابراز افسوس ميكنيم از اينكه كردم ما چقدر عصبي، عجول، خسته و افسرده هستن و دلمون براي مردم و جووناي ايران ميسوزه يكيش خود من، برادرام، دايي هام و يك عالمه از دخترا و پسراي فانيل كه همگي از ٣٠ به بالا هستيم، مجرد و خسته عميقا ميگم ديگه دلم نميخواد برگردم اما چاره اي ندارم.هفته ديگه دوباره ميام غصه آباد خودمون
  • بی نام IR ۰۳:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
    2 0
    احیانا این امار ی بچه نداده چه سرخوشید والا ب خدا،شک نکنید که کم کم 60 درصد به بالا افسرده هستند مخصوصا جووون های بیچاره ک کم از دست جامعه میکشن ماشالا آدم های دور و بر هم دست از سر اینا برنمیدارن والا ب خدا.جمع کنید خودتون رو دیگه.
  • بی نام GB ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
    4 1
    ایشان گفتن 12 درصد از مردم که افسرده هستنن نیاز به درمان دارن اشان نگفتن کلا 12 درصد ازمردم افسردن . این دوتا باهم فرق دارن
  • کیمیا A1 ۱۹:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
    3 0
    بیایین اینطوری بگیم چون شما و کسایی که این عددل رو دراوردن چشم و گوش بسته اند صحیحش اینه که ۱۲ درصد افسرده نیستند.یا نیاز به درمان دارویی ندارند.۸۸ درصد نیاز قطعی دارن خانواده خانواده با اتوبوس بریم تیمارستان والا
  • بی نام RO ۰۴:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۱
    4 0
    یادمون بخیر قبلا خیلی خوب بودیم الان همه افسرده شدیم