پارسینه به نقل از توحید عزیزی دانشجوی ایرانی مقیم آمریکا نوشت: انتخاب خانم مریم میرزاخانی (ریاضی‌دان ایرانی و فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی شریف) به عنوان یکی از اعضای آکادمی ملی علوم امریکا (NAS)، در رسانه‌های داخلی بازتاب داشته است.

این آکادمی، یک مرکز معتبر علمیِ خصوصی و غیر انتفاعی با سابقه‌ی بیش از یک و نیم قرن است که هم‌اکنون نزدیک به دو هزار و دویست و نود و یک عضو دارد (لیست اعضاء در رشته‌های مختلف). اعضای جدید آن، هر ساله در یک رای‌گیری توسط اعضای فعلی تعیین می‌شوند و تمامی انتخاب شدگان، بصورت مادام‌العمر عضو این مرکز می‌مانند.

نکته‌ی عجیب در این بین، نشر یک شایعه‌ی غلوگونه و غیر واقعی توسط رسانه‌های کشور است. بسیاری از خبرگزاری‌ها، سایت‌ها و کانال‌های خبری نوشته اند که میرزاخانی اولین زنی‌ در جهان است که به این جایگاه می‌رسد!

یعنی این‌ها واقعاً پیش خودشان فکر کرده اند که آن ۲۲۹۰ نفر دیگرِ عضو آکادمی علوم امریکا، کلهم مرد بوده اند؟! یا اینکه اصلاً روح‌شان هم از تعداد و کیفیتِ اعضای قبلی این آکادمی خبر ندارد؟

عارضم که Florence Rena Sabin (تولد در سال ۱۸۷۱ و مرگ در سال ۱۹۵۳!) به عنوان محققی در رشته‌ی پزشکی، اولین زنِ عضو آکادمی ملی علوم بوده است. نکته‌ی دیگر اینکه خبر انتخاب خانم میرزاخانی، پس از یازده روز سر از رسانه‌های ایرانی در آورده است.

سایت رسمی NAS در روز سوم ماه می خبر داد که در رای‌گیری اخیر، ۸۴ محقق جدید به آن اضافه شده و تعداد اعضاء به ۲۲۹۱ نفر رسیده است (اینجا).

ظاهراً اصلِ این دروغ یا بی‌دقتی را روابط عمومی دانشگاه شریف مرتکب شده (اینجا) و خبرگزاری‌ها، بدون کوچکترین تحقیق و بررسی، آن را کپی‌کاری کرده اند. البته شایان ذکر است که اصل انتخاب خانم میرزاخانی در این آکادمی مهم‌تر است از اینکه بیایم بحث کنیم آیا ایشان اولین زن بوده اند یا n امین. به علاوه، بحث سر اینکه انتخاب ایشان یک موفقیت شخصی است و تنها به کشور امریکا نفع عمده و مستقیم می‌رساند یا سودی هم به حال کشور خودمان دارد به کنار، در هر حال ای اشتباهات و غلوهای رسانه‌ها موجب می‌شود برخی به اصل خبر نیز با دیده‌ی تردید بنگرند و قضیه تا حدی لوث شود.

این متن را منتشر کنیم، بلکه روزی روزگاری این مرضِ "نقلِ وقایع، بدون اطمینان از صحت‌شان" ریشه‌کن شود.

17302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 536713

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سها A1 ۰۴:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۶
    7 0
    درسایت دانشگاه شریف نوشته نخستین زن ایرانی نه نخستین زن هرچند ممکنه خبر اصلاح شده باشه
  • بی نام A1 ۰۴:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۶
    6 0
    متا سفانه پوپولیسم و شومنیسم در محافل علمی داخلی به شدت رو به گسترش است و پژوهشگران و مراکز علمی بیش ار آن که به فکر علم و پژوهش باشند به فکر مطرح کردن خود هستند . خود دکتر میرزا خانی انقدر موقعیت خود را تبلیغ نمی کند که اینها می کنند شاید دانشگاه شریف از اینکه ایشان دوره لیسانس انجا بوده می خواهد نهایت بهره برداری را بکند لااقل ما هنوز سقوط اتوبوس نخبگان که ایشان بازمانده آن بود را فراموش نکرد ه ایم
  • بی نام IR ۰۴:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۶
    0 0
    نویسنده محترم:غیر از فلورانس خدا بیامرز،الان بانوی دیگری در آکادمی هست؟
  • علی ناصحی IR ۰۴:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۶
    5 0
    روابط عمومی دانشگاه شریف نوشته اند اولین زنِ "ایرانیِ" آکادمی. اما خبرآنلاین نوشته است: اولین زن جهان به آکادمی ملی علوم امریکا پیوست. http://www.khabaronline.ir/detail/536533/society/education پس مشخص می شود دانشگاه شریف درست نوشته و این خبرآنلاین است که مطلب خلاف واقع را نشر داده است.
  • بی نام IR ۰۴:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۶
    4 0
    شما خودتان هم خبر روابط عمومی دانشگاه شریف را خوب نخوانده اید. آنجا نوشته اند اولین زن ایرانی نه اولین زن. درک این مطلب خیلی ساده است. یعنی اولین زن ایرانی که توانسته است عضو آکادمی شود. مسلماً این آکادمی اعضای زن داشته است اما خانم دکتر اولین زن ایرانی عضو این آکادمی است. فکر کنم شما خودتان هم اشتباه نقل و قول کردید