جعفر جعفرصالحی، با اشاره به بافت فرش دستباف ذهنی "ویستی" در این استان اظهار داشت: فرش "ویستی" یکی از فرشهای اصیل بوده که ذهنی و بدون نقشه بافته شده و حتی رنگهای آن به صورت سنتی رنگرزی میشود.
وی با بیان اینکه این فرش سال 91 در فهرست میراث ناملموس بهثبت رسیده است، افزود: ما فرش را جدای از صنایع دستی نمیدانیم فرش از جایگاه ویژهای در استان اصفهان برخوردار بوده علاوه بر این فرش "ویستی" نیز یک فرش خاص است.
معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان اصفهان گفت: یکی از راههایی که به طور طبیعی میتواند هنر را حفظ کند اقتصاد آن رشته است، وقتی اقتصاد پویا شود ماندگاری نیز همراه خود میآورد، بنابراین یادگیری جوانها در بافت این فرش ذهنی سبب انتقال هنر فرش اصیل "ویستی" به سایر نسلها میشود.
وی بیان کرد: اگر در رشته صنایع دستی بحث اقتصادی مطرح نباشد و ما احساس کنیم که این رشته از صنایع دستی در معرض خطر است با همکاری علاقهمندان و بخش خصوصی آن رشته را حفظ میکنیم.
جعفر صالحی اظهار داشت: یکی از وظایف معاونت صنایع دستی حفظ اینگونه رشتهها در کارگاههای هنرهای سنتی است، ما روی برخی از رشتههای صنایعدستی کم رونق کار کرده و رشته موردنظر را به اشتغالزایی میرسانیم.
وی خاطرنشان کرد: درباره تداوم بافت فرش اصیل و ذهنی "ویستی" پیش از این احساس خطر میکردیم اما در بازدیدی که از روستای "ویست" داشتیم مشاهده کردیم که برخی از بزرگترها به بافت این فرش ادامه دادهاند و حتی به جوانها نیز این نحوه بافت فرش ذهنی و اصیل را آموزش میدهند.
معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان افزود: علاقهمندان بسیاری برای خرید این فرش همانند سالهای قبل اعلام آمادگی کردهاند و حتی برخی در خارج از کشور نیز به خرید این فرش تمایل دارند، این علاقه و تمایل به دوام و بقای فرش ذهنی و اصیل "ویستی" کمک کرده و این فرش رونق پیشین خود را بهدست میآورد.
روستای "ویست" یکی از روستاهای بخش مرکزی شهرستان خوانسار است، این روستا تاریخی بوده و تحقیقات باستانشناسی اخیر بر روی تپه مرکزی "ویست" نشان داده که قدیمیترین اثر باستانی منطقه گلپایگان و خوانسار در این مکان و مربوط به دوران اشکانی است.
فرش ذهنی و بدون نقشه "ویست" یکی از فرشهای اصیل و نفیسی است که بانوان این روستا بدون بهرهگیری از نقشه آن را میبافند.
نظر شما