۰ نفر
۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۸
جمعیت آهوان دشت سهرین در معرض تهدید است

ایرنا زنجان نوشت: دشت سهرین تنها زیستگاه بازماندگان آهوان در شمال‌غرب کشور است که امروزه جمعیت آنها به دلایل مختلف چون تخریب زیستگاه، تغییر کاربری اراضی، شکار، خشکسالی و سرمای نامتعارف در معرض تهدید قرار گرفته است.

رئیس روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان با اشاره به کاهش جمعیت آهوان زنجان در طی سال‌های اخیر گفت: براساس سرشماری سال 92 نزدیک به 1500 رأس و در سرشماری سال 93 نزدیک 1390 راس در دشت سهرین و منطقه شکار ممنوع فیله خاصه مشاهده شد که در سال 94 این رقم به 1235 راس کاهش یافت. «امجد باقری» در گفت و گو با ایرنا افزود: باید با آهوان دشت سهرین زنجان مهربان باشیم. وجود آهوان و جست و خیز آنها در میان علفزارها، زیبایی‌های طبیعت دشت سهرین زنجان را دو چندان کرده است. باقری افزود: نزدیک هزار راس از جمعیت آهوان زنجان در دشت سهرین واقع در منطقه حفاظت شده سرخ آباد و بیش از 200 راس نیز در منطقه شکار ممنوع فیله خاصه واقع در انتهای دشت سهرین زیست می‌کنند که حدود 60 درصد آنها ماده و بقیه نر هستند.

قطع شدن مسیرهای مهاجرت
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان نیز قطع شدن مسیرهای مهاجرت آهوان دشت سهرین را یکی دیگر از عوامل تهدید کننده جمعیت آهوان دشت سهرین ذکر کرد و اظهار کرد: این آهوان قبل از احداث اتوبان و ساخت و سازهای غیرمجاز در مسیر مهاجرت، به ساوه و تاکستان آمد و شد داشتند ولی از آن پس از این کار بازماندند و جفت گیری همخونی نیز باعث ضعف و کاهش زاد و ولدها شد. «علی قرچه لو» فصل جفت گیری آهوان را دی و بهمن و زمان زایمان را نیز اواسط اردیبهشت و اوایل خرداد بیان کرد و افزود: اگر شرایط آب و هوایی مناسب باشد و زیستگاه از آرامش برخوردار باشد اغلب آهوان دو قلوزایی می‌کنند اما اگر استرس داشته باشند در این صورت تک زایی خواهند داشت. وی عمر آهوان را بین 10 تا 12 سال عنوان و تصریح کرد: شکار بچه آهوان از سوی عقاب ها، جانوران گوشتخواری چون گرگ، پلنگ، روباه و سگ‌های چوپان، نیز از دیگر تهدیدات پیش‌رو در کاهش جمعیت آهوان زنجان محسوب می‌شود.

وسعت منطقه شکار ممنوع فیله خاصه
رئیس روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست، وسعت منطقه شکار ممنوع فیله خاصه را 77 هزار هکتار ذکر کرد و گفت: وسعت منطقه حفاظت شده سرخ آباد نیز بیش از 12 هزار هکتار است که حدود 40 هزار هکتار آن مربوط به دشت سهرین است. باقری افزود: دشت سهرین جزو منطقه حفاظت شده سرخ آباد و منطقه شکار ممنوع فیله خاصه تنها زیستگاه آهو در شمال‌غرب کشور است و در این زیستگاه جانورانی چون پلنگ، گراز، خرس قهوه ای، سمور سنگی، سنجاب زمینی، رودک، کبک دری، هوبره، دال، عقاب، شاهین، غاز خاکستری، خوتکا، لک لک سفید، باکلان، افعی البرزی، افعی شاخدار ایرانی، افعی زنجانی و ماهیانی نظیر کپور، سیم، اسبله و غیره زیست می‌کنند. دشت سهرین منطقه حفاظت شده سرخ آباد زیستگاه باارزش آهو محسوب می‌شود، دامنه ارتفاعی 500 تا دو هزارو 900 متر، بارندگی و دمای متوسط سالیانه به ترتیب 500 میلی متر و 11 درجه سانتیگراد این منطقه را دارای اقلیم‌های نیمه خشک مدیترانه ای معتدل کرده است. پوشش گیاهی منطقه شامل ارس، گردو، سیاه تلو، زالزالک، انار وحشی، داغداغان، زرشک، زیتون، گون، آویشن، درمنه، کلاه میرحسن، چوبک، لاله، مرزه و ثعلب از جمله گونه‌های گیاهی منطقه هستند. آهو، پلنگ، پازن، گراز، خرس قهوه ای، سمورسنگی، سنجاب زمینی، رودک، کبک دری، هوبره، عقاب، شاهین، دال، غاز خاکستری، خوتکا، لک لک سفید، باکلان، افعی البرزی، افعی شاخدار ایرانی، افعی زنجانی و ماهیانی نظیر کپور، سیم و اسبله از جمله جانورانی هستند که در این منطقه زیست می‌کنند.

46

کد خبر 565480

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین