هشدارهای یک سکسولوژیست؛ هرج‌ومرج جنسی در راه است/ تجربه اروپایی در آموزش‌جنسی به کودکان

دکتر سیدعلی آذین،‌ عضو کمیته خاورمیانه انجمن جهانی سلامت جنسی، می‌گوید: اگر زودتر تعلیم و تربیت جنسی را جدی نگیریم،‌ در آینده‌ای نه چندان دور با آنومی یا هرج و مرج جنسی مواجه خواهیم شد.

فهیمه حسن‌میری: حرف «آموزش جنسی» كه می‌شود، همه خودشان را كنار می‌كشند و مسئولیت این كار را به عهده یكی دیگر می‌گذارند؛ خانواده‌ها، صداوسیما، آموزش و پرورش، نهادهای مختلف فرهنگی و اجتماعی و بهداشتی، هر كدام منتظر نشسته‌اند تا یكی دیگر این وظیفه خطیر اما دشوار را به عهده بگیرد. درواقع، به آموزش جنسي به كودكان و نوجوانان، به چشم «ماموريت غيرممكن» نگاه مي‌شود؛ غافل از این كه آنها، در معرض انواع اطلاعاتی هستند كه از فضاهای مجازی و شبكه‌های اجتماعی به دستشان می‌رسد و دیگر مثل گذشته نیست كه رازهای مگو، مگو باقی بمانند.

ژاما با ادامه این وضعیت چه می‌شود؟ دكتر سیدعلی آذین،‌ متخصص پزشکی اجتماعی و فلوشیپ سلامت جنسی در پاسخ به اين سوال می‌گوید: «ناهنجاری جنسی». این سكسولوژیست اضافه مي‌كند: سوالات و كنجكاوی‌های جنسی از كودكی وجود دارد، این كنجكاوی‌ها غیرطبیعی نیستند ولی اگر آموزش لازم به كودك داده نشود،‌ می‌تواند آسیب‌زا باشد.

گفت‌وگوی خبرآنلاین با این عضو كمیته خاورمیانه انجمن جهانی سلامت جنسی را بخوانید؛

آنچه درباره بلوغ زودرس هشدار داده می‌شود درست است؟ سن بلوغ پایین آمده؟

این روزها بحث بلوغ زودرس را زیاد می‌شنویم ولی واقعیت این است كه شواهد پژوهشی در این باره وجود ندارد. تنها احتمالاتی وجود دارد كه به دلیل عواملی ازجمله تغییرات اقلیمی و گرم شدن زمین، میانگین سن بلوغ در حد كمتر از یك سال در جهان كاهش پیدا كرده باشد. اما اینها در حد تئوری و فرضیه است. داخل كشورمان هم آماری كه نشان دهد بلوغ زودرس داریم وجود ندارد اما جالب است كه این موضوع به بهانه‌ای برای سلب مسئولیت و فرافكنی تبدیل شده است. یعنی با طرح این موضوع کوتاهی و تاخیر خود را در توجه به نوجوانان و آماده كردن آنها برای فرایند بلوغ توجیه می کنیم؛ در حالی كه وضعیت همان است كه قبلا هم بوده، تنها تفاوت این است كه بزرگترها نسبت به شواهدی كه نشان می‌داد نوجوانان به مسائل جنسی توجه دارند و فعالانه در حال کنجکاوی در این حوزه هستند،‌ اصلا توجه نمی‌كردند و حالا كمی نسبت به این مسائل حساس‌تر شده‌اند.

بچه‌ها از چه سنی نسبت به مسائل جنسی توجه نشان می‌دهند؟

تحقیقات در دنیا نشان داده كه تكانه‌های جنسی از حدود 10 سالگی شروع می‌شود یعنی حتی وقتی هنوز تغییرات ظاهری بلوغ شروع هم نشده. بلوغ یك فرآیند تدریجی است یعنی طوری نیست كه ناگهان اتفاقی بیفتد و بگوییم این فرد به بلوغ رسیده است. هیپوفیز و غدد جنسی به تدریج در طول چند سال فعال می‌شوند و این فرآیند تکمیل می شود. سوالات و كنجكاوی‌های جنسی از كودكی وجود دارد، این كنجكاوی‌ها غیرطبیعی نیستند ولی اگر آموزش لازم به كودك داده نشود،‌ می‌تواند آسیب‌زا باشد. بنابراین مربیان آموزشی و پدر و مادر باید بتوانند آموزش‌های لازم را درباره مسائل جنسی به فرزنداشان بدهند.

تصور می‌شود این آموزش‌ها ممكن است تاثیر معكوس داشته باشد.

این تصور اشتباهی است. شواهد پژوهشی قوی در همه كشورهای دنیا اعم از توسعه‌یافته و در حال توسعه وجود دارد كه نشان می‌دهند آموزش «مناسب» و «به موقع» نه تنها كودكان و نوجوانان را تشجیع نمی‌كند كه کنجکاوی‌های جنسی بیشتری داشته باشند بلكه باعث می‌شود آنها بیشتر به رفتارشان دقت كنند و از عواقب آنچه ممكن است بخواهند انجام دهند آگاه باشند.

در شرایطی كه خود والدین هم سواد جنسی مناسبی ندارند، این آموزش‌ها از چه طریقی انجام شود؟

رسانه‌ها می‌توانند در آگاه كردن پدر و مادرها نقش داشته باشند اما آگاهی‌سازی به كودكان باید در شرایط كنترل‌شده‌تر و با استانداردهای صحیح صورت بگیرد. نظام آموزشی بیشترین نقش را در آگاه كردن كودكان دارد چون همانطور كه اشاره شد، از پدر و مادرهایی كه خودشان سواد جنسی صحیحی ندارند نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم از عهده آموزش فرزندانشان در این زمینه برآیند. بنابراین بخش عمده‌ای از وظیفه مهم بر عهده آموزش و پرورش است كه متناسب با سن و سال و درك و فهم كودك و نوجوان او را درباره سلامت جنسی آگاه كند. برای پیش‌دبستانی‌ها، دبستانی‌ها و مقاطع مختلف دیگر تحصیلی باید آموزش‌های مختلفی در قالب‌ محتوای كتاب‌های درسی،‌ برگزاری كلاس‌های آموزشی، کتاب های داستان و شعر و حتی بازی ارائه شود. فراموش نكنیم كه نوجوان‌ها بالقوه امكان پدر و مادر شدن دارند چون سیستم بیولوژیك آنها فعال شده،‌ نمی‌توان گفت نباید به آنها اطلاعات و هشیاری لازم داده شود چون ممكن است با رفتارهای غیرمسئولانه، عواقبی را به خود و خانواده تحمیل كنند.

در شرایط فعلی نوجوان‌ها بسیاری از این اطلاعات را از فضاهای مجازی به دست می‌آورند. مي‌توان در روند كسب اطلاعات آنها محدوديت ايجاد كرد؟

با پیشرفت تكنولوژی، نمی‌توانیم بچه‌ها را قرنطینه كنیم كه به هیچ چیزی دسترسی نداشته باشند. لازم است كه به آنها آموزش دهیم در مواجهه با فضاهای مختلف چه برخوردی داشته باشند و به سمت گرفتن چه اطلاعاتی نروند. اما مشكل از فضای مجازی نیست، مشكل از ماست كه به موقع اطلاعات لازم را به فرزندانمان نمی‌دهیم. نمی‌توانیم از آموزش و اقدامات فرهنگی غافل شویم و تنها بگوییم به دلیل ماهواره و فضای مجازی بچه‌ها زود بالغ می‌شوند و اطلاعات جنسی كسب می‌كنند و هر اتفاقی هم می‌افتد ناشی از این موضوع است. اینها سلب مسئولیت است.

 حتی اگر سن بلوغ را مثل گذشته در نظر بگیریم، با افزایش سن ازدواج مواجهیم. فاصله سن بلوغ تا ازدواج باید چطور طی شود كه سلامت جنسی افراد حفظ شود؟

دنیا دو راهكار عمده را پیش گرفته و بعد از چند دهه نتایج هر دو مشخص است. در زمانی كه دولت بوش در آمریكا بر سر كار بود، تمركزشان را به جای آموزش جنسی، صرفاً بر خویشتنداری گذاشتند و تنها به كودكان تاكید كردند كه باید تا رسیدن به یك رابطه سالم و پایدار جنسی، خویشتندار باشند. همزمان در كشورهای اروپایی به آموزش جنسی با استانداردهای مناسب و در مقاطع تحصیلی مختلف اقدام شد. نتیجه بعد از دو سه دهه این شد كه آمار بیماری‌های ناشی از روابط ناسالم جنسی و بارداری در نوجوانان در امریكا به شدت افزایش پیدا كرد و در اروپا كنترل شد. ما این دو نسخه را با عدد و رقم و آمار پیش رو داریم،‌ لازم نیست چرخ را دوباره اختراع كنیم، كافی است از تجربه دیگران استفاده كنیم. طبیعتا با توجه به چارچوب ارزشی خودمان باید نوجوانان را به خویشتنداری، داشتن خط قرمز و نظام ارزشی تشویق كنیم اما در عین حال باید بدانیم در این سال‌هایی كه بین بلوغ و ازدواج وجود دارد همه نوجوانان و جوانان به این توصیه‌ها عمل نمی‌كنند. در كنار خویشتنداری، به منطق كاهش آسیب نیز احتیاج داریم و باید با آموزش بهنگام و صحیح، سلامت جنسی جامعه را افزایش دهیم. این نوجوانان و جوانان، پدران و مادران آینده جامعه ما هستند و نمی‌توانیم نسبت به عبور سالم آنها از این دوران بی‌تفاوت باشیم.

مسئولان از متخصصان سلامت جنسی برای برنامه‌ریزی‌های مختلف راهكار می‌گیرند؟ نتايج اين تجربيات در اختيار آنها قرار مي‌گيرد؟

متاسفانه با وجود تلاش‌هایی كه كارشناس‌ها دارند كه دیدگاه های نزدیک‌تری با سیاستگذاران و مسئولان پیدا کنند و راهكارهای علمی و مستند ارائه شود،‌ از سوی آنها چنین رغبتی کمتر احساس می‌شود. البته واكنش‌ها متفاوت بوده مثلا در وزارت بهداشت رویکردهای خوبی اتخاذ شده اما وزارت آموزش و پرورش و بسیاری از نهادهای فرهنگی و اجتماعی در کشور در این خصوص چندان حاضر به گفتگو و تبادل نظر نیستند. نگاهی ساده به سایت‌ها، سخنرانی‌ها، تریبون‌ها و ... نشان می‌دهد حرف‌های كارشناسانه چندان خریدار ندارند و گاه ترجیح داده می‌شود با حرف‌های احساسی و بعضاً شعاری و سرپوش‌گذاشتن‌ بر مسائل واقعی جامعه، به جای آن كه برای كاهش آسیب‌های اجتماعی اقدامات جدی، برنامه‌ریزی شده و هدفمند صورت بگیرد صرفاً به مداخلات مقطعی و بدون پشتوانه علمی پرداخته شود. متاسفانه بعضاً مشاهده می‌کنیم که این اظهارنظرهای توام با تخطئه و تهدید و ... حتی جرات اقدامات مثبت و انجام وظیفه را از مسئولین اجرایی کشور می‌گیرد.

یش‌بینی سونامی آسیب‌های جنسی در آینده را تایید می‌كنید؟

معتقدم اگر فكری به حال این وضعیت نكنیم و هرچه زودتر تعلیم و تربیت جنسی را جدی نگیریم،‌ با آنومی یا هرج و مرج جنسی مواجه خواهیم شد. همه چیز را به قضا و قدر سپرده‌ایم و تلاش نمی‌كنیم در این سیل خروشان تغییرات اجتماعی که همه جهان را فرا گرفته است، قایقی درست كنیم تا نگذاریم نوجوانان و جوانان کشورمان غرق شوند. بنابراین محتوم است كه ادامه این مسیر نه تنها مشکلات متعدد فعلی را حل نمی‌کند بلکه روز به روز ما را با آسیب‌های بیشتری روبرو خواهد کرد.

47234

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 574000

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 33
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام GB ۰۶:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    تعلیم و تربیت جنسی ؟؟ عزیز مثل این که یادت رفته این جا ایرانه ایران جاییه که یه زن و شوهر تو خیابون نمی تونن آزادانه دست همدیگه رو بگیرنو قدم بزنن تو خیابون . گشت های پلیس یه طرف نگاه های چپ چپ مردم یه طرف. چه برسه که اون دو تا فرد دوست دختر و دوست پسر هم دیگه باشن البته تمام این کارا نتیجه معکوس داشته خدا رو شکر. من یه معلمم و بعضی وقتا دانش آموزام که کارتون های خارجی می بینن و مثلا تو اون کارتون یه دختر هم سن و سال خودشون وجود داره قشنگ می تونم تو قیافشو جذبه جنسی و احساس جنسی رو ببینم . اونم یه پسر 10ساله همون کسایی که گشت ارشاد رو راه انداختن چند سال دیگه باید ببینن که چطور بچه های 15 ساله یا پایین تر تو انواع و اقسام جرایم جنسی درگیر میشن
    • سعید خان IR ۰۶:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
      جناب بی نام معلم این چه منطقی است که شما و همفکرانتان دارید مثل اینکه کشورهای عربی رو با ایران اشتباهی گرفتید کدوم زن و شوهر نمی تونند دست همدیگر رو در خیابان بگیرند . گشت ارشاد چه ربطی داره به مسایل مهمی که دکتر آذین مطرح کرده اند .
    • سروش IR ۰۷:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
      آقای بی نام کجا زندگی می کنی، زن وشوهر نمی توانن دست همدیگر را بگیرن بگمان شما کور تشریف داریم بنده علاوه دست در دست را دیده ام بدتر از اینها را در خیابان دیدم، درضمن جناب دکتر یه عده برای شان فرق نمی کند دیروز با کی بودن؟ ولی برای بعضی ها که اصل و نسب دارن شکم گرسنه باعث نمی شه سر سفره هرکسی بشنن، این موضوعیه که نمی تونی درک کنی.
    • حامد A1 ۰۴:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
      2 11
      من دقیقا نمی فهمم چی در حرف های شما این متن رو نقض میکنه طبق گفته های آقای دکتر باید به نوجوان ها و کودکان در این موارد آموزش داده بشوند وگرنه اتفاقات بدتر از الان میفته. تا جایی هم که میدونم گشت ارشاد به اونایی که کار داره که واقعا وضع درست و حسابی ای ندارن. تو محله ما که همه زن و شوهر ها راحت دست همدیگه رو میگیرن
    • قاسم A1 ۰۶:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
      4 17
      جناب بی نام 10:33 ظاهرا شما سواره نظام دشمن هستید.متاسفانه افکار امثال شما مملکت را به جایی رسانده که کم مانده مردم لخت به خیابان بیایند.
  • فرهاد A1 ۰۶:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    361 8
    خواب بودین خانم نویسنده؟ خیلی وقته این هرج و مرح از راه رسیده.. یه تحقیق کنین داخل مدارس راهنمایی و دبیرستان ها.. مخصوصا مدارس دخترانه ببینید چه خبره و چه ها که نمیشه و چه ها که رد و بدل نمیشه و ...
  • رضا راد IR ۰۶:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    232 6
    حرفهای قشنگیه ولی یادتون باشه که مسئولین ما تو کشور استاد پاک کردن صورت مساله هستن کسی دنبال حل مشکل نیست
  • الي IR ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    105 4
    مطلب خوبي بود. اميدوارم والدين بخونن
  • صحرا IR ۰۷:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    100 3
    متاسفانه عده ای می خواهند همه مسایل را بطور اجباری و با زور حل کنند، مساله پلیس یکی از اینهاست. به جای آموزش، پلیس را به خیابان می فرستند که ممکن است در ظاهر کارهایی انجام شود اما در باطن خراب و خرابتر می شود. حضور پلیس به جای اینکه به بانوان احساس امنیت بدهد متاسفانه متاسفانه امکان برخوردهای سلیقه ای و عدم امنیت می دهد.
  • بی نام GB ۰۷:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    178 1
    دوست من خدمت گزار مدرسه دخترونه هست. یه شب رفتیم پیشش یه چرخی هم تو مدرسه زدیم . رو دیوارا رو که نگاه کردیم انواع و اقسام حرف های رکیک جنسی حرف های دوز بالا .. خودتون بفهمید چی میگم رو نوشته بودن . بله وضع از خراب هم گذشته و کاملا به حد خیلی وخیم رسیده . متاسفانه از چند سال قبل رشد انواع جرایم جنسی رو تو کشور می بینیم.
    • فرهاد A1 ۰۸:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
      بله برخلاف اون چیزی که در ظاهر هست، اوضاع دخترها و زنان از پسرها و مردان در این زمینه خیلی بدتره... فقط اینطوره که بیشتر پشت پرده هستن...
    • بی نام A1 ۰۲:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
      12 1
      اقای فرهاد یعنی اینجا هم میخوای مشکلات رو زنونه مردونه کنی بسه دیگه برادر من رو چه حسابی میگی وضع زنا و دخترا بدتره چه تحقیقی کردی؟رو هوا حرف زدن کار ما ایرانیا شده اصلا
  • اسماعیل پور IR ۰۷:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    107 2
    با سلام. متاسفانه بارها و بارها در خصوص این مسائل هشدار داده میشه ولی بخاطر همون تابوهای که هست هیچ نهاد یا ارگانی حاضر نیست یک کتاب یا فیلم آموزشی مناسب برای کودکان یا نوجوانان در این زمینه معرفی کنه و یا بسازه , وتا زمانی که این مهم انجام نشه کودکان ونوجوانان از جاهای غیر رسمی و متاسفانه جاهای که علاوه بر آموزش خطراتی در برخواهد داشت به کسب اطلاعات خواهند پرداخت...
  • بی نام A1 ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    97 2
    وقتی مسئله بلوغ که یک فرایند طبیعی و فیزیولوژیک است به همان شکل فیزیولوژیک آن تعلیم داده نشود و گفته نشود که اینها پدیده های طبیعی بدن هستند و معنای معرفتی مثل عشق و عاشقی ندارند جوان با شروع تغییرات هورمونی اینرا اشتباه برداشت کرده و فوری ذهنش به سراغ عاشقی و ازدواج و پریدن وسط مسائل جنسی می افتد. باید این پدیده به صورت فیزیولوژیک برای جوانان آموزش داده شود تا دچار گیجی عاطفی نشوند. پدیده بلوغ مختص انسان نیست بلکه در حیوانات و حتی در گیاهان هم مشاهده می شود. در ضمن باید برای جوان سرگرمی طراحی کرد که زمان خود را مصروف این پدیده نکند و سعی در ارتقای توانایی هایش در حوزه های دیگر داشته باشد. وقتی زمان را برای پرسه زدن درونی در تاریکی های ناشی از بی اطلاعی باز می گذاریم آسیب ایجاد می شود.
  • بی نام A1 ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    141 1
    نميدونم تا چه وقت قراره خودمونو بزنيم به اون راه؟؟ اين همه خبر تجاوز و قتل كه ميخونيم از كجا مياد؟ جز همين موارد؟؟
  • بی نام IR ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    63 3
    من یادمه اوایل دهه پنجاه بود و زن داییم که فرهنگی بود برای من و پسر دایی و دختر داییم که همگی تو سن بلوغ بودیم کتابهایی که توسط کانون پرورشی چاپ شده بودند برای ما گرفت که بقدری جالب و موثر بودند که هنوز در ذهن من هستند. 10 الی 15 سال پیش برای بچه های خودم هرچی دنبال یه همچین کتابهایی بودم که متاسفانه هیچ موردی پیدا نکردم.
  • بی نام DE ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    52 1
    سبک زندگی ما نداریم. مهمترین چیز رو نداریم.
  • بی نام A1 ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    74 2
    بقول یه رییسی ما تو کشورمون اصلا همچین چیزایی نداریم.
  • بی نام IR ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    60 1
    این فقط یکی از چندین تابویی است که ساخته ایم و خود را گرفتار آن کرده ایم درواقع ساخته اند و مارا گرفتارش کرده اند
  • علی IR ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    این هرج و مرج دلیلش نه مواد مخدر نه هیچ چیز دیگه، همه این مشکلات ما فقط از بد حجابی زنان.. مگه ما قبلا از این مشکلات داشتیم ؟
    • یک خانوم A1 ۰۶:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
      15 3
      دوست عزیز تا حالا شده از خودت بپرسی که چرا عقده های سرریز شده و رفتارهای افراطی خارج از عرف در جامعه اسلامی ما اینقدر زیاد شده که به بحرن رسیده و در مقابلش در بسیاری از کشورهایی که حجاب اجباری نیست و آزادیهای بیشتری نسبت به ما دارند، هیچکدوم از این مشکلاتی که ما داریم رو ندارند؟ واقعا ریشه اینها زنان هستند و حجابشون؟ یعنی اسنقدر به لحاظ فرهنگی و تربیتی مطمئن هستید؟ آیا از اتفاقاتی که زیر پوست شهرهای مذهبی رخ میده خبر دارید؟ اونجا که ظاهر حجاب زنان به مراتب مناسب تره...
  • نگار IR ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    بی مسئوایتی مردامون ما رو به اینجا رسونده، دیگه هیچ تعهدی ندارن و فقط دنبال کار های دیگه هستن...
  • بابک A1 ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    60 1
    به نظرم مدرسه بهترین مکان جهت آموزش این مسایل هست. باید آموزش و پرورش این بخش مهم را در کنار آموزش مسایل دیگه قرار بده
    • بی نام RO ۰۵:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
      1 6
      البته نه مدرسه غیرانتفاعی
  • بی نام A1 ۰۱:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    17 1
    باز کم آوردن بی حجابی زنا ن را بهانه قراردادن تلویزیون ایران را نگاه کنید مجریها با هفت قلم آرایش و لباسهای سرخ و زرد ............... فیلمهای خارجی که زنان لخت و پتی با روابطی که در فیلم خواهر وبرادری یا پدر و فرزندی ترجمه شده فیلمهای ایرانی که جذابیتش بین یک زن و مرد توصیف شده روابط آزاد مردان که در صیغه های متعدد و حتی بدون صیغه ثبت شده ادامه دارد و این زنان هستند که گوشه ای باید بنشینند و چنان خودشان را بپوشانند که مبادا دل آقایی که 99 صیغه ای دارد نلرزد و دلش آن یکی را هم نخواهد و زنانی که از 12 سالگی بالغ شده و برای حفظ خود از اشرار مجبور است مسئله جنسی خود را از ذهن خود پاک کند و دچار هزاران بیماری شود و راهی هم برای ارضای جنسی خود نداشته باشد
  • فرزین A1 ۰۶:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    19 2
    مملکت یه کنسرت نمیشه گذاشت دلتون خوشه ها
  • ss A1 ۰۶:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    12 2
    بنده الان دانشجوی دکتری وزارت بهداشت و هیات علمی یکی از دانشگاههای علوم پزشکی هستم. یادم هست دوران ابتدایی که در روستایی دورافتاده بودیم سرگرمی بچه های دبستانی خیلی عجیب بود. ما دوم سوم ابتدایی بودیم و پنجمی ها دسته جمغی در بیرون از مدرسه خودارضایی می کردند نمی دانم واقعا ارضا می شدند یا نه اما این اقدام را می کردند و همکلاسی های ما هم با تبعیت از آنها این کار را بعضا می کردند و توصیه هم می کردند. متاسفانه تا اسم "آلت" لعنتی می آید همه می گویند دهانت را ببند استغرالله چه جسارتا و .... این سونامی از حدود 10 تا 15 سال پیش شروع شده است و کافیست سری به چت روم های فارسی و وطنی بزنید تا ببینید دختران و پسران 11 12 ساله تا الی ماشاللهبعضا 30 40 ساله چه بحث هایی می کنند. مسئول این همه ناآگاهی؟؟؟؟
  • سعید IR ۲۳:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    12 0
    ببخشید من متوجه نشدم دقیقا اروپایی ها چه کردند؟ شما در رسانه خودتون هم سانسور وحشتناک دارید اونوقت می خواهید کمک حال باشید؟
    • بی نام NL ۲۳:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
      3 0
      دنیا دو راهكار عمده را پیش گرفته و بعد از چند دهه نتایج هر دو مشخص است. در زمانی كه دولت بوش در آمریكا بر سر كار بود، تمركزشان را به جای آموزش جنسی، صرفاً بر خویشتنداری گذاشتند و تنها به كودكان تاكید كردند كه باید تا رسیدن به یك رابطه سالم و پایدار جنسی، خویشتندار باشند. همزمان در كشورهای اروپایی به آموزش جنسی با استانداردهای مناسب و در مقاطع تحصیلی مختلف اقدام شد. نتیجه بعد از دو سه دهه این شد كه آمار بیماری‌های ناشی از روابط ناسالم جنسی و بارداری در نوجوانان در امریكا به شدت افزایش پیدا كرد و در اروپا كنترل شد.
  • سعید IR ۲۳:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    19 0
    در کل سیستم های آموزشی این مملکت دو واحد درس تنظیم خانواده دانشگاه که خیلی هم دیر بود حرف از پائین تنه میزد که اون را هم برداشتند
  • صمد مهدی پور RU ۰۵:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۵
    3 0
    باید فکر آخر را از ابتدا کنیم، یکی از نیازهای اساسی و اولیه هر انسانی نیاز و میل جنسی است و فوق العاده هم روی سه بعد زیستی روانی و اجتماعی انسانها اثر می گذارد جامعه ما خیلی وقته در این مقوله دچار هرج و مرج شده نویسنده شاید دچار خودسانسوری شده و کمی مسئله را تخفیف داده در نظر او او اتفاق افتاده اما بهر دلیل تخفیف داده و گفته در راه است نه عزیز من در راه بوده و خیلی وقته پیاده شده
  • بی نام IR ۰۶:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۶
    1 0
    همین حرفها وانچه انسانها در دروخیابان می بینند واز ترس اینده فرزندانشان مخصوصا اگر دختر باشند مردم را از بچه اوردن می ترساند
  • مجید A1 ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۶
    3 1
    وقتی پسر پانزده ساله ایرانی دست به تجاوز بزنه معلوم میشه جنس مخالف بعنی دخترها ناتوان هستند. بیشتر از این توضیح نمیدم.