جنجال پارازیت‌ها و سرطان‌زا بودنشان هر از گاهی جان می‌گیرد، یک موج خبری راه می‌اندازد و بی‌آنکه تایید یا رد شود فروکش می‌کند. وزارت بهداشت می‌گوید تحقیقات کافی درباره تاثیر پارازیت‌ها بر سلامتی وجود ندارد اما محققان می‌گویند پارازیت عامل بیماری است.

آرزو رستم‌زاد: هفته گذشته بعد از مناقشه وزیر بهداشت و معاونش درباره سرطان‌زا بودن پارازیت‌ها، معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اعلام کرد که به خاطر اخلاق تحقیق نمی‌توان درباره تاثیر پارازیت روی سلامت انسان پژوهش زیادی انجام داد. به گفته مهندس محسن فرهادی (اینجا) زمانی که می‌خواهید نتیجه‌ای را درباره انسان بررسی کنید، باید او را در یک زمان طولانی، تحت تاثیر پرتو با دوزهای مختلف قرار دهید. اما از آنجاکه اخلاق تحقیق حکم می‌کند فردی به عمد در مواجهه با یک عامل محیطی قرار داده نشود، معمولا روند انجام این تحقیقات کمی کند است.

با این حال دکتر غلامحسین ریاضی مدیر مرکز تحقیقات بیوشیمی دانشگاه تهران که سال‌هاست درباره تاثیر امواج الکترومغناطیس تحقیق می‌کند به خبرآنلاین می‌گوید: «اینکه گفته شود پژوهش‌های کافی وجود ندارد، دلیل قانع کننده‌ای نیست و هر جایی که لازم است، باید برای سلامت مردم تحقیق کنیم. درباره امواج الکترومغناطیس و تاثیر آنها بر انسان‌ها منابع داخلی و خارجی زیادی وجود دارد که به راحتی قابل دسترسی هستند.»

زمینه مطالعاتی دکتر ریاضی در مرکز تحقیقات بیوشیمی دانشگاه تهران، بررسی تاثیر امواج گوناگون روی پروتئین هاست. او درباره نتیجه تحقیقاتش می‌گوید: «این امواج از دو منظر قابل توجه هستند. قبل از هر چیز باید در نظر داشت که امواج الکترومغناطیسی (مثل پارازیت‌ها، امواج مایکرویو، امواج مخابراتی و ماهواره‌ای و...) در فضای طبیعی زمین وجود ندارند و هر چه به عنوان پدیده جدید به محیط طبیعی ما وارد شود، می‌تواند در بلند مدت اختلال ایجاد کند. از سوی دیگر، تحقیقات درباره امواج الکترومغناطیس نشان داده که این امواج بر سلامت فرد اثرگذارند و مواجهه طولانی مدت با آنها می‌تواند عملکرد سلول‌ها را مختل کند. ما سال‌هاست در دپارتمان بیوشیمی دانشگاه تهران درباره تاثیر امواج الکترومغناطیس بر عملکرد پروتئین‌ها مطالعه می‌کنیم و مشاهده کرده‌ایم که عملکرد این پروتئین‌ها در مقابل امواج مختل می‌شود.»

مرگ تدریجی سلول ها

هر سال 85هزار نفر در ایران به انواع سرطان مبتلا می‌شوند و این در حالی است که سن ابتلا به سرطان‌هایی مثل سرطان پستان هم در ایران به شدت پایین آمده و به 18 سال زودتر از نرم جهانی رسیده است. پژوهشگران پیش‌بینی می‌کنند احاطه شدن انسان با امواج مخابراتی، مایکروویو، ماهواره و... در ابتلا به سرطان موثر باشد.

دو سال قبل یکی از نمایندگان مجلس با استناد به داده‌های سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که امواج رادیویی و میکروموج‌ها (پارازیت‌ها) ضمن امکان ایجاد سرطان در بافت‌های نرم بدن، باعث تداخل در سیستم هدایت هواپیما، تاثیرات منفی روی مغز و اعصاب، تاثیر منفی روی جنین، عقیم شدن مردان و افزایش دمای بدن می شوند.

کمال‌الدین پیرموذن، عضو هیات رئیسه فراکسیون محیط زیست مجلس پیشین گفته بود که پارازیت‌اندازها، فرستنده‌های مخابراتی و پست‌های برق فشار قوی دائما در حال انتشار پارازیت با توان بالا هستند و طبق پژوهش‌های منتشر شده توسط سازمان جهانی بهداشت، اثرات ناشی از این امواج بر روی بافت‌های زنده انسان‌ها به افزایش آمار مرگ و میر به ویژه در اثر سرطان و سکته‌های قلبی و مغزی و افزایش تحریکات و ناراحتی‌های عصبی منجر خواهد شد.

به گفته او، قدرت باندهای پارازیتی ارسال شده بالاتر از قدرت میکروموج‌های ارسالی از ماهواره یعنی از 3500 مگاهرتس تا چند گیگاهرتس است. باندهایی که بالاتر از 20 مگاهرتس تا 200 گیگاهرتس هستند روی بدن اثر می‌گذارند. بیشترین اثر مربوط به باندهای بالاتر از 300 مگاهرتس یعنی میکروموج‌ها و پارازیت‌ اندازهاست. چنین امواجی اگر دارای شدت و بسامد بالا باشند سلامتی انسان را به طور کلی مختل و عوارض مختلفی ایجاد می‌کنند که بسته به بسامد موج متفاوت است. هر چه این امواج مدت بیشتری با بدن برخورد داشته باشند خطرناک‌تر خواهند بود. همچنین تاثیر این امواج روی کودکان بیشتر از دیگر افراد جامعه است. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض این امواج همچنین باعث خستگی مفرط و حالت گیجی می‌شود.

اما دکتر ریاضی در این باره می‌گوید: «تاثیر امواج قطعی و تدریجی است و نه فقط پارازیت‌ها، که هر وسیله‌ای که با امواج سر و کار داشته باشد بسته به فرکانس موج، شدت موج و مدت زمان قرار گرفتن در معرض آنها می‌تواند آسیب‌زا باشد. تلویزیون، وای‌فای، موبایل، لپ‌تاپ، مایکروفر، کامپیوتر از این دسته هستند اما نکته مهم این است که آسیب‌های ناشی از میدان‌های مغناطیسی آنها محسوس نیست و تاثیر آنی ندارند اما رفته رفته باعث تخریب سلول‌ها می‌شوند و خود را با بیماری یا اختلال کارکرد نشان می‌دهند. درست مثل گوش ما که قابلیت شنیدن صدای خیلی بلند را دارد اما وقتی یک نفر برای مدت طولانی در کارخانه‌ای صنعتی کار کند، شنوایی او کاهش یافته یا دچار مشکل می‌شود.»

او ادامه می‌دهد: «بر اساس پژوهش‌هایی که ما داشته‌ایم امواج الکترومغناطیس روی DNA هم تغییراتی ایجاد می‌کنند اما بررسی تاثیر آن روی بدن انسان و بیماری‌هایی که ایجاد می‌کند باید توسط پزشکان انجام شود؛ با وجود این می‌توان گفت از آنجایی که سلول‌ها از جنس پروتئین هستند، آسیب‌های مشاهده شده روی پروتئین قابل تعمیم به سلول‌ها است.»

تاثیر امواج روی خون و حافظه

دکتر ریاضی پیش از این، آزمایشی با همکاری دانشکده فنی دانشگاه تهران انجام داده و ثابت کرده بود که امواج تلفن همراه باعث می‌شود هموگلوبین خون اکسیژن کمتری جذب کند و در نتیجه مغز هم که باید از 5 تا 10 درصد اکسیژن خون بهره ببرد، اکسیژن کمتری دریافت خواهد کرد.

از سوی دیگر به گفته دکتر ریاضی امواج الکترومغناطیس می‌توانند حافظه را هم مختل کنند و باعث دشواری در به ذهن سپردن یا یادآوری اطلاعات شوند. او این اتفاق را این طور توضیح می‌دهد: «مغز مدام در حال دریافت امواج الکترومغناطیسی است و تمام اطلاعاتی که از محیط به ما می‌رسند، به امواج الکترومغناطیسی تبدیل شده و توسط مغز دریافت می‌شوند. اما فرکانس‌های بالاتر از دامنه فرکانس‌های مغز می‌توانند بر حافظه و سیستم مغز اثر گذاشته و عملکرد آن را با اختلال مواجه کنند. در واقع حافظه یک شبکه است که با نوعی پروتئین کار می‌کند. امواج، حرکت این پروتئین را مختل کرده و باعث می‌شوند اطلاعات به سلول بعدی نرسد. در نتیجه عملکر حافظه مختل می‌شود.»

با تمام این‌ها، دکتر ریاضی توجیه وزیر بهداشت برای در دسترس نبودن تحقیقات کافی درباره مضرات امواج را رد می‌کند و می‌گوید: «پژوهش‌های ما دیده نمی‌شود چون مستقیما در مجلات خارجی منتشر می‌شوند اما در کل هیچ محدودیتی برای تحقیق نداریم و دانشگاه‌های علوم پزشکی کاملا آمادگی دارند که در این زمینه تحقیق کنند. منابع تحقیقاتی خارجی هم به وفور در این زمینه وجود دارد و هیچ دلیلی ندارد که به آنها دسترسی نداشته باشیم.»

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 617989

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 29
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۶:۱۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    52 0
    همه تهدیدهای نابودی مملکت با پ شروع میشه: پراید پارازیت پارتی بازی
  • بی نام A1 ۰۶:۱۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    45 0
    انصاف نیست کودکان در جنین مادرشون سرطان بگیرند.
  • بی نام IR ۰۶:۱۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    62 1
    لازم نيست انسان انيشتين باشه تا بفهمه پارازيتها سرطانزا و زيانبار هستش. كافيه يك سر به بيمارستانها بزنيد تا ببينيد چقدر سرطان زياد شده و چه سرطانهاي عجيب غريبي به بيماريها اضافه شده يا چقدر نازائي و سقط جنين افزايش پيدا كرده بعد مسئولين خودشون را زدند به نفهمي كه هنوز تاثير مخرب پارازيت ها اثبات نشده. روز قيامت چه جوابي ميخواهيد بديد؟؟؟
  • رضا A1 ۰۶:۱۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    52 0
    بوشهر و شیراز پارازیت خیلی هست اکثرا سردرد هر هفته دارند مردم هم اعتراضی نمی کنن
  • بی نام A1 ۰۶:۲۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    48 0
    ما نزدیک به 7 سال هست پارازیت دارم .. دلم برای بچه های مدرسه که در حیاط بازی میکنن و زنگ تفریح و ورزش دارن میسوزه که چه امواجی روی سر اینا انداخته میشه .
  • بی نام RO ۰۶:۲۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    63 1
    مسئولین چی فرض کردن مردم رو. سالهاست که میگن تاثیر پارازیت بر سلامت اثبات نشده است؟ خوب کی قراره اثبات بشه کی قرار تحقیق کنه؟ حتما همه باید سرطان بگیرن شما اون دستگاهت رو خاموش کنی؟ نصف این هزینه رو میذاشتید رو جذاب و با محتوی کردن و مردمی کردن برنامه های تلویزیون خودمون بهتر جواب نمیداد؟
  • بی نام A1 ۰۶:۲۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    39 0
    دعا کنیم روح آزادگی وجوانمردی و ازهمه مهمتر انسانیت که خدا با آفرینش ما بدلیل داشتن چنین خصوصیاتی افتخار نموده از خواب غفلت بیدار گردد
  • بی نام IR ۰۶:۲۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    52 1
    بالاخره الکی نیست که نرخ ابتلای ایرانیان به امراض صعب العلاجی همچون ام اس و سرطان های بدخیم بالاخص در میان جوانان به این شدت افزایش یافته است.پارازیت را اضافه بفرمایید به آلودگی منابع آب و هوا تا بخوبی دریابید چه دارد بر سر جسم و جان بینوای ما می آید خداوندا خودت به فریاد ما برس
    • رر IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۲
      0 0
      سرطان خوشخیم اصلا وجود نداره،نئوپلازی خوشخیم هست ولی سرطان یعنی ملیگننسی
  • بی نام A1 ۰۶:۳۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    44 0
    علم دروغ نمیگه. جای مردان سیاست بنشانید درخت که هوا تازه شود...
  • بی نام A1 ۰۶:۴۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    48 0
    روغن پالم و پارازیت و چلوکباب با گوشت گربه و ... ما ایرانی ها رو اگه تو دریا بندازند آب شش در میاریم
  • بی نام A1 ۰۶:۵۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    48 0
    انقدر پارازیت میندازن که تازگیها روی آی فیلم هم پارازیت میفته
  • بی نام A1 ۰۶:۵۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    47 0
    کودکان ما محکوم به مرگ تدریجی هستن چه با پارازیت چه با هوای آلوده چه کسی مسوول است؟ چه کسی با دستور کی پارازیت پخش می کند؟
  • سعید A1 ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    50 0
    وای بر مسئولینی که ولی نعمت های خودرا این چنین از بین میبرد روز قیامت چگونه جواب خواهند داد اگر اعتقادی داشته باشند ؟
  • بی نام A1 ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    94 0
    به نظر من محقق رو زندانی کنید اینجوری همه چیز حل می شه...
    • بی نام A1 ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
      34 0
      گل گفتی ... این روش قبلا جواب داده الانم جواب میده ، بعد از اینم جواب میده ... مردم هم که ...
  • بی نام RO ۰۷:۵۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    18 2
    عجیبه که هر چه مصائب و مشکلات در کشور هست این روزها رو میشه و البته مثل همه معضلات دیگر در کشور فراموش می شود تا پس از فراگیر و علنی شدن آن مثل اعتیاد و طلاق، مسئولین ناچار به پذیرش و تایید آن می شوند.
  • بی نام A1 ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    9 42
    دوباره انتخابات شد؛ دولت یاد پارازیت افتاد
  • سلام A1 ۰۷:۵۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    3 129
    بسمه تعالی به اعتقاد اینجان مضرات پارازیت از مضرات ماهواره برای جامعه کمتر است لذا با عنایت به این نکته ارائه پارازیت امری در راستای اعتلای اخلاقی جامعه خواهد بود.
  • بی نام IR ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    75 0
    از چند هفته قبل پارازیت روی یاه ست که فرکانس قوی داره انداختن به طوری کلا از کار می افته .. فکر کنم تجهیزات جدید از چین رسیده طوریث که حتی اینترنت 4g زمان پارازیت هم از کار می افته ... جان مردم هم کشک
  • بی نام A1 ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    33 1
    من 55 سال دارم. ذهنم در پیدا کردن کلمات کند شده است. انگار کلمه نوک زبانم است و آنرا پیدا نمی کنم. اینکه در این سن به زوال عقل مبتلا شده ام برایم غیر قابل تحمل است و مطمئنم که پارازیت ها روی آن تاثیر داشته چون در زمان ارسال پارازیت های شدید مدام سردرد داشتم.
  • بی نام IR ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    18 0
    توجه داشته باشید که شدت این امواج در حد کیلو وات باید باشه و هزاران برابر از امواج ماخهواره قویتر هستند که بتونن وارد دیش ها بشن
  • ali A1 ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    41 0
    از وقتی پارازیت تو محله ما قطع شده احتمالا به دلیل خرابی تجهیزات من خیلی راحت تر از خواب بیدار میشم و خیلی سرحال تر هستم. یعنی با خواب کمتر شرایط بهتری هم دارم خودم مهندس برق هستم و باور نمیکردم تاثیری داشته باشه. اما به عینه دیدم. تازه این موارد دم دستیه و تو بلند مدت تاثیرات مشخص نیست.
  • عرفان IR ۱۳:۱۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    37 0
    صبح که از خواب بیدار می شم باورم نمیشه زنده ام . خونه ی ما کنار دکل ارسال پارازیت قرار داره .
  • بی نام IR ۱۴:۴۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    1 22
    باور کنید رادار هواپیما هم دقیقا مثل این دیش ماهواره است ولی قطر دیش اون 3 برابره. تاثیر مضر بر سلامت خلبان میذاره. البته با امواج اچ.اف و یو.اچ.اف و بالاتر درازمدت باعث میشه خلبانها بچه هاشون فقط دختر بشه. از طریق تاثیر مضر بر اسپرم یا همون دی.ان.ای اونها. ولی این دیشهای خانگی که بالای بام ساختمان هستش نمیدونم چطور بر مردم تاثیر میذاره. چونکه مردم پشت دیش نمیشینند که 10 20 متر فاصله دارند. بعدش با سیم به گیرنده وصل میشه. امواجی تو اتاق وجود نداره که. سوال اینجاست چطور تاثیر میذاره؟؟
  • بی نام IR ۲۰:۴۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    19 0
    تو هفت روز هفته یکی دو روز سردرد میگیرم تا 12 شب هم هرچی مسکن میخورم بهتر نمیشه.هی میریم دکتر میگیم اب بیشتر بخوریم نمیدونم غذای سالمتر بخوریم میبینیم نمیشه.اینه وضعیت اب و هوا و تغذیه ما که امواج پارازیت هم اضافه شده.ما خودمون دشمن خودمون هستیم.دشمن خارجی هم احتیاج نداریم.خودرو و تردد بالای وسایل نقلیه همه جای دنیا هست ولی فقط هوای شهرهای ما الوده میشه.ربطی نداره ولی دولت برای بودجه سال بعد تقاضای 5 درصد مالیات اضافه بر خودروی وارداتی کرده.یعنی کاهش شانس واردات اتومبیل بروزتر و الایندگی بیشتر توسط لگنهای داخلی.
  • بی نام GB ۲۳:۱۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
    2 16
    ﻣﻂﻠﺐ ﺟﺪﻳﺪﻱ ﻧﻴﺴﺖ.
  • بی نام IR ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۲
    3 0
    دوستان امواچ پارازیت شدتشون هزاران برابر امواج ماهواره است چون امواج ماهواره در خارج جو زمین هستند و توسط یک ماهواره که توان زیادی نداره ارسال میشن که تا به زمین برسه در حد میلی یا میکرو وات میشن ولی امواج پارازیت در فراکمنس های بالا در حد کیلو وات هستن و یک میلیون یا یک میلیارد برابر قویتر از تشعشعات ماهوره هستند لذا دلیل اینکه اثر منفی دارند توان بسیار زیاد اونها و فرکانس کاری اونها است.
  • بی نام DE ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۲
    12 0
    من قبلا ً ایران زندگی می کردم و متوجه تاثیر امواج دامنه پارازیت بر خودم نبودم . بهد از مهاجرت و کاهش سردرد های دایمی با پزشک مشورت کردم و ایشان از من سئوال کرد که آیا در معرض امواج وای فای برد بلند بودی ؟ من پاسخ دادم که خیر اما در معرض امواج دامنه مایکروویو پارارزیت بوده ام . ایشان با تعجب و بهت زدگی خاصی پرسید که آیا این یک روش شکنجه در کشور شماست ؟ ... الان کل جامعه به نظر میرسه که در حالت پخت آرام در اجاق مایکروفر قراردارند . تو خود حدیث مفصل بخوان ....