روحانی: هیچ خط قرمزی برای مبارزه با فساد ندارم

نامزد انتخابات ریاست جمهوری مهمان امشب گفت و گوی ویژه خبری است.

به گزارش خبرآنلاین، حجت الاسلام حسن روحانی پیش از حضور در استودیو گفت و گوی ویژه خبری در پاسخ به این سوال که حرف اصلی اش در این گفت و گو چه خواهد بود، گفت: عمدتا سوالات در حوزه سیاسی فرهنگی است. مهم است که مردم نسبت به نظرات کاندیداها در باره امور مختلف آگاه شوند. این آگاهی برای مشارکت و انتخاب مردم مهم است. امیدوارم این برنامه کمک کند که مردم بهتر با دیدگاه‎هایم آشنا شوند.

روحانی دقایقی بعد در برنامه گفت و گوی ویژه خبری، سخنانش را با ابراز تاسف از حادثه معدن زغال سنگ آغاز کرد و از خداوند طلب رحمت و رضوان برای درگذشتگان و شفای مصدومان کرد.

او در ادامه با بیان اینکه انقلاب اسلامی واقعه بزرگی در تاریخ کشور بوده است، ادامه داد: بزرگترین امر در این زمینه استقلال سیاسی و مردم سالاری است. امروز مردم ما پای صندوق انتخابات به راحتی حضور یافته و مسائل را طرح و نقد می کنند. این یکی از آثار انقلاب و توفیقات ما است. استقلال سیاسی و حاکمیت ملی را مردم لمس می کنند. نمایندگان مردم در صحنه تصمیم گیری ها حضور دارند و همه ارکان نظام منتخب مستقیم یا غیرمستقیم مردم هستند.

به گفته وی هر کجا که امور به مردم واگذار شده، توفیق بیشتری کسب شده است. اما هر کجا که محدودیت هایی برای مردم ایجاد شده، مشکلاتی نیز بروز کرده است. مردم اگر در اقتصاد احساس رقابت بیشتری بکنند و باور کنند که دستگاهی در معادلات اقتصادی مداخله ندارد، حتما پیشرفت بیشتری خواهیم داشت.

روحانی که شکوفایی را در گرو آزادی می دانست، ادامه داد: در این انقلاب باید فضای بیشتری برای مردم باز شود و از اندیشه مردم استفاده شود و قانون مدار باشیم. هرکجا که در چارچوب قانون عمل کرده و حقوق مردم را پاس داشته ایم، شاهد شرایط بهتری بوده ایم و هر کجا از قانون فاصله گرفتیم با مشکلاتی رو برو شده ایم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه در آستانه چهل سالگی نظام هستیم، گفت: باید افراط ها کنار رود و خشونت ها را کنار بگذاریم تا مردم احساس اعتدال و آرامش بیشتری کنند.

وی با طرح این سوال که مردم ما برای چه چیزی انقلاب کردند؟ خطاب به مجری گفت: انقلاب به این خاطر بود که استقلال به دست بیاورند، با آرا خودشان کشور اداره شود، برای این بود که فساد در کشور ما نباشد و مردم ازادی بیشتری داشته باشند، برای چه مردم انقلاب کردند، برای جمهوریت، اسلامیت.

وی افزود: اگر در زندگی خودمان متعهد باشیم به آرمان ها و مسیر انقلاب، می توانیم خودمان را انقلابی بدانیم، انقلابی بودن به نام بی نظم بودن نیست، به معنای دخالت در زندگی خصوصی مردم نیست، به این معنا نیست که سخن درشت بگوییم، به معنای شعار بلند دادن نیست، انقلابی بودن به معنای توجه به خواست مردم است. به معنای این است که شاهد آثار انقلاب باشیم یعنی فساد در جامعه ما نباشد، مردم بتوانند زندگی راحت تری داشته باشند و شاهد معنویت و دین باوری بیشتر در جامعه مان باشیم. هویت ملی و دینی مان و ایرانی و اسلامی مان را شاهد باشیم. اگر انقلابی بودن به معنای آن است که دنبال آرمان ها و اهداف انقلاب باشیم پس دولت ما در مسیر انقلاب هست. اما اگر انقلابی بودن به معنای افراطی بودن و شعار دادن و فریاد کردن باشد ما از این مسیر فاصله داریم.

روحانی در پاسخ به سوال مجری مبنی براینکه برنامه شما برای رسیدگی به محرومان چیست؟، اظهار داشت:محرومان در سالهای گذشته در رنج فراوانی بودند، وقتی می بینیم که در یک جامعه ای تورم و گرانی بالاتر است از مقداری که حقوق افراد افزایش پیدا می کند آنجا جایی است که احساس می کنیم محرومیت وجود دارد. محرومیت به معنای این است که دارای پاداش کمتر و کار و رنج بیشتری باشند.

وی تصریح کرد: در سالهای گذشته شاهد بودیم کشاورزان و روستائیان و دیگر مردم ما مشکلات مادی داشتند. امروز یک گام و قدم به جلو آمدیم. امروز مردم ما در تورم شاهد کاهش تورم هستند. خوشحالم نامزدهای انتخاباتی درباره تورم و مهار تورم بحث نمی کنند. دیگر نامزدها درباره رشد منفی و مثبت اقتصاد حرف نمی زنند. این گام هایی است که در این سه سال و نیم برداشته شده است. مردم ما حرکت خوبی در مسائل اجتماعی و اقتصادی برداشتند.

رئیس دولت یازدهم تاکید کرد: امروز شاهد آن هستیم که اگر کسی بیمار می شود رنج و فشار اقتصادی را برای درمان بیماری را کمتر شاهد باشیم. اگر دیروز فردی به بیمارستان می رفت و مجبور بود همه وسایل را تهیه کند و گاهی متخصص در بیمارستان ها نبود بیمارستان های شهرهای دور ما دسترسی به متخصص نداشتند اما امروز مردم در زمینه مسائل درمانی شرایط خیلی بهتری را تجربه می کنند. مخارج کمتری را پرداخت می کنند. یکی از رفع محرومیت محرومت در زمینه مسائل درمانی است. امروز شاهد شرایط بهتری هستیم و باید شرایط بهتری برای آینده باشیم.

روحانی با بیان اینکه روستاهای ما شرایط بهتری نسبت به دیروز دارند، خاطرنشان کرد: وضع برق و گازکشی و اب و تلفن و ارتباطات و اینترنت در روستاها بهبود یافته است. در روستاها از طریق اینترنت کالای خود را می فروشند و صادر می کنند. شرایط بهتری برای گردشگری بوجود آمده است. اما باید برای محرومان فکر بیشتری شود. باید در زمینه درمانی قدم های بیشتری برداریم. در زمینه حقوق مردم باید قدم های بیشتری برداریم. امروز محرومیت کمتر شده است اما هنوز وجود دارد و باید محرومیت ها را برطرف کنیم. نسبت به فرمایش امام که مردم ولی نعمتان ما هستند باید کوشش بیشتری کنیم.

روحانی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه «تمهیدات شما در مورد برجام در صورت وقوع تخلف از سوی کشورهای مقابل، چیست؟»، گفت: اصل برجام دستاوردی بود که مردم ما در سایه ایستادگی و تلاش خود به دست آوردند، در سالها و ماه هایی که ما در حال مذاکره بودیم و در واقع در برابر رقیبان قرار داشتیم، برخی به جای اینکه کمک کنند، کمک نکردند.

او ادامه داد: امروز من خوشحالم که همه کاندیداها می‌گویند نسبت به برجام متعهد هستند، بنابراین ملت ما نسبت به برجام متعهد است. طرف مقابل ممکن است بدعهدی کند؛ ما باید خود را آماده کنیم. گرچه هر چه می‎گذرد بدعهدی برای آنها بدتر می‎شود. ما شاهدیم که در آمریکا گروه جدیدی روی کار آمدند و ادعا داشت که برجام را پاره می‎کند. اما وقتی آمدند دیدند که به این آسانی نیست و این یک تعهد بین المللی است؛ از این رو از مواضعشان فاصله گرفتند. اما ما باید خود را برای شرایط دیگر آماده کنیم و این آمادگی را داریم. همانطور که مردم ما شاهد بودند که اگر در جایی آمریکایی ها به تعهدشان عمل نکردند، ما اقدام کردیم. دست ما باز است اگر طرف مقابل تخلفی انجام داد؛ ما می توانیم از حقوق ملت دفاع کنیم. اما هر چه جلوتر می‎رویم افکار عمومی این را می‎پذیرد که برجام توافقی است که می‎تواند به نفع منطقه و جهان باشد.

در این میان مجری پرسید که «برخی از کشور تقویت نکردن بنیه دفاعی را از شرایط برقراری رابطه با ما می دانند» و نظر روحانی را جویا شد که او پاسخ داد: در برابر تهدیدات دشمن، قدرت اصلی که باید ایستادگی کند، قدرت ملی است که به فرهنگ، اقتصاد و مسائل اجتماعی و ... بر می‎گردد. در این دولت در زمینه قدرت دفاعی اقدامات خوبی انجام شده است. ما توانستیم تجهیزات خوبی را به ثمر برسانیم. ما توانستیم تانک، جت جنگی جدید و سیستم پدافندی خود را تقویت کنیم و اس 300 را وارد کردیم. در زمینه تجهیزات دفاعی آنچه در سه سال به دست آوردیم، بیش از آنچیزی است که در 10 سال به آن رسیدم. اما نکته این است که ما باید در بخش دفاع و سایر بخش ها همزمان عمل کنیم. شعار دادن نمی‎تواند قدرت ملی ایجاد کند. تجهیزات و قدرت نرم افزاری و سخت افزاری را باید تقویت کنیم، اگر توانستیم توانمند شویم، دشمن دیگر نمی‎تواند تهدیدی کند.

روحانی اظهار کرد: ما هم از امکانات کشورهای دیگر آگاهیم و آنها هم از وضعیت ما آگاهند. این دولت تمام تلاشش این بود که به آنچه وعده داده است عمل کند و کمتر حرف بزند و بیشتر عمل کند. شعار نمی‎تواند مشکلات کشور را حل کند، همه کاندیداها باید برنامه‎های خودشان را ارائه کنند تا مردم بتوانند فردی را که برای کشور بهتر می‎بینند؛ انتخاب کنند. در این دولت کارهای خوبی برای موضوع دفاعی انجام شده است و دولت دوزادهم باید مسیر افزایش قدرت دفاعی را ادامه دهد.

او در رابطه با راه‎های مقابله با ترفند مرعوب کردن آمریکا در قبال ایران، توضیح داد: برخی از کشورها بودند که نظام و کشور ما را به نفع خودشان در منطقه نمی‎دانستند. مخصوصا آمریکایی ها. شیوه های آنها مرتب در حال تغییر است. یک روز از گروهک ها استفاده کردند و روزی از کشورهای منطقه برای تحریک علیه ما استفاده کردند. ما اگر بخواهیم در یک شیوه محدود بمانیم حتما موفق نخواهیم بود. ما هم باید از شیوه های جدید استفاده کنیم. دیدید که در موضوع هسته ای از توان سیاسی خود استفاده کردیم، ما توانستیم با قدرت سیاسی و ملی تحریم ها را بشکنیم. باید در داخل کشور بتوانیم وحدت و انسجام بیشتری داشته باشیم. شما فکر می کنید چرا ما را تحریم کردند؟ دیدند که ما متکی به نفت هستیم، دیدند که اگر تحریم نفتی را اجرا کنند می‎توانند ما را دچار مشکل کنند. اما امروز مردم ما در صحنه اقتصادی فعال شدند و تراز تجاری ما مثبت شد و اتکای ما به نفت کم شد.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم تأکید کرد: ما در برابر آمریکا یا دشمنانمان باید کاری کنیم، آن کار این است که اگر آنها خواستند اقدامی کنند، هزینه را بالا ببریم. هر چه بتوانیم باید توان اجماع سازی را برای آنها کمتر کنیم. بهتر است، امروز حتی علی رغم اینکه در دنیا علیه ما تبلیغ می‎شود؛ نمی توانند به ایران هراسی دامن بزنند. مانند دیروز نیست. شرایط بهتری در دنیا داریم، شما دیدید وقتی آمریکایی‎ها سخن گزافی گفتند، کشورهای بزرگ مانند روسیه و چین علیه آنها موضع گرفتند. در این شرایط ما می‎توانیم نظام و انقلاب را حراست کنیم. بالا بردن قدرت ملی و استفاده از قدرت جمعی در برابر دشمنان و تغییر تاکتیک های ما متناسب با تاکتیک هایی که درجهان با آن رو برو هستیم، بهترین روش است.

روحانی در پاسخ به این سوال که برای مقابله با تلاش دشمن برای ضربه زدن به متحدان ایران در منطقه برای تضعیف ایران، چه برنامه ای دارید، گفت: ثبات منطقه برای ما بسیار اهمیت دارد برای حراست خوب از کشور و بهره برداری بهتر از امکانات کشور، برای صادرات بهتر نزدیک ترین و بهترین راه صادرات به کشورهای همسایه و دوست است. اگر بخواهیم همکاری سیاسی و بین المللی داشته باشیم با همسایگان و دوستان بهتر می توانیم همکاری کنیم.

وی تاکید کرد: اگر ثبات منطقه و امنیت منطقه به خطر بیفتد این ناامنی به همه کشورها سرایت کند. اگر امروز شاهد امنیت در ایران هستیم به این خاطر است که وحدت داخلی به نحوی است که استفاده دشمن برای اینکه بتواند از ویروس تروریست علیه ما استفاده کند سخت تر شده است و شرایط امنی در کشور را شاهد هستیم. اما توانمندی ما در منطقه باید توانمندی کل منطقه باشد. هم نیروهای خارجی باید مداخلاتشان را در منطقه کاهش دهند، هم معضلاتی مثل تروریسم باید برطرف شود. حمایت و کمک ایران در این مسیر یک ضرورت است. اگر کمک و یاری ایران نبود شاید شرایط عراق و سوریه کاملا متفاوت بود. ما این کمک ها را هم برای ثبات کل منطقه و هم امنیت داخلی خودمان انجام دادیم. راه کمک به کشورهای دوست و همسایه را باید ادامه دهیم تا شاهد امنیت بیشتر در کل منطقه باشیم.

وی در پاسخ به این سوال که چه تعهدی برای حفظ آرامان های شهدا می دهیم؛ افزود: آن روزی که کشور ما نیاز به کمک جوانان ما در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس داشت همه به صحنه آمدند. در این راه شهدایی را در انقلاب و دفاع مقدس تقدیم کردند، این فداکاری به این خاطر بود که از منافع کشورمان به خوبی حراست کنیم. باید در همه زمینه ها بتوانیم عزت ملی را تقویت کنیم.اگر برای فروش نفت مان نتوانیم تصمیم بگیریم اینکه عزت ملی ما صدمه وارد کردند یعنی دور شدن از مسیر شهدا. وقتی ایستادگی می کنیم و تحریم را برطرف می کنیم یعنی در مسیر شهدا قرار گرفتیم. شهدا به این خاطر رفتد که مردم ما استقلال بیشتری را احساس کنند و مردم از تهدیدها خلاص شوند. اگر نتوانیم از منافع ملی مان حراست کنیم. اگر منابع ملی مشترک با همسایگان را آنها ببرند آیا این مسیر شهیدان است؟ وقتی ما یک منبع مشترک نفتی و گازی با همسایه داریم آنها استفاده می کنند آیا این مسیر عزت و مافع کشور است؟ امروز در پارس جنوبی به اندازه همسایه مان که از منابع گازی این منطقه استفاده می کرد استفاده میکنیم آنها قبلا دوبرابر ما استفاده می کردند. حراست از کشور یعنی همان مسیر شهیدان است.

روحانی در پاسخ به این سوال که برنامه عملی شما برای مقابله با معضل آلودگی هوا چیست؟، تصریح کرد: متاسفانه به مساله زیست محیطی کمتر توجه شده است و به نقطه شبه بحران رسیدیم. از منابع آب بی حساب و کتاب استفاد شده است، در زمینه حقابه تالاب ها و دریاچه ها مراعات نشد، سدهایی بدون مطالعه احداث شد، دریاچه های ما خشک شد. اولین تصمیمی که دولت یازدهم اتخاذ کرد راجع به دریاچه ارومیه بود. دریاچه ای که یک نعمت بزرگ الهیی کشور بود در حال خشک شدن بود و نمک زاری که ایجاد شده بود با یک طوفان تمام محصولات و زندگی 14 میلیون جمیعت کشور را تهدید می کرد. اولین تصمیم درباره این دریاچه بود. رسیدگی به مشکلات هورالعظیم دومین تصمیم ما بود که تقریبا خشک شده بود، نزدیک به 70 درصد ریزگردها مربوط به کشورهای همسایه مثل عراق و اردن و سوریه است. یک مقدار هم داخلی است. آن مقدار داخلی را باید کاری کنیم که دریاچه ها و تالاب های ما و شن زارها با درختکاری و مالچ پاشی نجات دهیم. مساله ریزگردها یک مساله ما بوده است.

وی گفت: مساله آلودگی هوا و اینکه خودروهای ما باید شرایط بهتری پیدا کنند. یکی از تصمیمات خوب برای محیط زیست مساله تولید گاز ما و افزایش گاز بود. تولید گاز ما در پارس جنوبی به دوبرابر افزایش یافت و در شرایط سخت زمستان امسال مشکل گازی نداشتیم. ما با تغییر خودروها و نوسازی سیستم حمل و نقل و استفاده بیشتر از ریل به محیط زیست کمک کردیم. می توانیم شرایط بهتری را داشته باشیم. شرایط امروز بهتر از 3 سال پیش است اما اقدامات بسیار زیادتری را باید برای کنترل ریزگردها و آلودگی هوا انجام دهیم.

او در پاسخ به سئوالی در مورد اینکه در صورتی که از مفاسد اقتصادی مطلع بشوید چه می کنید و دست قوه قضائیه باید باز باشد یا ملاحظاتی داشته باشد؟، گفت: ما در زمینه فساد بدون هیچ ملاحظه و خط قرمز باید مبارزه کنیم یکی از افتخارات ما این است که ما قاچاق کالا را به جای 25 میلیارد به نصف تقلیل یافته است و دولت الکترونیک و شفاف سازی میتواند جلوی مفاسد اداری را بگیرد و همیچنین نظارت امری مهم در این زمینه است.

روحانی گفت: «برای فساد شبکه ای باید برنامه ریزی انجام دهیم که دولت الکترونیک میتواند جلوی آن را بگیرد، اینکه همه مردم از نظر سه قوه یکسان باشند میتواند جلوی فساد شبکه ای را بگیرد اما فساد فردی هم در جامعه ما وجود دارد و نکته مهم این است که نباید در هیچ موردی تا اثبات نشده است کسی را متهم کرد.»

او تأکید کرد:جامعه ما مبتلا به این شده است که برخی به مسائل اخلاقی توجه نمی کنند و نام هر فردی را به این عنوان که تخلف کرده و از رانت استفاده کرده می بریم، ما باید مسیر نظارت را بیشتر کنیم و باید همه افراد در برابر قانون مساوی باشند، از نظر من هرکسی که در کشور ما از مسیر قانون فاصله بگیرد، از رانت نامشروع بخواهد استفاده کند، دستگاه نظارتی ما باید بدون ملاحظه کشف کند و دستگاه قضایی ما باید بدون تفاوت برخورد کند، من هیچ خط قرمزی برای مبارزه با فساد و مبارزه شبکه فسادندارم.

روحانی در پایان تصریح کرد: امروز شرایط انتخابات ما شرایط ویژه ای است و رقابت بین دو شیوه اداره کشور است، یک شیوه سخت گیری و برخورد خشن با مردم، استفاده کردن از شیوه های مختلف فشار و یک شیوه راه اعتدال،خرد گرایی و استفاده کردن از مشورت مردم برای اداره جامعه است بنابراین امروز رقابت اساسی برای اداره کشور وجود دارد و امیدواریم مردم بهترین انتخاب را داشته باشند.

2727

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 661488

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • با نام A1 ۰۲:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۴
    20 4
    آقای روحانی اینم به شکایتت اضافه کن تا قالی باف حداقل ادب بشه دیشب چهارشنبه قبل از روحانی ، قالی باف تو شبکه خبر گفت چهار درصدی ها همه قاچاقچی کالا هستن. قبلا هم گفته بود دولت چهار درصدی با یه حساب سرانگشتی الان گفت دولت قاچاقچیه واییییییییییییی چه حرف بدی
  • نامدار A1 ۰۲:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۴
    25 6
    روحانی هیچ کار دیگه هم نکرده باشه همین که وزرا و استاندارهاش با سوادن و آبروی آدمو نمی برن خودش کلی کار کردنه. هشت سال احمدی نژاد بیسوادترین قشر جامعه اعضای دولت بودن . بیشترین سوتی ها رو در طول تاریخ خود احمدی نژاد داشت. هیچکس یادش نمیره سخنرانی احمدی نژاد تو سازمان ملل یا دیدار با رییس جمهور روسیه و برزیل و هزارتا دیگه سوتی که داد. اونقدر مسخره بود که دانش آموزای کلاس پنجم من بهش میخندیدن. چه برسه به آدمای بزرگسال با سواد خداکنه اون روزها برنگرده . ان شاالله
  • بی نام A1 ۰۳:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۴
    11 43
    رای ما دکتر قالیباف
  • بی نام A1 ۰۳:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۴
    6 7
    درست می فرمایند . چون همه زمین خواران و معوقات بانکی و دزدان و پورسانت گیران و0000000000 ومصادره اموال شده اند و اعدام و دیگر هیچ اشراف اوباشی که فقط از راه فساد اشراف شده اند در ایران پیدا نمی شود
  • جوادیان A1 ۰۴:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۴
    27 7
    درود بر روحانی عزیز حمایتت میکنیم لطفا در صدا و سیما برای مردم عادی بفرمایید که تندروها چه بدبختی سر مملکت اوردن
  • حسين A1 ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۴
    6 2
    من دوره قبل در انتخابات شركت نكردم ولي اين دوره حتما به آقاي روحاني راي خواهم داد.لطفا به كانديداهاي جناح مخالف نگاهي بياندازيد.تمام كساني كه از احمدي نژاد حمايت تمام كمال كردند الان هم طلبكار هستند و هم دور جناب رئيسي جمع شده اند.واقعا كشور تحمل يك رويه اي مثل رويه ي احمدي نژاد را نخواهد داشت. كشور در مسير درستي قرار دارد.نبايد تغيير مسير صورت بگيرد.
  • بی نام US ۱۹:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۴
    1 2
    دولت نجومی پرور
  • بی نام US ۱۹:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۴
    23 2
    اگه جرات مناظره با احمدی نژاد رو داشتی حرفتو باور میکردیم . لابد حسین فریدون و سایر نجومی ها مهره های احمدی نژاد هستن