سخنگوی دولت زمان دقیق معرفی وزرای باقی مانده دولت دوازدهم را اعلام نکرد اما گفت که چرا استانداران به جای تغییر، فقط جابجا می‎شوند.

به گزارش خبرآنلاين محمدباقر نوبخت امروز در نشست خبری سخنگوی دولت ضمن تسلیت به مناسبت ایام محرم و عزاداری اباعبدالله الحسین درباره وعده روحاني برای تغییرات در کابینه و مدیران دولت دوازدهم اما جابه جایی تنها چند استاندار، یادآور شد: اين موضوع پیگیری شد و 50 درصد اعضای کابینه تغییر کردند. استانداران هم تعدادی جابه جا شدند و بقیه تغییراتی خواهند داشت. استاندار کردستان تغییر کرده و انشاءالله با توجه به ظرفیتی که کردستان دارد استاندار خوبی معرفی خواهد شد.

وی در پاسخ به این سئوال که چرا استانداران جابه جا مي‎شوند اگر واقعا عملکرد مناسبی داشتند؟، افزود: تعدادی از استانداران در سمت استانداری با دولت همکاری نمی کردند، اما بعضی ظرفیت مدیریتی داشتند و دولت از عملکردشان راضی بود؛ اما نیاز بود برای آن استان، استاندار جدیدی معرفی شود. از اين رو استاندار قبلی در حوزه دیگری به فعالیت خود ادامه مي‎دهد؛ این امری معمول است.

نوبخت درباره آخرین وضعیت معرفی وزرای پیشنهادی علوم و نیرو نيز افزود: وزير نيرو معرفی شد اما مجلس به او رأی نداد، انشاءالله وزير بعدي معرفی می شود. بار ديگر از معاون رئیس جمهور پرسيده شد که وزیر علوم قبل از حضور رئیس جمهور در دانشگاه تهران، معرفي مي شود؟، او پاسخ داد: انشاءالله که این طور باشد.

سخنگوی دولت درباره تغيير نظام ریاستی به نظام پارلمانی نيز گفت: هنوز چیز قابل بحثی وجود ندارد که بخواهیم ورود کنیم.

تورم 9درصدي سال بعد/افزايش 10درصدي حقوق در سال آينده

نوبخت گفت: ابلاغ بخش نامه بودجه 1397 در هفته گذشته انجام شد و دنبال افزایش تولید با هدف رسیدن به رشد اقتصادی 7-8 درصدی بدون نفت، کاهش نرخ بیکاری سال آینده نسبت به سال جاری، اجرای طرح های عمرانی غربال شده دستگاه ها -که در سال آینده تمام می شود- هستیم. در حوزه هزینه های جاری هم قصد داریم با افزایش بهره وری در این حوزه صرفه جویی کنیم.

وی با اشاره به هدف‌گذاری دولت برای بودجه ریزی عملیاتی در سال 97 افزود: با توجه به اینکه نرخ تورم سال آینده زیر 9 درصد است، افزایش حقوق کارکنان دولت، شرکت ها و کارگران را 10 درصدي دیدیم. بنابراین حقوق کارکنان بیش از نرخ تورم افزایش خواهد یافت چون هم اکنون نرخ تورم 7.8 درصد است. 5درصد از این افزایش حقوق را دولت کمک می کند و 5 درصد نیز دستگاه ها باید از طریق صرفه جویی تأمین کنند. البته برای بازنشستگان علاوه بر این رقم 10 درصد، یک بخشی هم برای یکسان سازی حقوق اختصاص خواهیم داشت.

سخنگوي دولت درباره برای حذف یارانه نقدی غیرنیازمندان، ادامه داد: هدفمندی یارانه ها با رویکرد تأمین اجتماعی و توانمندسازی اقشار نیازمند در قانون برنامه ششم آمد. نمایندگان نیز اعلام آمادگی کردند که با هدفمند کردن واقعی یارانه ها و توجه به موضوع تولید و اشتغال با دولت همکاری کنند؛ امیدوارم در بودجه 97 این بند از سیاست های اقتصاد مقاومتی را اجرا کنیم.

وی درباره رابطه آمارهای صادرات غیرنفتی با نرخ اشتغال افزود: صادرات نفتی سرمایه‌بر و تکنولوژی‎بر است و نباید انتظار داشته باشیم با افزایش صادرات نفتی، نیروی انسانی در آنجا افزایش پیدا کند، اما کالاهای حوزه غیر نفتی نیروبر است و تلاش می کنیم تراز تولید کالاهای غیرنفتی به صادرات افزایش پیدا کند.

رويکرد دولت به اهل تسنن

وی درباره توجه دولت به اهل سنت و دیدار شریعتمداری و ظریف با مولوی عبدالحمید افزود: این سیاست جدید دولت نیست. در دولت یازدهم هم همین منوال را داشتیم، بارها توفیق داشتم به مناطق اهل سنت کردستان و سیستان و بلوچستان و بخشی هایی از استان گلستان سفر کنم. ایشان پیام مردم را به ما منتقل می کردند و ما هم می خواهیم برای حل این مشکلات اقدام کنیم. من سال گذشته ابتدای مهر این توفیق را داشتم که به منطقه صفر مرزی در منطقه اهل سنت رفتم، برای من اين سفر ارزشمند بود. جلسه ای با مردم داشتیم و با هم به مسجد رفتیم.

هر کس برجام را نقض کند، ضرر مي‎کند

وی درباره قابل مذاکره بودن برجام در پاسخ به يکي از سوالات گفت: به اندازه کافی درباره بدعهدی‎های آمریکا صحبت شده است. موضع قاطع دولت درباره برجام این است که تا زمانی که منافع ملی و مصالح عمومی ایران ایجاب کند -که البته همه نهادهای قانونی نظام با هم در این باره تصمیم می گیرند- ایران به این قرارداد بین المللی عمل می کند. اگر دیگران این قرارداد را نقض کنند، آنها ضرر می کنند.

نوبخت درباره احتمال بازگشت تحریم ها علیه ایران به بهانه برنامه های موشکی یا مبارزه با تروریسم و نحوه مدیریت دولت در این رابطه، افزود: ما در روزهای سخت کشور را اداره کردیم و باز هم این کار را خواهیم کرد، برای همه حالات گزینه روی میز خواهیم داشت.

موضع ايران در قبال کردستان عراق

نوبخت درباره سفر اردوغان به ايران نيز بیان کرد: ما برای مقابله با تروریسم برنامه ای با دولت ترکیه داریم، توسعه مناسبات اقتصادی با ترکیه نيز در دست بررسي است. درباره موضع مطرح شده در عراق، خوشبختانه یک هماهنگی مناسبی بین ایران و ترکیه با دولت عراق داشتیم انشاءالله در توسعه این مناسبات سه جانبه در آینده بتوانیم شاهد محو تروریسم باشیم.

به گفته وی در این سفر موضوع کردستان عراق نيز بررسي می شود.

معاون رئیس جمهور درباره بسته شدن مرزهای همجوار ایران با کردستان عراق، یادآور شد: حق حاکمیت و تمامیت ارضی عراق مورد احترام ایران است. درباره ترکیه هم که سال گذشته آن کودتا پیش آمد، به حق حاکمیت و تمامیت ارضی همه همين مشي را داشتيم و به همسایگان احترام می گذاریم. مشکل بزرگی الان در منطقه به وجود آمده و آن هم موضوع مبارزه با تروریسم است. هر عاملی که بخواهد موجب تضعیف مبارزه با تروریسم شود، مورد تأیید جمهوری اسلامی ایران قرار نمی گیرد. درباره حق حاکمیت همسایگان و مبارزه با تروریسم اقداماتی باید انجام دهیم. شاید به خاطر همین مسئله برخی مرزها بسته شود، اما اینها کوتاه مدت است چون باید به موضوعات بلند مدت توجه کرد.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سئوال که آیا سیاست ایران در قبال کردستان عراق با سیاست های ترکیه تفاوت دارد؟، اظهار کرد: هر کشوری راهبرد و منافع ملی خاص خود را دارد و بعضی از این راهبردها و منافع می تواند بین کشورها مشترک باشد. فصل مشترک ما با ترکیه مبارزه با تروریسم است. اگر مبارزه با تروریسم تضعیف شود منافع ملی همه کشورهای منطقه را مورد خطر قرار می دهد. این خطر فرامنطقه ای است؛ بنابراین همکاری های ایران و ترکیه در ماه های اخیر افزایش پیدا کرده است. الان دولت عراق در حال مبارزه با تروریسم است، بنابراین کمک ایران و ترکیه به عراق کاملا قابل درک بوده و جهان نیز باید به این مسئله کمک کند. آنچه در اقلیم کردستان اتفاق افتاد، سبب شد که همه دنیا مواضع ایران، ترکیه و عراق را در قبال اقلیم کردستان تأیید کنند. هر عاملی که باعث چندپارگی شود و مبارزه با تروریسم را مخدوش می کند، مورد قبول ما نیست. ما با ترکیه همکاری های تعریف شده ای در حوزه اقتصادی و مبارزه با تروریسم داریم.

اين خبر کامل مي‎شود...

2727

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 713338

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام GB ۰۸:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۱
    2 0
    آه
  • بی نام A1 ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۱
    2 1
    خداوکیلی تورم ما 9 درصده؟ بابا مردمو چی فرض کردین؟ سود سهامی که قرار بود مردادماه واریز بشه و به شهریور موکولش کردین و بعدشم گفتین هفته اول مهر ماه پرداخت میشه الان هفنه دوم مهر گذشته و خبری نشد. خیلی زشته که منه ایرانی چشم انتظار و معطل شصت هزار تومن پول باشم. مردمو درک کنید.
  • بی نام IR ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۱
    2 1
    تورم در خونه شما 10 درصده. مردم تورم 40 درصدی رو دارن حس میکنن.
    • بی نام A1 ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۲
      0 1
      قبول دارم تورم يه كم بيشتر از 10 هست ولي نه 40،اگه 40 هست پس تورم دوره احمقي نژاد 1400 بود
  • بی نام A1 ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۱
    3 0
    صرفه جویی یعنی از اضافه کار وپاداش وغیره کم کنند وبه حقوق اضافه کنند به این میگن کلک رشتی البته از رشتیهای عزیز معذرت میخوام فقط مثل است.الان نفت بالای 50 دلار شده این پولها را چه میکنید منابع آسانتری پیدا نکردین تا از آن کسب درآمد کنید.امیدوارم طرحی عادلانه در دولت ومجلس به تصویب برسد.