نسرین وزیری: اما با گذشت یک روز از تایید این خبر از سوی وی میگوید که این درخواست هنوز کتبا به هیات رئیسه مجلس ارائه نشده و به دلیل همکاری با مجلس دست نگه داشته شده تا سکان امور به انگشت با تدبیر کارگروهی سپرده شود که او امیدوار است مدیریت خوبی داشته باشد. آنچه در پی میآید مشروح گفتوگوی خبرآنلاین با اوست.
ابهاماتی درباره نحوه ارائه درخواست استرداد لایحه برنامه پنجم به مجلس مطرح شده و برخی از تعویق در ارائه آن خبر دادهاند. این موضوع صحت دارد؟
درخواست استرداد لایحه برنامه پنجم هنوز به شکل کتبی به مجلس ارائه نشده است. به دلیل همراهی و همکاری با مجلس هنوز این درخواست رسما به مجلس تقدیم نشده است. معاونت پارلمانی رئیسجمهور فعلا بنا به مصالحی که درنشر دارند، از ارائه این نامه خودداری کردهاند. با این حال به دلیل حساسیت موضوعف تا زمانی که سرنوشت لایحه برنامه پنجم تعیین شودف کمیسیون تلفقی از ادامه فعالیتش باز ماند.
درخواست اعلام وصول لایحه برنامه پنجم بعد از اینکه مجلس حدود 6ماه برای بررسی آن وقت گذاشته است، کمی دور از انتظار بود. چرا دولت چنین تصمیمی گرفت؟
هر وقت این درخواست رسما ارائه شده و اعلام وصول شد در باره این مسال میتوانیم صحبت کنیم. در حال حاضر عجالتا این را بگویم که چون درباره لایحه برنامه پنجم هیچ رای گیریای در مجلس نشده است، دولت میتواند لایحهاش را پس بگیرد. حتی اگر لایحه برنامه پنجم در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گرفته بود هم باز دولت میتوانست درخواست استرداد آن را مطرح کند. در اینصورت چون مجلس وارد شور شده بود، باید با اخذ رای از مجلس این لایحه را پس میگرفتیم اما الان بدون رای گیری هم میتوان لایحه برنامه پنجم را از مجلس پس گرفت.
مگر نگفتید دولت به دلیل همراهی و همکاری با مجلس از ارائه رسمی درخواست استرداد خودداری کرده است، چرا این همکاری قبل از این تصمیم مجلس انجام نشد؟
در حال حاضر هم اتفاقی نیفتاده است. تا درخواست استرداد اعلام وصول نشود، اصل ارائه این درخواست که محلی از اعراب ندارد. مثل همان بحثی که در مورد برخی وزرای احتمالی پیش آمد و قبل از اینکه رئیسجمهور رسما اسامی وزرا را به مجلس بفرستد، تغییراتی در آن حاصل شد. در آن برهه هم چون هنوز نامه معرفی وزرا اعلام وصول نشده بود، نمیشد اسامی مطرح شه اولیه را مبنا قرار داد.
سوال من این است که چرا اول این نوع مسائل رسانهای میشود و بعد برایش چاره اندیشی میشود؟
گفتم که هنوز اتفاق خاصی نیفتاده است.
بحث تشکیل کارگروه برای حل این مساله صحت دارد؟ برخی نمایندگان از تشکیل چنین کارگروهی خبر دادهاند و برخی دیگر گفتهاند که به دلیل عدم اعلام وصول این استرداد تا مهر ماه، چنین کارگروهی تشکیل نخواهد شد. اصل ماجرا چیست؟
چنین کارگروهی تشکیل شده و معنایش این است که میتوان با ادامه جلسات آن به حل این مساله امیدوار بود.
تا کنون در جلسات این کارگروه که از روز گذشته آغاز شده چه گذشته و شما چقدر به ثمر بخش بودن آن و بازپسگیری درخواست استرداد لایحه برنامه پنجم امیدوارید؟
همانطور که اشاره کردید مذاکرات دولت و مجلس از روز گذشت با مذاکرات آقای ابوترابیفرد و هیاتی به ریاست ایشان آغاز شده است. انشالله ایشان خودشان در جلسه فردای کمیسیون تلفیق نتیجه مذاکرات با دولت را مطرح خواهند کرد. در مورد نتیجه این مذاکرات هم باید بگویم که با توجه به 25 سال سابقه پارلمانی و معاونتهای پارلمانی که دارم، از این نوع اختلافات میان دولتها و مجالس زیاد دیدهام. اما باید دید که مذاکرات آتی دولت و مجلس در اینباره چگونه مدیریت میشود. اگر مدیریت شایستهای از سوی نمایندگان طرفین را شاهد باشیم، میتوان امیدوار بود که این لایحه از مجلس مسترد نشود.
دلایل دولت برای استرداد این لایحه چه بوده و در نامه رئیس جمهور به رئیس مجلس، به چه نکاتی اشاره شده است؟
در نامه استرداد ذکر مورد نشده است. اما درباره دلایل دولت به استرداد لایحه برنامه پنجم توسعه باید بگویم که به دلایل مختلفی همچون اختلافات ماهوی و شکلی میان لایحه دولت با مصوبات تلفیق و تغییر شرایط کشور، این اتفاق میتواند افتاده باشد. به عبارت دیگر گاهی آنقدر تغییرات در لوایح دولت زیاد میشود که اصل آن لایحه زیر سوال میرود. به همین دلیل دولت خواستار بازپسگیری لایحهاش میشود. گاهی هم چون شرایط کشور تغییر میکند، لازم است که لایحه برنامه متناسب با آن تغییر کند. از آنجا که کار کمیسیون تلفیق تمام نشده میتوان امیدوار بود که این موارد در جلسات کمیسیون تلفیق اصلاح شود.
بالاخره نگفتید که علت استرداد لایحه برنامه پنجم دقیقا چیست؟ تغییرات اساسی این لایحه در کمیسیون تلفیق و یا تغییر شرایط کشور؟ اصلا منظورتان از تغییر شرایط کشور، اعمال تحریمهای جدید علیه کشورمان است؟
از این سوالات از من نپرسید چون جوابی نخواهید گرفت.
نظر شما