حضور نظامی آمریکا در افغانستان اکنون هشتمین سال خود را می گذراند و اوضاع داخلی این کشور همچنان به حالت عادی باز نگشته است.

اوباما هم که با شعار تغییر و خروج نیروهای نظامی این کشور از افغانستان دولت را به دست گرفت هنوز گام موثری برای خروج نیروهای امریکایی و ناتو از این کشور بر نداشته است. چه دولت قبلی که آغاز کننده جنگ است و چه دولت فعلی که با شعار پایان جنگ بر سر کار آمده است همواره در بیان علت ناکامی خود انگشت اتهام را به سمت ایران می چرخانند.

به گزارش خبرآنلاین روزنامه ساندی تایمز تا کنون چندین بار در گزارش های جداگانه ای این موضع آمریکا و همپیمانانش را تایید کرده است. این روزنامه به تازگی درگزارشی اعلام کرد ایران در برابر هر سرباز آمریکایی که به دست طالبان در افغانستان کشته می شود هزار دلار می پردازد.

این روزنامه بریتانیایی به نقل از فردی که یک عضو سابق طالبان که به عنوان حسابدار و رئیس صندوق با شورشیان همکاری می کرد معرفی کرده است، تاکید کرده یک شرکت ایرانی در کابل برای یک عملیات نظامی که در جولای گذشته در ولایت وارداک به وقوع پیوست 18000 دلار پرداخت کرده است. وی افزود از شرکت ایرانی 77000 دلار برای طالبان جمع آوری کرده است.ساندی تایمز در گزارش خود تاکید کرده است که بیش از پنج شرکت ایرانی در کابل به اعضای طالبان به صورت مخفیانه کمک مالی می کردند.

پیش از این نیز این روزنامه در گزارشی آورده بود که ایران به طالبان روش بمبگذاری را آموزش داده است. این روزنامه نوشته بود که برخی از فرماندهان طالبان به خبرنگار هفته نامه ساندی تایمز گفته اند جنگجویان آنها برای جنگ علیه سربازان خارجی در افغانستان، در ایران آموزش دیده اند.

بند پایانی
نکته جالب در بیشتر این گزارش ها این است که در بند پایانی آن یک مضمون تکرار شده است. ساندی تایمز در شماره اخیر خود نوشته است که این عضو سابق طالبان تاکید کرد هر چند که ایران یک دولت شیعی است و طالبان یک جنبش سنی اما " برای طالبان مهم نیست که از چه کسی پول دریافت کند." او افزود :" ایران حمایت مالی از طالبان دست برنخواهد داشت زیرا آنها از خطر آمریکا هاس دارند... اگر برای جهاد پول دریافت کنیم این زشت نیست." و در گزارش قبلی نیز نوشته بود: ایران شیعه مدت هاست مخالف طالبان عمدتا سنی بوده اما یکی از فرماندهان طالبان که با خبرنگار تایمز گفتگو کرده در مورد این تغییر جهت می گوید :"مذهب و تاریخ ما از هم متفاوت است اما هدف ما یکی است. ما می خواهیم آمریکایی ها را از بین ببریم."این بند به روشنی نشان می دهد که اندیشه نویسنده این متن القای این معنی است که شیعه گری را با سلفی گری متحجرانه یکی است و اگرچه در ظاهر اعتقادات متفاوتی دارند اما نتیجه یکسانی به بار خواهند آورد.

طالبان و تحریم های ایران
اما فارغ از نیت نگارندگان ساندی تایمز اتهام همکاری ایران و طالبان اتهامی است که بارها از سوی غرب مطرح شده است.

این اتهام ها همواره از سوی مقامات ایرانی تکذیب شده است. به عنوان مثال منوچهر متکی اتهام آموزش به طالبان توسط نیروهای ایرانی را تکذیب کرد. این اتهام را فرمانده نیروهای ناتو در افغانستان  مطرح کرده بود. ژنرال استنلی مک‌کریستال، فرمانده نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان، پیشتر گفته بود که «مدارک روشنی» وجود دارد که نشان می‌دهد ستیزه‌جویان طالبان در ایران آموزش می‌بینند و از جمهوری اسلامی جنگ‌افزار دریافت می‌کنند. منوچهر متکی وزیر خارجه جمهوری اسلامی در این باره گفته بود: این گونه دروغ ها برای منحرف کردن ناکامی نیروهای نظامی در افغانستان است.ایران در افغانستان همیشه بخشی از راه حل است و تهران به دولت مرکزی کابل برای صلح و ثبات کمک کرده است.

در حالی که آمریکا به حضور مثبت و سازنده ایران در افغانستان اذعان دارد و در همین راستا بوده که پیشنهاد مذاکره با ایران درباره مسائل افغانستان را پیش از این مطرح کرده بود اما اتهام ها و ادعاهای آمریکایی ها یکی از محورهای مشترک سخنان مسئولین امریکایی درباره ایران است.

لیست برخی اتهام ها و ادعاهایی مقامات آمریکایی که به ایران زده شده است را در ادامه بخوانید:

نام

عنوان

اتهام

دیوید پتریوس

فرمانده کل نیروهای امریکایی در آسیای مرکزی و خاور میانه

ما در واقع شاهد مقداری کمک ها شامل سلاح و مواد انفجاری به طالبان در مناطق غربی افغانستان بودیم.

استانلی مک کریستال

فرمانده آمریکایی نیروهای بین المللی در افغانستان

مدارک روشنی درباره فعالیت های ایران از جمله در مواردی تامین تسلیحات و آموزش نظامی طالبان وجود دارد.

مایک مولن

رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا

"از انتقال محموله بزرگ اسلحه از ایران به ولایت قندهار" آگاه شدیم

دز براون

وزیر دفاع بریتانیا

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ایران در حالی که از سویی با حفاظت از مرزهایش در مقابل قاچاقچیان موادمخدر و سرمایه گذاری در افغانستان به این کشور کمک می کند، از سوی دیگر، سیاست حمله به نظامیان آمریکایی و بریتانیایی را در این کشور دنبال می کند.

رابرت گیتس

وزیر دفاع آمریکا

ارتش آمریکا در افغانستان در مواردی به تسلیحات و مواد منفجره ساخت ایران را پیدا کرده است

ریچارد باوچر

معاون وزیر خارجه امریکا

ایران در زمینه مبارزه با مواد مخدر در افغانستان و فعالیت های فرهنگی و آموزشی در این کشور نقش مثبتی داشته ولی تازه ترین یافته های آمریکا در مورد نقش جمهوری اسلامی در این کشور نگران کننده است.

ژنرال پیتر پیس،

رئیس سابق ستاد مشترک ارتش آمریکا

سلاحها و مهمات ساخت ایران در افغانستان کشف و ضبط شده که برای شورشیان طالبان در این کشور ارسال شده بوده است.

 

کد خبر 90432

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین