به گزارش خبرآنلاین، پرونده جشنواره شعر شبهای شهریور که هر سال در روزهای پایانی شهریور ماه بسته میشد، تازه در روزهای ابتدایی مهر از سوی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گشوده شده و علی موذنی، مدیر ادبی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران خبر انتصاب دبیر جدید این جشنواره را در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا اعلام کرده است.
این درحالی است که موذنی خردادماه سال جاری از تمدید دبیری عبدالجبار کاکایی برای یک دوره یک ساله خبر داده بود و زمان برگزاری نهمین دوره جشنواره شعر شبهای شهریور را بیستم شهریور ماه اعلام کرده بود.
اما با تغییر و تحولات متعدد در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران که منجر به برگزار نشدن جشنواره شب های شهریور در سال87 و تاخیر در برگزاری جشنواره در سال 88 شد، نهمین دوره این جشنواره که قرار بود پروندهاش دربیستم شهریور ماه بسته شود، به تازگی گشوده شده است.
تغییر به یک باره نام دبیر این جشنواره در روزهایی که باید داوری شعرهای نهمین دوره جشنواره به پایان رسیده باشد، به یک باره مخاطب را با چالش بزرگی روبرو می کند که چه اتفاقاتی در پس پشت جشنواره هایی از این دست افتاده است.
جشنواره که پس از برگزاری هشت دوره وشرکت شاعران خارجی کم کم میرود که جنبه بینالمللی نیز به خود گیرد.
عبدالجبار کاکایی که 10 سال پیش به همراه علیرضا قزوه اقدام به راهاندازی و برگزاری این جشنواره در سطح ملی کرد، درباره این تغییر و تحول به خبرآنلاین، میگوید: «ماه گذشته در نشستی که با علی موذنی مسئول بخش ادبی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران داشتیم، برای ادامه همکاری من با این جشنواره دو شرط پیش رویم گذاشته شد که در نهایت تصمیم گرفتم عطای دبیری این جشنواره را به لقایش ببخشم و کنار بکشم.»
وی این دو شرط را تاخیر در پرداختهای مالی جشنواره و ممیزی اشعار برای شرکت در داوری جشنواره شعر شبهای شهریور مطرح میکند.
البته در سالهای گذشته تعداد جشنوارههایی که اتفاقا پشتوانه دولتی دارند و جوایز آنها نیز با تاخیر اهدا شده، کم نیست. حتی این موضوع در رسانهها نیز مطرح شد.
اما شرط ممیزی شعرهای شاعران پیش از داوری، اتفاق جدیدی است که به گفته کاکایی قرار است در نهمین دوره جشنواره شب های شهریور شاهدش باشیم.
کاکایی می گوید: «من پس از مطرح شدن این دو پیشنهاد نامهای خطاب به خوراکیان مدیر فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران نوشتم و اعتراضم را نسبت به این موضوع مطرح کردم.»
به گفته کاکایی در دورههای گذشته نیز با ممیزی اشعار هنگام انتشار در کتاب جشنواره روبرو بودیم و در چند دوره نیز شعرهای تعدادی از شاعران برگزیده در کتاب جشنواره به همین دلیل منتشر نشد، اما این که شعر شاعران پیش از داوری مورد ممیزی قرار بگیرد اتفاق جدیدی است که نمیتوان نسبت به آن بیاعتنا بود.
کاکایی که دبیری شش دوره جشنواره شعر شبهای شهریور را در پرونده کاریاش دارد رمز اصلی اقبال جشنواره شبهای شهریور را استقلال آن میداند و معتقد است اگر قرار باشد که در جشنواره با توجه به ایدئولوژی افراد هر چند شعرشان خوب است، شعرشان از مرحله داوری کنار گذاشته شود، این جشنواره نمیتواند به هیچ وجه استقلال خود را حفظ کند.
جشنواره شعر شبهای شهریور از جمله جشنوارههایی است که شاعران گروه سنی 15 تا 30 امکان شرکت در آن را دارند و در هر دوره بیش از 3000 شاعر در این جشنواره شرکت میکردند، شاعرانی که نام آنها را میتوان در دیگر جشنواره شعر نیز جستجو کرد.
اما حتی اگر با نگاهی فارغ از غرضورزیهای موجود به رویکرد جدید برگزارکنندگان این جشنواره نگاه میکنیم که در کوتاه این جشنواره مورد بیاعتنایی شاعران جوان قرار خواهد گرفت.
شایان ذکر است تغییر و تحولات انجام گرفته و پرداخت نشدن اعتبار جشنواره، کتاب دورههای هفتم و هشتم جشنواره که قرار بود در یک مجلد عرضه شود، منتشر نشده است. نهمین جشنواره شعر شبهای شهریور با موضوع آزاد و در بخش ویژه با موضوع دفاع مقدس برگزار میشود.
نظر شما