ایسنا نوشت

مدیر پروژه‌ی بنای یادبود قیصر امین‌پور درباره‌ی مشابهت این اثر با نماد بعثی‌ها در عراق، توضیحاتی داد.

احمد طلایی در این‌باره  گفت: بهتر است در مرور این اثر بیش از هر چیز به نکات مثبت آن توجه کنیم و آن را مال دیگری نکنیم. این اولین گنبدی است که در کشور ما روی زمین نصب شده و شهر گتوند را به یک زیارتگاه فرهنگی و هنری تبدیل کرده است.

او در ادامه عنوان کرد: ماهیت این اثر یک گنبد است و چیز دیگری نیست. حال این گنبد می‌تواند در چهار قسمت، دو قسمت و یا حتا کوچک‌تر طراحی شود؛ لذا ما درباره‌ی چیزی صحبت می‌کنیم که به فرد خاصی متعلق نیست و مشابهت آن نمی‌تواند یک تقلید محسوب شود.

او با اشاره به زمان شکل‌گیری این پروژه و طرح‌های اولیه‌ی حسین خسروجردی توضیح داد: کار ساخت و طراحی مقبره‌ی زنده‌یاد قیصر امین‌پور زمانی شروع شد که خسروجردی دو یا سه طرح دیگر را در کنار هم آغاز کرده بود، بدون آن‌که درباره‌ی این گنبد و نمونه‌ی مشابه آن در کشور عراق خبری داشته باشد.

مدیر پروژه‌ی بنای یادبود قیصر امین‌پور در ادامه تصریح کرد: یک سال پیش در گذری که به جمعه‌بازار داشتم، یکی دو مجسمه از کشور عراق آورده بودند که از جمله‌ی آن‌ها، این گنبد دونیمه شده بود که مشابه طرح خسروجردی محسوب می‌شد. آن را به حسین نشان دادم و اشاره کردم که تقریبا هر دو اثر از یک گنبد استفاده کرده‌اند.

طلایی متذکر شد: فرق این دو اثر در این است که آن‌ها یک گنبد را از وسط نصف و جدا کرده‌اند؛ یعنی هم در عرض و هم در طول، این جداسازی صورت گرفته است؛ اما کار حسین بدون هرگونه اطلاعی از نمونه‌ی مشابه آن، یک گنبد کوچک و یک گنبد بزرگ است که روی آن اشعاری از قیصر حکاکی شده است. داخل گنبد نیز سنگ قبر قیصر امین‌پور به شکل گرد طراحی شده است که نشان‌دهنده‌ی نگاه ویژه‌ی خسروجردی و سنت‌شکنی او در این عرصه است. در کنار آن، یک لوستر با اشعاری از قیصر امین‌پور در بنا تعبیه شده که با روشن شدنش، سایه‌های آن بر روی سنگ قبر زنده‌یاد امین‌پور می‌تابد.

مدیر پروژه‌ی مقبره‌ی قیصر امین‌پور گفت: آن‌چه در ظاهر دیده می‌شود، به تعبیر همه‌ی ما گنبد است؛ لذا نمی‌توان از تقلید و کپی‌کاری حرفی زد. حتا آن زمان به ایشان گفتم که این گنبد را چهار نیمه کند تا در چهار طرف آن امکان دیده شدن سنگ قبر وجود داشته باشد؛ پس ملاک ما نمی‌تواند این باشد که کسی از ایده‌ی دیگری در این اثر استفاده کرده است.

او همچنین خطاب به جامعه‌ی هنری و مردم گفت: این گنبد امروز جایی است که اهالی این شهر به آن مراجعه می‌کنند، حتا چندی پیش، فرهنگسرای قیصر نیز در کنار این اثر یادبود راه‌اندازی و ساخته شد. در چند سفری هم که به این پروژه داشتم، شاهد کلاس‌های درسی بودم که از سوی مدرسان‌شان بر سر مزار قیصر امین‌پور تشکیل شده بود. از قیصر امین‌پور چنین انتظاری می‌رفت؛ زیرا برکت او در این است که در منطقه‌ای گنبدش ساخته شود که مدیران، هنرمندان و مردم مدام به آن سر می‌زنند.

طلایی در پایان خاطرنشان کرد: این بنا اولین گنبدی است که در کشور ما بر روی زمین نصب شده است. پیش از این همواره ما گنبدها را بالای مساجد دیده‌ایم و جای خوشحالی دارد که چنین گنبدی امروز به یک زیارتگاه فرهنگی و هنری بدل شده است؛ پس چه بهتر که تنها نکات مثبت چنین اثری را ببینیم.

خبرنگار ایسنا در تلاش است تا نظر حسین خسروجردی را هم در این زمینه منعکس کند.

مراسم رونمایی از مقبره‌ی قیصر امین‌پور هم‌زمان با سومین سالگرد درگذشت این شاعر و استاد دانشگاه چند روز پیش با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گتوند برپا شد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 105617

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۸۹/۰۸/۲۰
    0 0
    من معتقدم که صد در صد کار کپی برداری شده است وطراحان باید پاسخگو باشند