معصومه ستوده: یک هیات 36 نفره از وکلای دادگستری که عضو جمعیت اسلامی وکلا هستند، عازم سفر اروپا شده اند تا در این سفر ضمن دیدار از مراکز قضایی کشورهای اروپایی، زمینه ای را فراهم کنند تا فضا سازی های که با مقاصد سیاسی علیه ایران صورت می گیرد کاهش داده و از بین ببرند.
در این مقطع زمانی که به موازات موضوع هسته ای پرونده جدیدی به بهانه موضوعات حقوق بشر در حال باز شدن برای کشورمان است توضیح مبانی حقوق بشری و پاسخ گویی درباره شبهه آفرینی ها و تبیین واقعیت مسائل حقوقی به دور از حاشیه سازی های سیاسی مساله ای است که در دستور کار این هیات 36 نفره قرار گرفته است.
البته سفرهایی از این دست در جمعیت اسلامی وکلا مسبوق به سابقه است کما اینکه تا کنون سفرهای متعددی به اروپا انجام شده و هدف اصلی این تورها آشنایی با مراکز حقوقی جهان به منظور مطالعه تطبیقی با وضعیت حقوقی موجود در ایران است تا برای دستیابی به مدل مطلوب الگویی ارائه شود با توجه به اینکه این جمعیت تا پیش از این سفر، سه سفر دیگر را در کارنامه خود داشته است بیشتر هدف خود را بر آشنایی وکلا با نهادهای حقوقی اروپایی و بین المللی استوار کرده است.
سفر به اروپا همزمان با تبلیغات ضد ایرانی در این زمان برای این جمعیت که در سال 1376 توانسته از کمیته ماده ده احزاب مجوز فعالیت خود را دریافت کند ، رسالت دیگری هم تعریف کرد که همانا بیان واقعیت محاکمه سکینه محمدی آشتیانی از منظر حقوقی بود زیرا این مساله در هیاهوهای تبلیغاتی آنقدر گم شده بود که جایی برای بیان واقعیت های حقوقی باقی نگذاشته بود .
وجود همین دغدغه سبب شد که جمعیت اسلامی وکلا در دیداری که از مراکز قضایی داشتند مورد سوال قرار بگیرند که بعد از طرح این سوالات بود که این هیئت به بیان این واقعیت پرداخت که خانم سکینه محمدی به خاطر ارتکاب به بزه قتل شوهرش بنا بر قوانین ایران مستحق اعدام است اما در مورد نحوه اعدام وی به صورت عادی یا سنگسار اختلاف نظر جدی وجود دارد کما اینکه برخی از حقوقدانان بر این مساله تاکید کردند که دیگر به صلاح نیست سنگسار صورت بگیرد گرچه تعداد افراد متهم به سنگسار در ایران تاکنون بسیار قلیل بوده است .
این موارد نکاتی بود که توسط محمود رحمانی از اعضای جمعیت اسلامی وکلا در پاسخ به سوال خبر آنلاین تشریح شد. رحمانی که در «پراگ» دیگر وکلای ایرانی را همراهی می کرد در توصیف دلایل این سفر اظهار داشت: بیان این واقعیت از سوی مقامات ایرانی چندان پذیرفته شده نیست بخصوص اینکه ما به صراحت می دانستیم که ngo ها بهتر می توانند شفاف سازی نموده و مواضع برحق ایران را بیان کنند مساله ای که از سوی مقامات دولتی چندان با اقبال مواجه نمی شود .
رحمانی عضو جمعیت و کلا بر این مساله تاکید کرد که انتقال واقعیت های این پرونده تنها هدف این هیئت نبوده و دیدار با این مراکز حقوقی در دستور کار این هیئت قرار داشته کما اینکه در ایتالیا ضمن دیدار با سفیر از مراکز حقوقی این کشور دیداری به عمل آمد و هیئت در جریان عملکرد قضایی این کشور ها قرار گرفته است.
دیدار با محمد علی حسینی که روزگاری در کسوت سخنگوی وزارت امور خارجه قرار داشت و امروز در مقام سفیر ایران در رم میزبان این هیئت بود از برنامه های این هیئت بوده است. سفیر ایران در این دیدار بر نقش موثر نهادهای مردمی در خنثیسازی توطئههای بنگاههای خبرپراکنی استکباری و صهیونیستی تاکید کردو نقش آنها را بسیار تعیین کننده ارزیابی نمود .
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا، جمعیت اسلامی وکلا را یکی از سازمانهای مردم نهاد قوی و تاثیرگذار در زمینه مسائل قضایی و حقوق بشری دانست و بر برنامهریزی و هماهنگی بیشتر برای استفاده بهینه از چنین ظرفیتهایی در درون کشور تاکید کرد..
حسینی با تشریح چگونگی شکلگیری افکار عمومی جوامع غربی بهویژه ایتالیا درباره موضوعات حقوق بشری، ظرفیت شناسایی و برقراری کانالهای ارتباطی با سازمانها و نهادهای مشابه غربی و ایتالیایی با هدف تبیین مواضع منطقی جمهوری اسلامی ایران و همچنین خنثیسازی توطئههای بنگاههای خبرپراکنی استکباری و صهیونیستی را لازم و موثر ارزیابی کرد..
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا با اشاره به فعالیت بیش از 2000 سازمان مردم نهاد در ایتالیا که عمدتا در بخشهای محیط زیست، حقوق بشر و ضد جنگ فعالیت دارند اظهار امیدواری کرد حضور هیات جمعیت اسلامی وکلا زمینه همکاری بین سازمانهای ایتالیایی با طرفهای ایرانی را در آینده بیشتر فراهم کند.
رحمانی از اعضای جمعیت اسلامی وکلا ضمن تشریح سفر اظهار داشت: هیات جمعیت اسلامی وکلا در اقامت دو روزه در رم از کاخ دادگستری ایتالیا بازدید و در دانشگاه لاسپنزا با مسوولان این دانشگاه دیدار و گفتوگو کردند مقصد بعدی این هیئت پراگ بوده و قرار است در وین نیز حضور پیدا کنند و از نهادهای حقوق بشری دیدار نمایند.
سفر اعضای جمعیت اسلامی وکلا در حالی انجام شد که منوچهر متکی وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به قطعنامه حقوق بشری که علیه ایران به تصویب رسیده به غربی ها توصیه کرده که این خیمه شب بازی را زودتر به پایان برسانند.
نظر شما