شبکه ایران: سال‌ها پیش و بعد از حمله آمریکا به عراق و افغانستان، تصویری در صفحات شبکه جهانی اینترنت پخش شده بود که نشان می‌داد ایران در محاصره پایگاه‌های آمریکا در کشورهای همسایه‌اش گرفتار شده است.

سال‌ها پیش و بعد از حمله آمریکا به عراق و افغانستان، تصویری در صفحات شبکه جهانی اینترنت پخش شده بود که نشان می‌داد ایران در محاصره پایگاه‌های نظامی و احیاناً غیرنظامی آمریکا در کشورهای همسایه‌اش گرفتار شده است.
گرچه اینگونه تصاویر و تبلیغات مشابه، روی بخشی از افکار عمومی تاثیراتی گذاشته بود و تصور بر این بود که آمریکا ایران را توسط همسایگانش به محاصره در آورده، اما بررسی وضعیت امروز آمریکا در منطقه نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها باید تجدیدنظری جدی در تصویر مذکور انجام دهند.

 .

بعد از گذشت 7 سال خونریزی در عراق و تحمل هزینه‌ها و تلفات شدید نظامیان آمریکایی، آمریکا به رغم همه دخالت‌ورزی‌ها، صحنه رقابت سیاسی در عراق را به متحدان ایران که منتخب اکثریت مردم عراق هستند، واگذار کرده است.

آمریکا در افغانستان در باتلاقی فرو رفته است که از آن به عنوان ویتنامی دیگر برای این کشور یاد می‌شود. طالبان در بیش از 90 درصد خاک افغانستان حضور دارند و حتی در بعضی نقاط رسماً حکومت می‌کنند، تا آنجا که فعالان بین‌المللی در برخی مناطق افغانستان برای فعالیت‌های بشردوستانه خود نیازمند کسب مجوز از مقامات طالبان هستند.

 تانکرهای سوخت ناتو نه‌تنها تک به تک بلکه به صورت کاروانی در آتش می‌سوزند و کاری از دست نظامیان آمریکایی بر نمی‌آید. آمریکا در این زمان،‌ فقط توانسته موج نفرت مردم افغانستان را نسبت به خود برانگیزد.

در پاکستان، حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی که موجب کشته‌شدن صدها زن و کودک پاکستانی شده، اعتراضات گسترده مردمی را نسبت به ایالات متحده برانگیخته است و دولت پاکستان نیز چندی است که به این اعتراضات پیوسته است.


دولت پاکستان که احساس می‌کند غرب در مواجهه با سیل بنیان‌کن اخیر، آن‌گونه که باید به این کشور کمک نکرده و علی‌رغم همکاری‌های گسترده پاکستان با غرب در جنگ موسوم به جنگ علیه تروریسم، غرب پاکستان را در مواجهه با این سیل تنها گذاشته، چندی پیش با بستن مسیر تدارکات ناتو پیامی واضح و روشن را برای غربی‌ها فرستاد: "صبر پاکستان هم دیگر به سر آمده است."

ترکیه، دیگر کشوری که پرچم آمریکا بر آن در عکس مذکور نقش بسته بود، از آن موقع تاکنون دچار تغییرات جدی شده است. مردم ترکیه لائیک‌های متحد آمریکا را کنار زده‌اند و اسلام‌گرایان را روی کار آورده‌اند. امروز ترکیه نه تنها مشکلی با ایران ندارد بلکه این روزها بیشتر با بزرگترین دشمن ایران یعنی رژیم صهیونیستی در تقابل به‌سر می‌برد. این کشور در آخرین اقدام خود نیز به سران ناتو اجازه نداد تا نامی از ایران در اسناد این سازمان به عنوان یک تهدید موشکی ذکر کنند.

پایگاه‌ آمریکا در قرقیزستان نیز به حالت نیمه‌تعطیل درآمده و ترکمنستان و آذربایجان نیز تاکید می‌کنند که همیشه با ایران قدرتمند به چشم احترام نگریسته‌اند و نمی‌توانند نقش این کشور در معادلات منطقه‌ای را نادیده بگیرند.

در چنین شرایطی و با توجه به مشکلات گسترده اقتصادی آمریکا، هرچند قید تصویر کردن پرچم آمریکا در اطراف ایران همچنان صحیح به نظر می‌رسد اما بهتر است طراحان اولیه این تصویر، این پرچم‌ها را با پرچم‌های در حال سوختن تعویض کنند!

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 111261

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۸:۱۱ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۶
    0 0
    پس بايد گفت درود بر طالبان و ياران ادم كشش
  • بدون نام IR ۰۸:۲۳ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۶
    0 0
    دخل ایران در امده
  • بدون نام IR ۰۸:۲۷ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۶
    0 0
    باوجود سیاستمداران ناشی در ایران دیگر نیازی به این همه پایگاه نیست
  • jhnm IR ۰۸:۳۸ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۶
    0 0
    یدا... فوق ایدیهم
  • بدون نام IR ۱۲:۲۰ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۶
    0 0
    هیچ غاطی نمیتونن بکنن