محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران هفته آینده برای شرکت در اجلاس اکو به ترکیه سفر خواهد کرد.

گاهی حواشی سفرهای مقامات بلندپایه کشور ها بیشتر از اصل سفر در کانون توجهات قرار می گیرد. رییس جمهور هفته آینده به ترکیه سفر خواهد کرد. اگر چه بهانه این سفر شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) عنوان شده است اما از هم اکنون می توان گمانه زنی کرد که دور آتی مذاکرات ایران و 5+1 که قرار است در ترکیه برگزار شود یکی از مهمترین مسایلی خواهد بود که پیرامون آن محمود احمدی نژاد با مقامات همسایه غربی ایران به گفت و گو خواهد نشست.

پس از آن که ترکیه به همراه برزیل با امضای بیانیه تهران از آن به عنوان مبنایی برای مذاکرات تهران و 5+1 حمایت کردند، این کشور عملا خواسته است که نقش یک میانجی را در پرونده هسته ای ایران بازی کند و تا حدودی هم موفق عمل کرده است.

صرف برگزاری نشست آتی سران 5+1 و ایران در استانبول می تواند نشانه ای از این موفقیت باشد. اگر چه هنوز نتیجه بخش بودن مذاکرات در هاله ای از ابهام است و برخی به آن با دیده تردید می نگرند. اسماعیل کوثری یکی از کسانی است که امیدی به مذاکرات ترکیه ندارد.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، برخورد نمایندگان اروپا وآمریکا را با ایران را برخوردی دوگانه ومنافقانه می داند و گفته است: با توجه به اینکه غربی‌ها همیشه می‌خواهند کار خود را با اعمال زور و تهدید پیش ببرند تصور نمی کنم که مذاکرات آینده که در ترکیه برگزار خواهد شد، نتیجه ای در برداشته باشد.

کوثری در خصوص چشم انداز مذاکرات گروه 1+5 با ایران در استانبول گفته است: نمایندگان کشورهای 1+5 نشان دادند که توانمندی انجام مذاکره را ندارند زیرا توانایی اثبات منطقی حرف های خود را ندارند و همچنین از خود اختیاری برای اظهار نظر ندارند چون بلافاصله بعد از انجام توافقات با ایران در مذاکرات ژنو بیانیه ای منتشر کردند که خلاف توافقات انجام شده در آن جلسه بود.

تردیدها در این رابطه زمانی تشدید یافت که که اعلام شد ترکیه خود در اجلاس استانبول شرکت نخواهد کرد و صرفا میزبان این نشست خواهد بود. این خبر را سلچوک اونال معاون وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد.البته اونال تاکید کرد که به هرحال ترکیه به عنوان کشوری که به دیپلماسی اعتقاد دارد اگر از این کشور خواسته شود که در طول مذاکرات و یا بعد از آن مشارکت کند، قبول می‌کند.

5+1 مدعی است ایران در برنامه هسته ای خود شفاف عمل نمی کند. از سوی دیگر ایران معتقد است که در برنامه هسته ای خود موضوعی برای پنهان کردن ندارد. ایران دلیل اصلی ناکامی مذاکرات گذشته را ادبیات ناعادلانه غرب می داند. ادبیاتی که همواره پیش از مذاکرات شدت می گیرد. اخیرا هم یک مقام ارشد کاخ سفید با تهدید ایران گفته است اگر ایران برنامه اتمی خود را متوقف نکند، آمریکا و متحدانش آماده اند تحریم های بیشتری علیه این کشور اعمال کنند. گری سیمور مشاور اتمی باراک اوباما روز جمعه در یک موسسه تحقیقاتی در واشنگتن گفت تا زمانیکه ایران صلح آمیز بودن برنامه اتمی خود را ثابت نکند، کشورهای غربی به تشدید فشارهای خود علیه تهران ادامه خواهند داد.

مقام های آمریکایی می گویند تحریم های جهانی علیه ایران موثر بوده و به اقتصاد کشورمان صدمه زده است. ادعایی که مقامات کشورمان آن را بازی تبلیغاتی غرب می خوانند و فعالیت های اقتصادی و سیر مقدمات هدفمند کردن یارانه ها و ورود به دوره جدیدی که با طرح تحول اقتصادی آغاز خواهد شد را نشانه ای از پویا تر شدن می دانند.

اظهارات اخیر مشاور اتمی کاخ سفید سه روز پس از ژنو مطرح می شود. گری سیمور همچنین گفته که ایران احتمالا به این دلیل حاضر به مذاکره شده که می خواهد در جامعه جهانی اختلاف بیاندازد تا تحریم های کنونی را تضعیف کند و مانع از فشارهای بیشتر شود.

به نظر می رسد غربی‎ها به رهبری آمریکا همیشه روش برخوردشان با ایران اینطور بوده که وقتی نتیجه ای از مذاکرات نمی گیرند و محکوم می شوند اقدام به دروغ پردازی و پرخاشگری علیه ایران می کنند. از سوی دیگر برخی از صاحب نظران بر این باورند که روند مذاکرات پیشین در راستای اهداف ایران بوده است.

/116ف

کد خبر 115519

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین