اردیبهشت ماه امسال بود که اعلام شد پس از گذشت نیم قرن از انقراض نسل ببر مازندران، قرار است 2 قلاده ببر ایرانی از روسیه به ایران منتقل شده‌اند این دو ببر که با دو قلاده یوز ایرانی معاوضه شده بودند بعد از انتقال به طور موقت به باغ وحش ارم منتقل شدند تا به موقع به منطقه حفاظت شده میانکاله منتقل شوند اما.....

هادی معیری نژاد:در همان ابتدای ورود عده ای این کار را ناممکن دانستند چرا که اصولا ببرها در اسارت چندان قدرت فرزند آوری ندارند .عده ای هم اصلا منکر شباهت ژنتیکی ببر های وارداتی با ببر مازندران شدند.

اما ببرها به محض ورود به باغ وحش ارم منتقل شدند اگر چه که دکتر محمدباقر صدوق معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست  گفت: به علت نبود قرنطینه و آماده نبودن زیستگاه انتقال ببرها به پناهگاه حیات وحش میانکاله، مجبور شدیم آنها را به باغ وحش تهران بفرستیم.

اما خوشبینی ها در مورد این طرح همچنان ادامه داشت از جمله هوشنگ ضیایی مشاور محیط طبیعی سازمان محیط زیست با اشاره به این که‌ ببرها در 5 سالگی می‌توانند جفت‌گیری کنند، گفت: ببرهای سیبری 2 سال دیگر بچه‌دار می‌شوند.

و این تائیدی بود بر حرفهای محمد جواد محمدی زاده، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست که گفته بود : این 2 قلاده ببر نر و ماده هستند. ببر ماده نیز آبستن است و به زودی زاد و ولد خواهد کرد؛ البته در همان روزها صحبت از احیای شیر ایرانی هم به میان آمد.

اما در میان همه این امیدها برای احیای نسل ببر مازنداران ناگهان اعلام شد که یکی از دو ببر وارداتی مرده است.

دکتر مقدم، معاون دفتر تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست درباره این اتفاق گفت: حدود 10 روز قبل علایم زخم پوستی و مشکلات تنفسی و ترشح از بینی ببر نر نیز به ما اعلام شد که نهایتا علیرغم تمهیدات پیش‌بینی شده به دلیل ضعف عمومی ببر نر سیبری در باغ وحش تهران مرد.

وی در خصوص اینکه آیا مشمشه می‌تواند عامل مرگ ببر سیبری باشد گفت: 3 یا 4 نوع باکتری می‌تواند عامل این مرگ باشد که مشمشه یکی از آنهاست.

این اظهارات دکتر مقدم در حالی عنوان شد که مهندس ضیایی، مشاور معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در همان جلسه گفت: نمی‌شود گفت چنین بیماری وجود ندارد چرا که دو قلاده شیر این باغ وحش بر اثر همین بیماری مردند از سوی دیگر ما نیز خیلی نگران ببر ماده هستیم و تلاش می‌کنیم تا با خوراندن ویتامین فعلا این ببر را در حالت پایدار نگهداریم.

اما مدیر باغ وحش پارک ارم تهران می گوید ببر وارداتی پیش از آنکه به بیماری «مشمشه» مبتلا شود «ایدز گربه‌سانان» داشته است.

امیرالهامی می افزاید: بر اساس آزمایش‌ها ببر سیبری پیش از آنکه به بیماری مشمشه مبتلا شده باشد FIV مثبت یا ایدز گربه‌سانان داشته است این در حالی است که هیچ کدام از حیوانات باغ وحش پارک ارم مبتلا به ایدز گربه‌سانان نیستند و مشخص است که پیش از انتقال به باغ وحش به این بیماری مبتلا بوده است.

اماناصر نبی پور  رئیس هیات مدیره جامعه دامپزشکی کشور با انتقاد از این اظهار نظر غیرکارشناسی می‌گوید: بیماری به نام ایدز گربه‌سانان وجود ندارد.

در نهایت معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست دکتر محمدباقر صدوق عصر شنبه پس از پایان جلسه کارشناسی گفت: به احتمال 60 درصد ببر مذکور به دلیل بیماری مشمشه مرده است. البته تیمی شش نفره مسوول پیگیری ماجرا شدند و علت مرگ ببر سیبری را مشخص و اعلام می‌کنند.

وی در خصوص اعتبار پنج میلیاردی در نظر گرفته شده برای احیای نسل ببر مازندران هم گفت: اگر شما این پنج میلیارد تومان را دیده‌اید ما هم دیدیم.

یک نماینده مجلس شورای اسلامی هم از بررسی موضوع علت مرگ ببر سیبری در فراکسیون محیط زیست مجلس خبر داد.

انوشیروان محسنی بند‌پی درباره مرگ ببر نر سیبری در باغ وحش پارک ارم گفت: علت مرگ هنوز مشخص نیست اما این مسئله باید مورد بررسی قرار گیرد. 

اما سئوالی که مطرح است این است که آیا با این تخریب گسترده که در جنگل های کشور و زیستگاههای جانوری اتفاق افتاده آیا می توان هنوز به طرحهائی این چنین اندیشید یا باید به جای آن طرحها ، حیات جانوری موجود مانند یوز پلنگ و گوزن زرد ایرانی را سفت چسبید.42201

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 120278

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 9 =