به گزارش دیپلماسی ایرانی سایت آتلانتیک در تازه ترین نگاه خود به ایران، پرونده هستهای را به حاشیه رانده و محور دیگری را برای نوشتار خود برگزیده است: محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران. این سایت که به نوشتن مطلب خلاف واقع در خصوص ایران و برنامه هستهای این کشور شهرت دارد، این بار هم در این خصوص مینویسد: آیا این احتمال وجود دارد که در این سالها همه ما محمود احمدی نژاد را اشتباه گرفته باشیم؟ قریب به شش سال است که تمامی ما وی را مردی میدانیم وابسته به طیف اصولگرای ایران اما این احتمال وجود دارد که آقای رئیس جمهور در حقیقت اصلاح طلبی باشد تمام عیار. اصلاح طلبی که در جریان اصولگرایان قرار گرفت و نام آنها بر وی نیز گذاشته شد. مردی که به دنبال اعطای آزادیهای بیشتر مدنی به ایران است و حرکت وی در هدفمندی یارانهها هم در حقیقت اصلاح طلبی بود تمام عیار.
این سایت در ادامه مینویسد: بر اساس افشاگریهای ویکی لیکس، محمود احمدی نژاد حتی حاضر است در خصوص برنامه هستهای کشورش هم وارد معامله شود. وی به راحتی با درخواست ایرانیان برای آزادیهای بیشتر موافقت خواهد کرد. اما اکنون پرسش اینجاست که اگر احمدی نژاد را فردی اصلاح طلب بدانیم پس چه کسی در ایران دیگر فرمانها را صادر میکند؟
در اکتبر 2009 بود که مذاکره کننده هستهای ایران سعید جلیلی در ژنو با نمایندگان پنج به اضافه یک دورتادور یک میز نشست. توافقی در این نشست حاصل شد دال بر انتقال اورانیوم غنی سازی شده ایران با درصد پایین به کشوری ثانی مثلا روسیه یا فرانسه. پای این طرح که به تهران رسید گویا مجلس نشینها با این امر مخالفت کردند. ویکی لیکس ادعا میکند که محمود احمدی نژاد شاید در ملاعام سخنان تند و تیزی را در خصوص برنامه هستهای ایراد میکند اما در حقیقت از آنچه که در نشست ژنو مورد توافق جلیلی و اروپاییها واقع شد، حمایت میکند. اروپاییها اعتقاد داشتند که با این طرح در حقیقت دست ایران برای غنی سازی اورانیوم بیشتر و تولید تسلیحات هستهای در حنا میماند.
آتلانتیک در ادامه مینویسد: در داخل ایران هم از جناح راست و هم از جناج چپ مخالفتهایی با موافقت احمدی نژاد برای انتقال اورانیوم غنی سازی شده انجام گرفت. بحث انرژی هستهای در ایران تبدیل به مبحث غرور ملی شده است. رئیس مجلس ایران پس از بازگشت جلیلی و درج مفاد توافقنامه ژنو به راحتی اعلام کرد که آقایان نباید در این بازی فریب غرب را بخورند.
آتلانتیک در ادامه مینویسد: مخالفتها با برنامه هستهای ایران همچنان در غرب ادامه دارد. مخالفت با کنار امدن بی چون و چرا با غرب هم در ایران بیداد میکند. در این میان برخی منابع ادعا میکنند که رئیس جمهوری ایران، مذاکره و معامله بر سر توان هستهای را تنها راه مفید برای ایران میداند. در فوریه 2010 بود که رئیس جمهوری ایران در سخنانی به نوعی دیگر موفقت ضمنی خود را با توافقنامه ژنو اعلام کرد: اگر ما به آنها مجوز غنی سازی اورانیوم مورد نیاز در داخل را بدهیم، هیچ مشکلی در پرونده هستهای باقی نخواهد ماند.
آتلانتیک در ادامه ادعاها و تحلیلهای خودساخته مینویسد: ماه ژوئن که از راه رسید و همگان از به ثمر نشستن مذاکرات با ایران ناامید شدند، رئیس جمهوری ایران باز هم در سخنانی به غربیها چراغ سبز نشان داد: توافقنامه تهران که میان ما و ترکیه منعقد شد همچنان به قوت خود پابرجاست. غربیهایی که از شرایط بوجود امده ناراحت و عصبانی هستند میتوانند به این توافقنامه به عنوان محوری برای پایان دادن به مشکلات رجوع کنند.
حتی تا پایان ماه سپتامبر هم محمود احمدی نژاد همچنان تاکید داشت که شانس بسیاری وجود دارد که گفتگوها میان غرب و ایران در آینده ای نه چندان دور ادامه پیدا کند.آتلانتیک در ارجاعی دیگر به افشاگریهای ویکی لیکس مینویسد: پس از حاشیههای انتخابات ریاست جمهوری در ایران بود که محمود احمدی نژاد به برخی منابع نزدیک به خود تصریح میکند که شاید بهترین راه برای کاهش از فضای سنگین موجود، اعطای آزادیهای بیشتر به مطبوعات و ارتقای آزادیهای مدنی است.! این سایت در حالی این ادعا را مطرح میکند که هیچ گونه مدرک مستدلی برای اثبات آن در چنته ندارد.
آتلانتیک در ادامه مینویسد: نگاهی به حضور رئیس جمهوری ایران در قدرت از قریب به شش سال پیش تاکنون تصویری متناقض از وی را نشان میدهد. مردی که سیاستهای او در حوزه داخلی و خارجی بسیار با آنچه که محافظه کاران و اصولگرایان ایرانی به ان اعتقاد دارند، متفاوت است.
این سایت در ادامه به سخنان جنجالی محمود احمدی نژاد در خصوص حجاب و طرح مبارزه با فساد اجتماعی در تلویریون ملی ایران اشاره میکند و آن را دلیلی میداند بر فاصله گیری رئیس جمهوری از تفکرات طبقه اصولگرا.
آتلانتیک در پایان این نوشتار مغرضانه مینویسد: شخصیت پیچیده محمود احمدی نژاد و ساختار سیاسی عجیب و غریب این روزهای ایران، نتیجه گیری خارجی از اوضاع داخلی را سخت میکند. هیچ کس نمیداند که آقای رئیس جمهور به واقع به دنبال اصلاحات است و یا این حرکتها تنها مانورهایی سیاسی هستند. اما حقیقت این است که تمام کسانی که به دنبال ازادیهای بیشتر در ایران هستند، به محمود احمدی نژاد بیشترین شباهت را دارند تا دیگر سیاستمدارتن ایرانی.
/14112
نظر شما