ایسنا نوشت:

دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی گفت: 35 درصد از روستائیان بالای 20سال ایران اضافه وزن دارند که از این میان 15 درصد به چاقی مبتلا هستند.

دکترمحمد هاشمی افزود:براساس نتایج مطالعات مختلف 40 درصد جمعیت شهری بالای 20 سال ایران به اضافه وزن و 21 درصد به چاقی دچار هستند.

دبیرانجمن پیشگیری و درمان چاقی در ادامه گفت: 65 درصد از مردم ایران بالای 20 سال سن دارند که از میان آن‌ها 2/11 میلیون نفر در شهرها و 2/5 میلیون نفر در روستاها به اضافه وزن مبتلا هستند و 9/5 میلیون نفر در شهرها و 2/2 میلیون نفر در روستاها چاقی را تجربه می‌کنند.

وی با اشاره به تعریف اضافه وزن و چاقی اظهار کرد: میزان ابتلای افراد به اضافه وزن از طریق یک فرمول به دست می‌آید. در صورت این کسر، وزن افراد به کیلوگرم و در مخرج آن مجذور قد به متر قرار می‌گیرد. اگر حاصل این فرمول بین 18 تا 25 باشد وزن فرد، طبیعی است اما اگر بین 25 تا 30 سانتیمتر باشد نشان دهنده ابتلای فرد به چاقی است.

هاشمی با بیان اینکه چاقی درجات مختلفی دارد، گفت: اگر حاصل این کسر بین 30 تا 35 باشد، به معنای چاقی درجه یک، بین 35 تا 40 باشد به منزله ابتلای فرد به چاقی درجه دو و بالاتر از 40 نشان دهنده چاقی مفرط است.

دبیر انجمن پیشگیری و کنترل چاقی ایران درباره چاقی شکمی اظهار کرد: چاقی شکمی عامل مستقلی از فرمول قبلی است چون ممکن است وزن فرد، طبیعی ولی به چاقی شکمی مبتلا باشد.

وی با اشاره به تعریف چاقی شکمی برای نژاد ایرانی گفت: اگر اندازه دور شکم فردی ایرانی بیش از 95 سانتیمتر باشد، او مبتلا به چاقی شکمی است. این نوع چاقی، فرد را مستعد ابتلا به بیماریهای غیر واگیر مانند بیماریهای قلبی، فشار خون و دیابت می‌کند این در حالیست که 66 درصد زنان تهرانی بالای 20 سال و 32 درصد مردان این شهر مبتلا به چاقی شکمی هستند.

هاشمی درباره علل شیوع چاقی شکمی در زنان تهرانی اظهار کرد: عوامل مختلفی باعث ابتلا به چاقی شکمی می‌شوند که تحرک کم و نوع زندگی از جمله آنهاست. زنان، کمتر در محیط‌های کاری فعالیت می‌کنند و بیشتر به مواد خوراکی دسترسی دارند البته وضعیت هورمونی یکی از عوامل مهم در ابتلای زنان به اضافه وزن است چرا که بلوغ ، بارداری، زایمان و شیردهی باعث ایجاد تغییراتی در سطوح مختلف هورمونهای زنان می‌شود.

وی در زمینه میزان تاثیر داروهای هورمونی بر افزایش وزن زنان گفت: عوارض برخی از داروهای هورمونی که موجب اضافه وزن می‌شود با روشهایی مانند رعایت رژیم غذایی متعادل و فعالیت فیزیکی مناسب قابل پیشگیری است.

دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی با اشاره به آمار چاقی در بین افراد 10 تا 19 سال تهرانی گفت: حدود 5/12 درصد این افراد، اضافه وزن دارند که 5/6 درصد از آنان چاق هستند البته با افزایش سن، چاقی بیشتر شیوع پیدا می‌کند و بالاترین سن شیوع چاقی 50 تا60 سالگی است.

وی درباره جمعیتی که به منظور بررسی چاقی در تهران تحت مطالعه است، اظهار کرد: این مطالعه طولی از حدود 13 سال پیش آغاز شده است و حدود 15 هزار نفر از ساکنان منطقه 13 تهران مطالعه می‌شوند چرا که این منطقه از نظر پراکندگی سنی و طبقات اجتماعی، مناسب است.

هاشمی در پایان اظهار کرد: بر اساس مطالعات انجام شده شیوع چاقی تا سال 2030، دو برابر می‌شود و در حال حاضر 18 درصد ساکنان کشورهای در حال توسعه مبتلا به چاقی هستند.

44

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 126619

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 5 =